Reklama
Hranolky z kapříka
Fotogalerie:

Hranolky z kapříka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 1  kg kapra (filetů)
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce vody
  • 1 plná lžička mletého kmínu, mletého zázvoru a sladké papriky
  • 4 stroužky česneku
  • dle chuti sůl a pepř
  • OBALENÍ:
  • 150  g hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky a škrobové moučky
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4–6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Z porce kapra seřízneme žebra, tím se zbavíme nejsilnějších a větších kostí.

  2. Nyní je potřeba odstranit malé kůstky ve vyšší vrstvě masa u hřbetu. Těch se zbavíme tak, že provádíme husté řezy asi 3 mm od sebe, ale nedořezáváme až do spodní části masa, aby se filet nerozpadl. Takto připravený filet rozkrájíme na hranolky 1,5 cm široké.

  3. Z ostatních surovin připravíme marinádu a hranolky do ní naložíme na 2 hodiny nebo i do druhého dne.

  4. V míse smícháme hladkou mouku, škrobovou moučku, sůl a sladkou papriku. V této směsi obalíme jednotlivé hranolky kapra a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

  5. Jako přílohu použijeme šťouchané brambory nebo chleba a různé dipy dle chuti.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík po čínsku

Králík po čínsku

Někdy své rodině připrav slavnostní jídlo. Jen tak, pro radost. Uvidíš, jak jim bude ...
Všehochuť /20.11.12
Losos s avokádem

Losos s avokádem

Podávej s opékanými brambory.
Adolf Bernatík, Havířov
Všehochuť /27.09.11
Čínská polévka

Čínská polévka

Příprava této vydatné polévky je poněkud náročnější na čas, ale vše vynahradí ...
Všehochuť /09.11.08
Kuřecí špízy se zeleninou a se slaninou

Kuřecí špízy se zeleninou a se slaninou

Posílám další variaci na téma kuřecí maso. Inspiruj se i ty.
Michaela Stiblanová, ...
Všehochuť /29.10.12
Vepřová kýta na špeku

Vepřová kýta na špeku

Velkou výhodou kapustiček je fakt, že nenamrzá a vydrží na zahradě přes celou...

Všehochuť /10.01.15
Kuře na zelí a citronovém pivu

Kuře na zelí a citronovém pivu

Právě tohle pivo dodá masu výbornou chuť.

Lenka Pštrossová, Praha

Všehochuť /08.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu