BURDA Digital apetit online.czApetitonline Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim Hrej.czHrej Marie ClaireMarie Claire JoyOnline.czJoy SvetZeny.czSvětŽeny moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept chip.czChip Marianne BydleníMarianne Bydlení ApetitShop.czApetitShop Elleshop.czElleShop
více
Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kotlety z jednoho pekáče

Kotlety z jednoho pekáče

Říkáme jim zahradnická pochoutka. Lucie Mníšková, Zlín
Všehochuť /02.06.14
Rybí roláda

Rybí roláda

Nad rybí sekanou se celá rodina rozplývala.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Všehochuť /02.07.09
Dobrá čína z Vysočiny

Dobrá čína z Vysočiny

Tahle dobrota se u nás na stole objevuje opravdu často.
Eva Bencová, Hamry nad ...
Všehochuť /19.03.10
Vepřové rolky zapékané na zelenině

Vepřové rolky zapékané na zelenině

Při vaření tohoto jídla si může každý vybrat takovou zeleninu, jakou má rád. Já ...

Všehochuť /29.04.12
Krůtí roláda s kapary

Krůtí roláda s kapary

Roláda je krásně barevná, pochutnají si velcí i malí.

Jaroslava Novotná, ...

Všehochuť /24.09.13
Pečený králík v marinádě

Pečený králík v marinádě

Je šťavnatý a má příjemnou, jemně česnekovou chuť.
Simona Krátká, Pelhřimov
Všehochuť /01.08.11
 

Nejnovější

Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Nočky jsou moc dobré, ale když je někdy méně času, udělám omáčku jen ...
Vaříme express /24.07.14
Vinná klobása s mrkvovou kaší

Vinná klobása s mrkvovou kaší

Příloha se hodí nejen ke klobáse, ale i k jinému masu.

Martina Polanová, ...

Všehochuť /24.07.14
Hořkáče s mandlí

Hořkáče s mandlí

Rychlé a velmi jednoduché.

Lenka Machová, Litomyšl

Sladký život /24.07.14
‚‚Pštrosí vejce‘‘  se šťouchanými bramborami

‚‚Pštrosí vejce‘‘ se šťouchanými bramborami

Když chceš vylepšit sekanou, zkus tenhle recept.

Kateřina Maršíková, Dobruška

Za pár korun /23.07.14
Masový koláč s cibulkou

Masový koláč s cibulkou

Je to ideální recept na využití různých zbytků.

Barbora Vávrová, Břestek

Za pár korun /23.07.14
Koláč s medovými  ořechy

Koláč s medovými ořechy

Máme rádi ořechy a tenhle koláč je opravdu skvělý.

Miroslava Krátká, Plzeň

Sladký život /23.07.14
Čokoládovník

Čokoládovník

Špetka soli zvýrazní chuť čokolády.

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /23.07.14
Falešné lasagne

Falešné lasagne

Zkuste jednodušší variantu mého přítele.

Jana Boháčová, Děčín

Za pár korun /22.07.14
Dobrota ze srdce a jazyka

Dobrota ze srdce a jazyka

Výborný chlapský gulášek.

Karel Kroupa, Praha

Všehochuť /22.07.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1407

Speciál Jahody

Jahodová sezóna je tady a s ní i náš jedinečný speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama