Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Martina Antalová, Odolena Voda
Ingredience
- trocha oleje
- 100 g cibule
- 600 g hovězí plátky (roštěná, zadní hovězí)
- 100 g špek
- trocha soli a pepře
- podle chuti sladká a pálivá paprika
- 2-3 lžíce plnotučná hořčice
- 100 g kyselé okurky
- 2 uvařená vejce
- podle potřeby jíška na zahuštění
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Když zezlátne, vložíme plátky masa, špek, okořeníme, ochutíme hořčicí, trochu podlijeme a dusíme doměkka.
-
Přidáme nasekané kyselé okurky, vejce, podle potřeby zahustíme jíškou a ještě krátce povaříme. Můžeme dochutit nálevem z okurek, omáčka bude pikantní.