Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Hovězí závin

Hovězí závin

Připravuji ho místo ptáčků. Je rychlejší i chutnější. Božena Kolářová, ...
Všehochuť /08.12.10
Slepičí nudlovka

Slepičí nudlovka

Od své babičky jsem si do svého kuchtění přinesla rčení o tom, že polévka je ...
Všehochuť /05.01.09
Cuketová sekaná

Cuketová sekaná

Cuket se mi obvykle urodí hodně, a tak jsem se je naučila různě zpracovávat.

Marta ...

Všehochuť /31.07.15
Plněné kuřecí prso

Plněné kuřecí prso

Elegantní oběd, který si všichni zamilují.
Eva Šarfová, Benešov
Všehochuť /23.02.10
Hovězí polévka s mletým masem

Hovězí polévka s mletým masem

Tuhle polévku zbožňuje můj manžel.
Jana Cibulová, Cheb
Všehochuť /17.03.10
Kuřecí stehno na zázvoru

Kuřecí stehno na zázvoru

Masová pochoutka s trochu ostřejší chutí.

Vladimír Bruna, Praha

Všehochuť /08.11.14
 

Nejnovější

Džem z lesních jahod

Džem z lesních jahod

Sbírání jahůdek je pracné, ale výsledek za to stojí. Magda Tichá, Rokycany
Za pár korun /26.06.16
Cuketová směs s těstovinami

Cuketová směs s těstovinami

V těchto zapečených těstovinách je celkem dost druhů zeleniny, takže jsou vhodné ...

Zdravě a chutně /26.06.16
Jahodový salátek s balsamikem, medem a pepřem

Jahodový salátek s balsamikem, medem a pepřem

Neobvyklý, ale naprosto dokonalý recept.

Alice Voborníková, Pardubice

Zdravě a chutně /26.06.16
Hovězí biftečky

Hovězí biftečky

Alkohol můžeš vynechat.

Lucie Morávková, Znojmo

Všehochuť /26.06.16
Plněné košíčky naslano

Plněné košíčky naslano

Zkuste odolat, když tak krásně voní.

Eva Žmolíková, Milevsko

Všehochuť /26.06.16
Mandlová sekačka

Mandlová sekačka

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá.

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /25.06.16
Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

...

Škola vaření /25.06.16
Polévka „Olé“

Polévka „Olé“

Správně by měla být hodně vychlazená.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /25.06.16
Křidélka v marinádě se salátem

Křidélka v marinádě se salátem

Na talíř jsem přidala ještě vařenou kukuřici.

Brigita Sováková, Milevsko

Zdravě a chutně /25.06.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1607

Ovocné pečení

Období, na které jsme se těšili skoro celý rok je tady. Léto je v plném proudu!

více
bajecne-dobroty_smal

Báječné dobroty

Extra speciál Báječné dobroty je v prodeji! Nenechte si ujít to nejlepší z časopisu Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama