Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Srnčí na hořčici

Srnčí na hořčici

Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. Václav Vomáčka, Městec Králové ...
Všehochuť /12.01.15
Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Vepřové maso s mrkví tvoří opravdu velmi lahodnou kombinaci.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.08.14
Pikantní kuřecí směs s bramborovými plackami

Pikantní kuřecí směs s bramborovými plackami

Víkendová specialita, která je rychle na stole.

Irena Michaličková, Libochovice

Všehochuť /11.09.14
Kuře na zelenině

Kuře na zelenině

Koření zeleninu i maso krásně provoní.

Petra Hrubá, České Velenice

Všehochuť /14.12.12
Brokolicový nákyp s kuřecím plátkem

Brokolicový nákyp s kuřecím plátkem

Zkus si jako přílohu připravit tento nákyp.
Jana Šámalová, Olomouc
Všehochuť /14.10.11
Dobrý kančí guláš

Dobrý kančí guláš

Kančí guláš pro úsporu času můžeme připravit v tlakovém hrnci.

Natalija ...

Všehochuť /15.01.14
 

Nejnovější

Šátečky s džemem

Šátečky s džemem

Jednoduchá klasika, která prostě nemůže zklamat. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Sladký život /05.03.15
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Zatím každý, kdo je podle mého receptu dělal, si je pochvaloval. Toto jídlo se stalo ...

Vaříme express /04.03.15
Mističky s ricottou

Mističky s ricottou

Rychlé a chutné jídlo, vhodné i pro malé děti.

Lenka Gregová Hauptigová, Liberec

Všehochuť /04.03.15
Koláč s balkánem a s červenou cibulí

Koláč s balkánem a s červenou cibulí

Můžeš jej posypat natí mladé cibulky.

Lucie Haklová, Příbram

Vaříme express /04.03.15
Kapusta s klobásou

Kapusta s klobásou

Je to klasika. Když v zimě nemám dobrý nápad, co udělat k obědu, sáhnu po kapustě. ...

Za pár korun /03.03.15
Bramborák do trouby

Bramborák do trouby

Do těsta můžeme vmíchat nakrájenou uzeninu nebo slaninu.

Ivana Bartušková, Luka nad ...

Za pár korun /03.03.15
Hovězí na šalvěji

Hovězí na šalvěji

Podáváme ozdobené čerstvou šalvějí.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /03.03.15
Minipizza

Minipizza

Mám ráda, když jsou trochu ostřejší.

Kateřina Motyková, Guty

Všehochuť /03.03.15
Košíčky s lososem

Košíčky s lososem

Připravuji je k zakousnutí například k sektu.

Jiřina Slezáková, Třeboň

Všehochuť /03.03.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1502

Těstoviny

Speciál Pošli recept Těstoviny

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama