Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí srdíčka

Kuřecí srdíčka

Když doma vařím srdíčka, počítám i s přídavky. Mé děti je milují.  Magda ...
Všehochuť /05.03.12
Jatýrka smažená v těstíčku

Jatýrka smažená v těstíčku

Dělám je, mám-li doma čerstvou petrželku.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /04.02.10
Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Takto připravená omáčka je velmi jemná.
Lenka Vítovská, Praha 10
Všehochuť /20.10.08
Vepřové závitky

Vepřové závitky

Jako přílohu můžeme použít brambory nebo rýži.

Všehochuť /12.08.14
Telecí pečené s mrkvičkou

Telecí pečené s mrkvičkou

Jedinečná lahůdka.

Blanka Weissová, Olomouc

Všehochuť /02.07.14
Hovězí špička

Hovězí špička

Správný vrchol víkendového vaření.
Božena Přikrylová, Nový Jičín
Všehochuť /09.05.12
 

Nejnovější

Gulášový základ s krkovicí

Gulášový základ s krkovicí

Guláše máme moc rádi, a proto je doma často připravujeme. Stanislava Martinková, ...
Všehochuť /26.11.14
Veganské  špenátové omelety

Veganské špenátové omelety

Kombinace špenátu a hub je velmi dobrá.

Eliška Peníšková, Dačice

Zdravě a chutně /26.11.14
Tiramisu s kaki

Tiramisu s kaki

Zajímavá obměna vyhlášeného dezertu.

Eliška Robová, Praha

Sladký život /26.11.14
Nakládané protichřipkové citrony

Nakládané protichřipkové citrony

Když přijde podzim, připravuji si je už preventivně.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /26.11.14
Knedlíky s jablky

Knedlíky s jablky

Posypeme tím, co máme rádi.

Jiřina Karmazinová, Svitavy

Sladký život /25.11.14
Roštěná s příchutí kávy

Roštěná s příchutí kávy

Já ji připravuji v pomalém hrnci.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /25.11.14
Švestky a jablka v pečeném bůčku

Švestky a jablka v pečeném bůčku

Neobvyklá kombinace, která tě dostane.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /25.11.14
Sójové chilli con carne

Sójové chilli con carne

Pro milovníky ostřejších pokrmů.

Dana Procházková, Černá u Bohdanče

Zdravě a chutně /25.11.14
Ořechová dobrota bez mouky a cukru

Ořechová dobrota bez mouky a cukru

Dá se dělat jak s ořechy, tak s jablky.

Marie Sedláčková, Hlinné

Sladký život /24.11.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1411

Bramborová kuchařka

Speciál Pošli recept Bramborová kuchařka

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama