Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečené tajemství

Zapečené tajemství

Snažíme se jíst zdravě, proto se zeleninové jídlo u nás objevuje i na svátečním ...
Všehochuť /13.08.08
Kachna na zelí s jablky

Kachna na zelí s jablky

Patří mezi naše slavnostní jídla.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Všehochuť /18.07.15
Luxusní kachní paštika s pomerančovou marmeládou

Luxusní kachní paštika s pomerančovou marmeládou

Pěkně ozdobí každý sváteční stůl.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /05.01.15
Domácí tatarka s rybou

Domácí tatarka s rybou

Tatarku si připravujeme podle vlastní chuti.

Katka Miláčková, Praha

Všehochuť /13.02.12
Báječná hnízdečka

Báječná hnízdečka

Podávej s hranolky nebo s americkými bramborami.
Jana Remková, Orlová
Všehochuť /01.08.11
Krémová polévka z hlívy

Krémová polévka z hlívy

Tuto zdravou houbu máme moc rádi.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /25.05.14
 

Nejnovější

Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Hodí se jako příloha k masu i bramborám. Kateřina Holá, Kroměříž
Za pár korun /26.04.16
Rychlé tortelliny

Rychlé tortelliny

Vhodné na večeři, když je málo času.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /26.04.16
Rýžovo-zelné rolky

Rýžovo-zelné rolky

Připravovala jsem je, když mi zbyly některé suroviny z minulého dne. A měly ...

Všehochuť /26.04.16
Slavnostní narozeninový dort

Slavnostní narozeninový dort

Mám z něj potěšení, už když ho peču.

Libuše Vichrová, Deštná

Sladký život /26.04.16
Milánská pomazánka

Milánská pomazánka

Skvělá svačina.

Jana Haneková, Poděbrady

Vaříme express /25.04.16
Pikantní salát z bílého zelí

Pikantní salát z bílého zelí

Ocet můžeš nahradit citronovou šťávou.

Monika Kudelová, Klatovy

Zdravě a chutně /25.04.16
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Dobrota na svátek i obyčejný den.

Miroslava Niemczyková, Horní Tošanovice

Všehochuť /25.04.16
Kapřík

Kapřík

Může to být pěkný dárek pro rybáře. Já ho dělala tatínkovi, pro kterého je ...

Sladký život /25.04.16
Cibulačka s krutony

Cibulačka s krutony

Potřebuješ se zahřát? Uvař si polévku!

Ema Stočesová, Kroměříž

Vaříme express /24.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1605

Těstoviny a rýže

V jarním období se vždy hodí odlehčené recepty, které vám dopomohou k ideální postavě na blížící se plavkovou sezónu.

více
jarnirec_hp

Jarní recepty

Nenech si ujít nejlepší Jarní recepty!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama