Reklama
Hranolky z kapříka
Fotogalerie:

Hranolky z kapříka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 1  kg kapra (filetů)
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce vody
  • 1 plná lžička mletého kmínu, mletého zázvoru a sladké papriky
  • 4 stroužky česneku
  • dle chuti sůl a pepř
  • OBALENÍ:
  • 150  g hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky a škrobové moučky
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4–6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Z porce kapra seřízneme žebra, tím se zbavíme nejsilnějších a větších kostí.

  2. Nyní je potřeba odstranit malé kůstky ve vyšší vrstvě masa u hřbetu. Těch se zbavíme tak, že provádíme husté řezy asi 3 mm od sebe, ale nedořezáváme až do spodní části masa, aby se filet nerozpadl. Takto připravený filet rozkrájíme na hranolky 1,5 cm široké.

  3. Z ostatních surovin připravíme marinádu a hranolky do ní naložíme na 2 hodiny nebo i do druhého dne.

  4. V míse smícháme hladkou mouku, škrobovou moučku, sůl a sladkou papriku. V této směsi obalíme jednotlivé hranolky kapra a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

  5. Jako přílohu použijeme šťouchané brambory nebo chleba a různé dipy dle chuti.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Náplň tvoří samé dobroty a navíc ji nemusím nijak pracně svazovat – díky fólii ...
Všehochuť /27.03.17
Pečené kuře s houbovou nádivkou

Pečené kuře s houbovou nádivkou

Někdo říká, že nádivka vytahuje z kuřete šťávu, ale já ji mám moc ráda. Když...

Všehochuť /25.11.15
Opilý kančí guláš

Opilý kančí guláš

Kombinace vína a rumu dodá guláši vynikající chuť.

Alena Klírová, Mýto

Všehochuť /29.10.12
Mrkvičková polévka

Mrkvičková polévka

Je zdravá a hotová opravdu vmžiku.
Katarína Havlíková, Kolín
Všehochuť /09.03.09
Pečená treska s lilkem

Pečená treska s lilkem

Podáváme s čerstvým pečivem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /21.01.15
Kachní stehno s dýní

Kachní stehno s dýní

Vyzkoušej – výsledek opravdu stojí za to.

Šárka Plchová, Brno

Všehochuť /25.06.15
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama