Reklama
Husí stehna s jablky
Fotogalerie:

Husí stehna s jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marie Uljová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 husí stehna
  • dle potřeby sůl a kmín
  • 2 jablka
  • 100 ml bílého vína
  • dle potřeby rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. Stehna opláchneme, a pokud je třeba, očistíme zbytky peří. Kůži na několika místech propícháme. Posypeme solí, kmínem, zakryjeme a necháme přes noc odležet v chladničce. Pak stehna přendáme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby a prudce zapečeme.

  2. Po 10 minutách zmírníme teplotu, podlijeme vodou a zakryjeme alobalem. Pečeme, až je maso téměř měkké. Během pečení stehna obrátíme, podle potřeby podléváme a odebíráme sádlo.

  3. Jablka nakrájíme na osminky a odstraníme jádřince (můžeme je i oloupat). Když jsou stehna téměř měkká, odstraníme alobal, do pekáče vložíme jablka, malou větvičku rozmarýnu a podlijeme vínem. Dál pečeme, až jablka změknou a stehna mají zlatou barvu. Často přeléváme výpekem.

  4. Nakonec stehna rozdělíme na talíře, doplníme jablky a přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s červeným zelím a jemným knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzené pečené na medu

Uzené pečené na medu

Neboj se nasládlé chuti, k uzenému se hodí. Martina Kubíková, Most
Všehochuť /20.01.16
Kančí ragú s rýží na kari

Kančí ragú s rýží na kari

Recept, který navodí skutečně slavnostní atmosféru.

Tereza Smutková, Litoměřice

Všehochuť /29.09.14
Roláda s cuketovou směsí

Roláda s cuketovou směsí

Když se roládky nakrájejí, vynikne barevnost náplně. S přílohou nemají chybu.

...

Všehochuť /30.08.16
Obrácené kotlety

Obrácené kotlety

Výborný recept jsem dostala od kamarádky. Zkus ho taky!
Renata Kopalová, Liberec
...
Všehochuť /14.06.11
Cop s krůtím masíčkem

Cop s krůtím masíčkem

Každá půlka obsahuje něco jiného.

Lucie Pěničková, Olomouc

Všehochuť /22.02.15
Rybí čína

Rybí čína

Ryby máme rádi a proto zkoušíme stále nové recepty, které nás ve výsledku mile ...
Všehochuť /18.01.10
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama