Reklama
Hovězí roštěná s chřestovou nádivkou
Fotogalerie:

Hovězí roštěná s chřestovou nádivkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Vyzkoušej tuto skvělou lahůdku – v chřestové sezoně si ji nikdy neodpustím.

Lucie Haklová, Příbram

Ingredience

  • 600 g hovězí roštěná
  • 200 g chřest
  • 8 toastů toastový chléb
  • 50 ml smetana
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sekaná petrželka
  • sůl a pepř dle chuti
  • 200 g cibule
  • 1 kostka masox
  • 70 g máslo
  • 150 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

230 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso omyjeme a osušíme. Roštěnou jedním řezem nakrojíme a druhým dokrojíme, aby vznikl větší plát masa. Plátky rozložíme a lehce naklepeme paličkou. Osolíme a opepříme.
  2. krok2

    Chřest oloupeme a dáme vařit do osolené vody na šest minut. Pak ho zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.

  3. krok3

    Toastový chléb nakrájíme na kostky, přilijeme smetanu, přidáme vejce, nasekanou petrželovou nať, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Připravenou žemlovou směs rozdělíme na plátky masa a rozprostřeme. Přidáme chřest a plátky masa zabalíme. Pomocí provázku je zpevníme a krátce opečeme na teflonové pánvi.

  4. Cibuli nakrájíme na drobné kostky, vložíme ji do pekáčku s opečeným masem a mírně podlijeme vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 1,5 hodiny. Potom maso vyjmeme a cibuli přendáme do kastrůlku. Přilijeme vodu, přidáme kostku masoxu a přivedeme k varu. Přidáme máslo a vaříme do zhoustnutí. Hotové jídlo podáváme s bramborami nebo s rýží.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalované masíčko na jehle

Obalované masíčko na jehle

Před obalením ještě můžeme dochutit oblíbeným kořením. Helena Macková, Vsetín
Všehochuť /31.08.13
Bylinková krůtí roláda

Bylinková krůtí roláda

Vynikající je i s rýží. Dá se jíst i zastudena.

Lucie Pertáková, Chrudim

Všehochuť /12.04.14
Losos na víně

Losos na víně

V poslední době mi moc zachutnal losos. Připravuji ho na mnoho způsobů, ale asi nejvíc mi...
Všehochuť /14.12.08
Vepřový závitek s jarní cibulkou

Vepřový závitek s jarní cibulkou

Využij vypečenou šťávu pro přípravu brambor.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.03.13
Králík na bílém víně s knedlíčky

Králík na bílém víně s knedlíčky

Pavel Rouhal, Mníšek pod Brdy

Všehochuť /22.02.18
Těstovinová bašta

Těstovinová bašta

Hlíva chutná skvěle i v těstovinách. Koření jí dá správnou vůni!
Lenka...
Všehochuť /02.07.09
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama