Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Králík s vypečenou omáčkou

Králík s vypečenou omáčkou

Králíka u nás připravujeme často. Tahle varianta je o něco méně dietnější, zato ...
Všehochuť /29.12.10
Kuře s nočky

Kuře s nočky

Recept, který své ženě vařím vždycky rád.
Martin Csejtey,Netolice
Všehochuť /05.01.09
Telecí pečené s mrkvičkou

Telecí pečené s mrkvičkou

Jedinečná lahůdka.

Blanka Weissová, Olomouc

Všehochuť /02.07.14
Jelení ragú

Jelení ragú

Víno a brusinky dodají pokrmu správný šmak.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /25.12.14
Srnčí játra po pytlácku

Srnčí játra po pytlácku

Divočinu máme obzvlášť rádi.
Zadeněk Ondruch, Kroměříž
Všehochuť /14.06.11
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Sýr obal raději víckrát, aby náplň nevytekla.
Martin Holeček, Tachov
Všehochuť /18.05.10
 

Nejnovější

Kuskusová mňamka

Kuskusová mňamka

Labužníci jistě ocení zajímavou chuť. Veronika Marková, Český Těšín
Vaříme express /27.01.15
Rychlé banánky

Rychlé banánky

Bleskovka, která tě nezklame.

Lída Guk, Pelhřimov

Sladký život /27.01.15
Kuřecí plátek s brusinkovým sosem

Kuřecí plátek s brusinkovým sosem

Kombinace tymiánu a brusinek tě mile překvapí.

Martina Chovančíková, Vražné

Všehochuť /27.01.15
Pečená cuketa

Pečená cuketa

Absolutně jednoduché a opravdu výborné.

Květa Chlumecká, Mýto

Vaříme express /26.01.15
Ovocné překvapení

Ovocné překvapení

Bochánky podáváme ještě teplé.

Alena Bujnochová, Přerov

Sladký život /26.01.15
Plněná panenka

Plněná panenka

Místo poličanu můžeš dát šunkový salám.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /26.01.15
Králík s houbami a čočkou

Králík s houbami a čočkou

Králičí maso je velmi chutné a hlavně zdravé.

Evelína Macharová, Holešov

Všehochuť /26.01.15
Bábovičky z čokolády Margot

Bábovičky z čokolády Margot

Výborné ‚‚jednohubky‘‘ ke kafíčku chutnají po kokosu a čokoládě.

...
Sladký život /26.01.15
Sójové kostky a kurkumové brambory

Sójové kostky a kurkumové brambory

Toto výborné jídlo zvládne i začátečník.

Květa Hošková, Vratimov

Zdravě a chutně /25.01.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1501

Čokoláda

Speciál Pošli recept Čokoláda

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama