Reklama
Hraběnčiny roštěnky
Fotogalerie:

Hraběnčiny roštěnky

Květa Kroupová

Praha

Podáváme s rýží nebo s makarony.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 4 plátky hovězí roštěná
  • špetka soli a pepře
  • 1 lžička sladká paprika
  • 2 cibule
  • 2 ks mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 ks celer
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1/2 ks zakysaná smetana
  • 5 plátků citron
  • špetka cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Roštěnky nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a obalíme v mouce.

  2. Cibuli nakrájíme, zeleninu nastrouháme nahrubo a orestujeme ji na rozehřátém másle. Pak ji vyjmeme a dáme stranou.

  3. Maso zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, podlijeme horkou vodou a dusíme. V polovině přidáme plátky citronu (bez pecek), kysanou smetanu s moukou a přikryté dál dusíme. Když je maso měkké, dochutíme omáčku podle potřeby cukrem.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na liškách

Králík na liškách

Lišky mají mírně kořeněnou chuť. Petra Nováková, Pohoří
Všehochuť /31.10.13
Kančí s hlívou

Kančí s hlívou

Podáváme s brambůrky obalenými slaninou.

Lenka Kalivodová, Rakovník

Všehochuť /12.02.16
Rychlý nákyp s lučinou

Rychlý nákyp s lučinou

Používám na ně penne nebo kolínka.

Romana Kulichová, Beroun

Všehochuť /25.06.16
Pikantní závitky

Pikantní závitky

Pikantní závitky tě jistě nezklamou.
Jitka Stejskalová, Opatovice
Všehochuť /18.08.08
Dušené na zeleném pepři a šalvěji

Dušené na zeleném pepři a šalvěji

Doma máme rádi omáčky a takhle připravené maso je opravdu skvělé. 

Věra Tichá, ...

Všehochuť /27.02.12
Stehýnka na šalvěji

Stehýnka na šalvěji

Bílé víno vše zjemní, maso je báječné. 

Lucie Strakošová, Trnávka 

Všehochuť /27.02.12
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama