Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborový salát trochu jinak

Bramborový salát trochu jinak

Hodí se pro každou příležitost. Světla Ritterová, Praha
Všehochuť /07.12.14
Staročeská dobrota

Staročeská dobrota

V poslední době je hrách opomíjená luštěnina, a to je škoda.
Květa Kroupová, ...
Všehochuť /28.02.10
Falešná slepičí polévka

Falešná slepičí polévka

Od té pravé ji opravdu nerozeznáš.
Jana Drahošová, Sokolov
Všehochuť /17.05.10
Domácí paštika

Domácí paštika

Výborná domácí paštika.

Iva Švejcarová, Písek

Všehochuť /01.05.12
Pórkové knedlíčky do polévky

Pórkové knedlíčky do polévky

Už u nás nesmí chybět v žádné nudlové polévce‚ jejich příprava je snadná ...
Všehochuť /01.08.11
Krkovička v alobalu

Krkovička v alobalu

Moji kluci mají rádi na talíři kus masa.
Martina Dziadková, Český Těšín
Všehochuť /18.01.10
 

Nejnovější

Vánoční kokosový dort

Vánoční kokosový dort

Strouhaný kokos vytvoří iluzi sněhu. Jitka Pavlíková, Strakonice
Sladký život /17.12.14
Kokosovo-kávové řezy

Kokosovo-kávové řezy

Hodí se, když nám zbudou bílky.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /17.12.14
Chaloupka

Chaloupka

Hlavní ingrediencí je pořádná dávka fantazie.

Monika Jarošová, Polná

Všehochuť /17.12.14
Marcipánový dort

Marcipánový dort

Je velice jednoduchý, a přesto vypadá svátečně.

Jitka Pěničková, Brno

Sladký život /16.12.14
Nugátové koule s ořechy

Nugátové koule s ořechy

Jsou lepší než jakákoliv luxusní bonboniéra.

Veronika Chrzová, Litvínov

Sladký život /16.12.14
Linecké cukroví s čokoládou

Linecké cukroví s čokoládou

Z tohoto těsta můžeš vytvořit mnoho druhů.    ...

Sladký život /16.12.14
Marcipánoví sněhuláci s višní

Marcipánoví sněhuláci s višní

Dobrůtka pro dospělé gurmány.

Lenka Tomšová, Zásada

Sladký život /16.12.14
Plněná rybka

Plněná rybka

Když máme návštěvu, sníme ji na posezení. Je opravdu výborná a navíc vypadá ...

Všehochuť /16.12.14
Treska v ořechové krustě

Treska v ořechové krustě

Místo tresky můžeme použít i filety z jiné ryby, každopádně musejí být opravdu ...

Všehochuť /15.12.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1501

Čokoláda

Speciál Pošli recept Čokoláda

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama