Reklama
Hrachový kotlík
Fotogalerie:

Hrachový kotlík

Jitka Pavlíková

Strakonice
Tato polévka je opravdu chutná a sytá‚ může sloužit i jako hlavní jídlo. U nás doma jí říkáme pivní polévka. Vaříme ji pravidelně o víkendech, hlavně v chladnějším období.
Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 200 g hrášek sterilizovaný
  • 200 g mrkev
  • 50 g slanina
  • 4 brambory
  • 4 klobása vinná
  • 100 g chleba
  • 3 lžíce máslo
  • 75 ml pivo
  • sůl podle chuti
  • maggi dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli‚ slaninu a mrkev nadrobno nakrájíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Na oleji opečeme slaninu a osmažíme na ní cibuli. Přidáme pórek a mrkev.
  2. Přilijeme 1 l vody a vaříme. Po 30 minutách vložíme do polévky pokrájené klobásy a vaříme dalších 10 minut.
  3. Potom přidáme nadrobno pokrájené brambory spolu se sterilovaným hráškem a uvaříme je doměkka.
  4. Krajíčky chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Polévku osolíme‚ ochutíme tekutým kořením a pivem. Podáváme s osmaženým chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závitky s křenovou náplní

Závitky s křenovou náplní

Takto připravené závitky jsou výbornou pochoutkou. Hana Bílá, České Budějovice
Všehochuť /25.01.13
Husí stehna s jablky

Husí stehna s jablky

Marie Uljová, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.02.18
Kuřecí roládky

Kuřecí roládky

Můžeš servírovat teplé i studené.
Miroslava Šťastná,
Mníšek pod Brdy
Všehochuť /06.12.10
Roláda se žampiony

Roláda se žampiony

Pohoštění může být  rychle hotové.

Marija Karásková, Brno

Všehochuť /22.02.14
Luciferské roštěnky

Luciferské roštěnky

Pikantní křehké masíčko si získá každý jazýček.

Zdeňka Vítová, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Treska v ořechové krustě

Treska v ořechové krustě

Místo tresky můžeme použít i filety z jiné ryby, každopádně musejí být opravdu ...

Všehochuť /15.12.14
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama