Reklama
Hraběnčiny roštěnky
Fotogalerie:

Hraběnčiny roštěnky

Květa Kroupová

Praha

Podáváme s rýží nebo s makarony.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 4 plátky hovězí roštěná
  • špetka soli a pepře
  • 1 lžička sladká paprika
  • 2 cibule
  • 2 ks mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 ks celer
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1/2 ks zakysaná smetana
  • 5 plátků citron
  • špetka cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Roštěnky nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a obalíme v mouce.

  2. Cibuli nakrájíme, zeleninu nastrouháme nahrubo a orestujeme ji na rozehřátém másle. Pak ji vyjmeme a dáme stranou.

  3. Maso zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, podlijeme horkou vodou a dusíme. V polovině přidáme plátky citronu (bez pecek), kysanou smetanu s moukou a přikryté dál dusíme. Když je maso měkké, dochutíme omáčku podle potřeby cukrem.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roštěná s příchutí kávy

Roštěná s příchutí kávy

Já ji připravuji v pomalém hrnci. Václav Spal, Rakovník
Všehochuť /25.11.14
Oranžové řízečky

Oranžové řízečky

Vypadají krásně a chutnají božsky.
Jana Heinová, Karviná
Všehochuť /19.01.10
Zavařené klobásky se zelím

Zavařené klobásky se zelím

Jíme po deseti dnech od zavaření.

Jiří Ocelka, Hukvaldy

Všehochuť /06.03.13
Kuřecí směs v bramboráku

Kuřecí směs v bramboráku

Tohle jídlo naší rodině hodně chutná.
Kateřina Mráčková, Praha
Všehochuť /11.11.10
Jelení ragú

Jelení ragú

Vynikající přílohou jsou americké brambory. 

Tereza Šrámková, Brno 

Všehochuť /27.02.12
Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Servíruj s knedlíkem.

Petra Surmová, Dolní Domaslovice


Všehochuť /08.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu