Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí plátky na houbách
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 76
Do 75 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1559 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 60 g
Tuky 69 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tak krásného kousku masa jako je hovězí váleček se zamilujete na první pohled. Je libové, pevné a nabízí spoustu možností úprav. Zkuste si připravit tuto lahůdku – hovězí plátky na houbách a podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem. Osvědčená dobrota nejen pro nedělní oběd.

Suroviny

váleček 4 plátky
hovězí, každý cca 200 g
sůl a pepř
na obalení + 1 lžička na zahuštění omáčky
nakrájená nadrobno
namočené
vývar hovězí 500 ml
ocet 1 PL
houby 300 g
směs čerstvých
pažitka
na ozdobení
rýže dušená
k podávání

Postup

1

Plátky masa osolte, opepřete, z obou stran obalte v hladké mouce a dobře oklepněte. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci na rozehřátém sádle maso opečte po obou stranách dočervena. Vyjměte a dejte stranou. 

2

Do uvolněné pánve vsypte cibuli a opékejte dočervena.

3

Zaprašte lžičkou hladké mouky a míchejte asi 1 minutu. Mouka s cibulkou se začnou k pánvi přichytávat, ale neděste se. Není to na škodu, právě naopak, omáčka bude silnější.

4

Namočené sušené houby slijte, pokrájejte a přisypte do pánve. Ihned zalijte vývarem. Vraťte zpět plátky masa a přiveďte k varu.

5

Přilijte ocet, ztlumte plamen, přiklopte a duste asi 45 minut doměkka. Podle potřeby přilévejte vývar. 

6

V jiné pánvi na 1 lžíci másla opečte pokrájené čerstvé houby, osolte je a opepřete a zhruba po půl hodině dušení masa je přidejte k plátkům v omáčce.

7

Jakmile je maso měkké, odstavte hrnec z plotny a do omáčky vmíchejte zbylou lžíci studeného másla, které spojí všechny chutě dohromady (máslo pokrájejte na menší kostičky, ty do omáčky postupně přimíchejte).

8

Podávejte s dušenou rýží a ozdobené pažitkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč