Reklama
Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Troubový segedínský guláš

Troubový segedínský guláš

Vřele doporučuji. David Ostravský, Kladno
Všehochuť /12.01.14
Vepřové s jablky

Vepřové s jablky

Vše připravíš v jednom pekáčku, maso nastavíš jablky a výsledek je úžasný.
Ivana...
Všehochuť /22.12.10
Zahradníkův pstruh

Zahradníkův pstruh

Můžeš přidat i jiné druhy zeleniny.

Josef Bartušek, Bítovčice

Všehochuť /06.06.15
Kapří guláš

Kapří guláš

Radím ti – rozhodně můj recept vyzkoušej, ta dobrota za to stojí.

Ivo Novák, Strašice

...
Všehochuť /23.04.15
Hovězí maso na celeru

Hovězí maso na celeru

U nás doma nesmí nikdy chybět na stole kus masa. Na sladká jídla nebo zeleninové výtvory...
Všehochuť /01.06.13
Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Kuřecí čtvrtky (případně stehna) pečená s pomeranči a červenou cibulí.

Vendula ...

Všehochuť /03.09.13
 

Nejnovější

Smaženky v křupavém kabátku

Smaženky v křupavém kabátku

Vyzkoušej jednou něco jiného než řízečky. Ivana Černá, Praha
Vaříme express /07.07.15
Závitky se špenátem, šunkou  a parmazánem

Závitky se špenátem, šunkou a parmazánem

Samé dobré věci, kterými potěšíte každou návštěvu.

Martina Prachařová, Brno

Všehochuť /07.07.15
Staročeská kachní roláda

Staročeská kachní roláda

Dobrota, která má vždy velký úspěch.

Jana Čápová, Olomouc

Všehochuť /07.07.15
Krůtí stehna na zázvoru

Krůtí stehna na zázvoru

Zázvor musí být skutečně čerstvý, ze sušeného to není ono.

Barbora Vlková, Olomouc

...
Všehochuť /07.07.15
Chřestová omáčka

Chřestová omáčka

Podávej s brambory a vejcem.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Zdravě a chutně /06.07.15
Roláda se sušenými rajčaty

Roláda se sušenými rajčaty

Díky bílému vínu jsou krůtí závitky  příjemně pikantní, opravdová lahůdka!
...

Všehochuť /06.07.15
Roláda zapékaná ve formě

Roláda zapékaná ve formě

Tahle roláda je krásně šťavnatá a voňavá.

Lenka Kinkorová, Písek

Všehochuť /06.07.15
Smetanový dortík

Smetanový dortík

Posypej čokoládovými hoblinkami.

Martina Ptáčková, Kladno

Sladký život /06.07.15
Ovocný trhanec

Ovocný trhanec

Před podáváním ještě jemně pocukrujeme.

Olina Vaňousová, Svitavy

Sladký život /06.07.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
peceme_s_ovocem-male

Pečeme s ovocem

Nový speciál Pošli recept! aktuálně k sehnání ve vašich stáncích!

více
special-s-1505v2

Nedělní oběd

Udělejte radost sobě i svým blízkým a uvařte si skvělý nedělní oběd.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama