Reklama
Husí stehna s jablky
Fotogalerie:

Husí stehna s jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marie Uljová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 husí stehna
  • dle potřeby sůl a kmín
  • 2 jablka
  • 100 ml bílého vína
  • dle potřeby rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. Stehna opláchneme, a pokud je třeba, očistíme zbytky peří. Kůži na několika místech propícháme. Posypeme solí, kmínem, zakryjeme a necháme přes noc odležet v chladničce. Pak stehna přendáme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby a prudce zapečeme.

  2. Po 10 minutách zmírníme teplotu, podlijeme vodou a zakryjeme alobalem. Pečeme, až je maso téměř měkké. Během pečení stehna obrátíme, podle potřeby podléváme a odebíráme sádlo.

  3. Jablka nakrájíme na osminky a odstraníme jádřince (můžeme je i oloupat). Když jsou stehna téměř měkká, odstraníme alobal, do pekáče vložíme jablka, malou větvičku rozmarýnu a podlijeme vínem. Dál pečeme, až jablka změknou a stehna mají zlatou barvu. Často přeléváme výpekem.

  4. Nakonec stehna rozdělíme na talíře, doplníme jablky a přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s červeným zelím a jemným knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaný steak s polentou

Grilovaný steak s polentou

Kvalitní hovězí maso je dnes poměrně drahé, ale byla by škoda si ho alespoň občas ...
Všehochuť /10.05.13
Roštěná

Roštěná

Úspěch má u dětí.
Eva Tothová, Jihlava
Všehochuť /15.12.09
Králík na medvědím česneku

Králík na medvědím česneku

Čerstvé bylinky jsou výraznější než sušené.

Zuzana Oldřichová, Slavonice

Všehochuť /25.03.15
Ražniči se zeleninou

Ražniči se zeleninou

Ražniči je tím lahodnější, čím víc se jednotlivé části chuťově propojí, ...
Všehochuť /25.05.13
Vepřový bok jako kapsa

Vepřový bok jako kapsa

Na silvestrovskou oslavu se u nás schází vždy stejná parta dlouholetých přátel. ...
Všehochuť /22.09.08
Pečený kapr s plísňovým sýrem

Pečený kapr s plísňovým sýrem

Jeden z vynikajících rybích receptů.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /19.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu