BURDA Digital Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim apetit online.czApetitonline moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept SvetZeny.czSvětŽeny chip.czChip Hrej.czHrej Elleshop.czElleShop ApetitShop.czApetitShop JoyOnline.czJoy Marie ClaireMarie Claire
více
Reklama
Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Žemlová nádivka nasaje vůni bylinek a získá skvělou chuť i ze šťávy, která se ...
Všehochuť /09.03.09
Plněné jogurtové řízečky

Plněné jogurtové řízečky

Připravuji je k nedělnímu obědu.

Lucie Bulíčková, Počátky

Všehochuť /02.10.13
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Sýr obal raději víckrát, aby náplň nevytekla.
Martin Holeček, Tachov
Všehochuť /18.05.10
Grilované steaky s kukuřičnými klasy

Grilované steaky s kukuřičnými klasy

Když jsem kupovala grilovací pánev, manžel hudroval, že bude k ničemu. Teď ...
Všehochuť /02.08.13
Tlusté kuře se štouchanými bramborami

Tlusté kuře se štouchanými bramborami

Šťavnaté kuřátko nesmí na stole chybět.

Eliška Brandová, Liberec

Všehochuť /29.08.12
Falešná slepičí polévka

Falešná slepičí polévka

Od té pravé ji opravdu nerozeznáš.
Jana Drahošová, Sokolov
Všehochuť /17.05.10
 

Nejnovější

Nakládané ředkvičky v octě

Nakládané ředkvičky v octě

Nosím je jako dárek, když jdu na návštěvu. Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /23.04.14
Chřest v listovém těstě

Chřest v listovém těstě

Překvap své přátele neobvyklou pochoutkou.

Olga Smetanová, Klatovy

Všehochuť /23.04.14
Kuřecí stehýnka na zelenině

Kuřecí stehýnka na zelenině

Nejvhodnější přílohou je rýže.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /23.04.14
Rebarborový moučník

Rebarborový moučník

Má příjemnou, lehce  navinulou chuť.

Anna Ešnarová, Bakov nad Jizerou

Sladký život /23.04.14
Kuřecí nugety s pikantní  krustou

Kuřecí nugety s pikantní krustou

Je to jídlo lehké jako dech. Když se ti podaří sehnat domácí kuřátko třeba ...

Všehochuť /22.04.14
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Je jemný, vláčný a lahodný. Máme ho nejraději s šálkem čokolády.

Hilda ...

Sladký život /22.04.14
Ořechové řezy s jablečnou polevou

Ořechové řezy s jablečnou polevou

Dávám přednost zákuskům, které nejsou plněné hutnými krémy.

Evelína Macharová, ...

Sladký život /22.04.14
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Je úžasný, léčíme s ním nachlazení.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.04.14
Polévka z májovek

Polévka z májovek

Voňavé jarní houby jsou v kuchyni poklad.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /21.04.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
special_v_krouzkove

Speciál Tradiční české recepty

Další vydání speciálu Pošli recept v praktické kroužkové vazbě je tady, tentokrát zaměřené na Tradiční české recepty.

více
special-s-1404

Speciál Velikonoce

Velikonoce se blíží mílovými kroky. Další speciální vydání Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama