Reklama
Hovězí roštěná s chřestovou nádivkou
Fotogalerie:

Hovězí roštěná s chřestovou nádivkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Vyzkoušej tuto skvělou lahůdku – v chřestové sezoně si ji nikdy neodpustím.

Lucie Haklová, Příbram

Ingredience

  • 600 g hovězí roštěná
  • 200 g chřest
  • 8 toastů toastový chléb
  • 50 ml smetana
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sekaná petrželka
  • sůl a pepř dle chuti
  • 200 g cibule
  • 1 kostka masox
  • 70 g máslo
  • 150 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

230 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso omyjeme a osušíme. Roštěnou jedním řezem nakrojíme a druhým dokrojíme, aby vznikl větší plát masa. Plátky rozložíme a lehce naklepeme paličkou. Osolíme a opepříme.
  2. krok2

    Chřest oloupeme a dáme vařit do osolené vody na šest minut. Pak ho zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.

  3. krok3

    Toastový chléb nakrájíme na kostky, přilijeme smetanu, přidáme vejce, nasekanou petrželovou nať, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Připravenou žemlovou směs rozdělíme na plátky masa a rozprostřeme. Přidáme chřest a plátky masa zabalíme. Pomocí provázku je zpevníme a krátce opečeme na teflonové pánvi.

  4. Cibuli nakrájíme na drobné kostky, vložíme ji do pekáčku s opečeným masem a mírně podlijeme vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 1,5 hodiny. Potom maso vyjmeme a cibuli přendáme do kastrůlku. Přilijeme vodu, přidáme kostku masoxu a přivedeme k varu. Přidáme máslo a vaříme do zhoustnutí. Hotové jídlo podáváme s bramborami nebo s rýží.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obložené lodičky

Obložené lodičky

Drobné pohoštění i oběd Podle receptu Jany Podpěrové z Ostravy
Všehochuť /28.01.19
Kořeněné hovězí nudličky s knedlíkem

Kořeněné hovězí nudličky s knedlíkem

Máš-li málo knedlíků, nastav je vajíčkem.
Libuše Hlaváčová, Brno
Všehochuť /06.05.11
Rolovaná vepřová kýta

Rolovaná vepřová kýta

Nejlépe se k ní hodí šťouchané brambory.

Zdena Schwarzová, Karlovy Vary

Všehochuť /08.06.15
Kuřecí rarášci

Kuřecí rarášci

Synovci tak chutnají, že je chce i k narozeninám.
Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy ...
Všehochuť /01.08.11
Povidlová omáčka z Lechotic

Povidlová omáčka z Lechotic

S čerstvě vařeným masem nemá tahle omáčka chybu.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /03.05.15
Krkovička po selsku

Krkovička po selsku

Moje babička pocházela z Bavorska a tam se jídla připravovaná v jednom hrnci vařívala ...

Všehochuť /19.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu