Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

Díky vínu a jablkům má jemně navinulou chuť, rozinky zase dodají nasládlý akcent....
Všehochuť /16.11.14
Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka

Můžeš přidat zelené bylinky a slaninu.

Andrea Niedermeierová, Střílky

Všehochuť /13.03.16
Kuřecí plátky ve šlehačce

Kuřecí plátky ve šlehačce

Velice jednoduché a dobré.
Eva Bencová, Hamry nad Sázavou
Všehochuť /23.12.11
Kuřecí pirožky s nivou

Kuřecí pirožky s nivou

Výborná dobrůtka, dobrá i za studena.
Blanka Bílková, Žatec
Všehochuť /06.03.12
Kachní prsa s perníkovou nádivkou

Kachní prsa s perníkovou nádivkou

Báječná pochoutka – kachní játra můžeš klidně nahradit i kuřecími.

Hedvika ...

Všehochuť /22.12.15
Králík na sýru

Králík na sýru

Již řadu let oblíbený recept naší rodiny.

Marie Pešková, Oldříš

Všehochuť /23.01.13
 

Nejnovější

Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Podáváme horké. A je to prostě skvělé. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /31.08.16
Bramborový nákyp s dýní

Bramborový nákyp s dýní

Asi nejlepší je žlutá dýně hokaido.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /31.08.16
Barevné špízy

Barevné špízy

Grilování patří mezi oblíbené letní radovánky. Kdo nemá venkovní gril, může ...

Vaříme express /31.08.16
Zapečený brusinkový hermelín

Zapečený brusinkový hermelín

Podáváme ho se zeleninovým salátem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /31.08.16
Lilkové závitky

Lilkové závitky

Loni jsem zkoušela vypěstovat lilek na zahradě, ale není to zrovna snadné. Už si ho ...

Zdravě a chutně /31.08.16
Kuřecí lodičky

Kuřecí lodičky

Nejlepší jsou s vařenými brambory.

Jolana Václavíková, Dětmarovice 

Všehochuť /31.08.16
Pravý linecký

Pravý linecký

Klidně můžeš použít i mražené ovoce, které koupíš v supermarketu.

Hedvika ...

Sladký život /31.08.16
Tartaletky s rybízem a borůvkami

Tartaletky s rybízem a borůvkami

Jiný ovocný koláč už nebude potřeba.

Ludmila Velasová, Pěnčín

Za pár korun /30.08.16
Malinové dortíčky

Malinové dortíčky

Lehké ovocné osvěžení pro horké letní dny.

Jana Satorová, Sobáčov

Vaříme express /30.08.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1609

Vaříme expres

V prodeji právě naleznete nové vydání časopisu Pošli recept! se zaměřením na kuchyňské „rychlovky“..

více
bajecne-dobroty_smal

Báječné dobroty

Extra speciál Báječné dobroty je v prodeji! Nenechte si ujít to nejlepší z časopisu Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama