Reklama
Hovězí plátky
Fotogalerie:

Hovězí plátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • trocha oleje
  • 100 g cibule
  • 600 g hovězí plátky (roštěná, zadní hovězí)
  • 100 g špek
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti sladká a pálivá paprika
  • 2-3 lžíce plnotučná hořčice
  • 100 g kyselé okurky
  • 2 uvařená vejce
  • podle potřeby jíška na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Když zezlátne, vložíme plátky masa, špek, okořeníme, ochutíme hořčicí, trochu podlijeme a dusíme doměkka.

  2. Přidáme nasekané kyselé okurky, vejce, podle potřeby zahustíme jíškou a  ještě krátce povaříme. Můžeme dochutit nálevem z okurek, omáčka bude pikantní. 

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Přírodní hovězí

Přírodní hovězí

Výpek už není potřeba zahušťovat. Karel Novák, Praha
Všehochuť /14.11.11
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Vydatná fazolačka nahradí i hlavní jídlo.
Renata Kubálková, Městečko Trnávka ...
Všehochuť /16.12.09
Nudle s cuketovou omáčkou

Nudle s cuketovou omáčkou

Miluji těstoviny v jakékoli podobě, ale hodně mi zachutnaly tyto vaječné ...
Všehochuť /24.11.08
Králíčí krokety

Králíčí krokety

Je to netradiční smažená dobrota.
Božena, e-mailový kontakt
Všehochuť /09.03.09
Mandlová sekaná

Mandlová sekaná

Zvolila jsem trochu jinou přílohu, ale kdo chce, může si ji dát jen s bramborem.

...

Všehochuť /12.03.15
Řízečky na víně

Řízečky na víně

Víno je tou pověstnou důležitou tečkou.

Eliška Chvalová, Praha

Všehochuť /19.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu