Reklama
Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachní prsíčka na pomerančích a domácí krokety

Kachnu se zelím miluju, ale tohle jídlo je opravdu top! Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /09.05.12
Mléčná květáková polévka

Mléčná květáková polévka

Polévka je základ, tahle je navíc zdravá.
Ivana Tylšarová, Zábřeh
Všehochuť /09.11.10
Plněný vepřový bok

Plněný vepřový bok

Dá víc práce, ale stojí to za to.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /03.05.14
Hovězí maso na pivě

Hovězí maso na pivě

Chutná mi víc než klasický guláš.
Hana Turnovská, Cheb
Všehochuť /03.04.09
Vepřový steak s kukuřicí

Vepřový steak s kukuřicí

Běžné každodenní vaření přenechávám s radostí raději manželce, ale ...
Všehochuť /15.12.10
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Stejně jako moje maminka ráda vařím. Tento recept mám od ní.
Daniela Koutecká, Praha
Všehochuť /17.02.14
 

Nejnovější

Ostré kostky s celerem

Ostré kostky s celerem

Můžeš použít i maso z kuřete nebo krůty. Markéta Musilová, Koryčany
Všehochuť /18.04.15
Nugát

Nugát

Jeden z našich oblíbených dezertů. 

Ivana Maňásková, Karviná

Sladký život /18.04.15
Kotlety na pivě

Kotlety na pivě

Maso pečeme pozvolna, aby do sebe stačilo natáhnout chuť piva a koření.

...

Všehochuť /17.04.15
Božská polévka

Božská polévka

Výborná a díky bramborové kaši velmi vydatná.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Všehochuť /17.04.15
Vodnické palačinky

Vodnické palačinky

Proč by palačinky měly být vždy upraveny jen nasladko?

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /17.04.15
Zebra

Zebra

Ráda zkouším nové recepty, posílám jeden z nich.

Ivana Zachová, Zbraslav

Sladký život /17.04.15
Maso se zeleninou

Maso se zeleninou

Můžeš si upéct brambory i bez masa.

Majka Smolíková, Praha

Škola vaření /16.04.15
Carpaccio z řepy

Carpaccio z řepy

Osvěžující pochoutka nejen na léto.

Tatiana Veitová, Chomutov

Zdravě a chutně /16.04.15
Kuřecí játra se slaninou a žampiony

Kuřecí játra se slaninou a žampiony

Kuřecí játra patří  k nejlevnějším druhům masa. Když je dobře připravíš, ...

Všehochuť /16.04.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special-s-1504

Jídla za pár korun

Uvařit skvělé menu, pokud se nemusíme ohlížet na to, kolik máme právě v pěněžence, není žádný problém.

více
special-s-1504v2

Velikonoce

Speciál Pošli recept Velikonoce

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama