Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kotlety plněné hermelínem

Kotlety plněné hermelínem

Kombinace masa, šunky, sýra a pečené cibule prostě nemá chybu. Vlastimil Jelínek, ...
Všehochuť /15.02.13
Vepřové srdce na kmínu a slanině

Vepřové srdce na kmínu a slanině

Klasika, která nikoho neurazí.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /11.10.14
Pikantní panenka s gratinovanými brambory

Pikantní panenka s gratinovanými brambory

Jednoduché, výborné!

Pavlína Motáková, Mělník

Všehochuť /27.03.12
Sekaný biftek s dijonskou omáčkou

Sekaný biftek s dijonskou omáčkou

Omáčka skvěle doplňuje šťavnaté masíčko a opečené brambůrky.

Alžběta ...

Všehochuť /14.11.13
Kuře na zelí a těstovinách

Kuře na zelí a těstovinách

Rychlá a chutná variace na kuře, pro milovníky zelí.

Petra Zbránková, Žďár nad ...

Všehochuť /10.11.12
Hovězí vývar s vejcem

Hovězí vývar s vejcem

Uvař rodině silnou polévku plnou vitaminů.
Renata Slavíčková, Praha
Všehochuť /09.11.10
 

Nejnovější

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev. Vladimíra ...
Škola vaření /31.10.14
Čokoládovo-ořechové řezy

Čokoládovo-ořechové řezy

Tyto řezy jsou skvělou pochoutkou, opravdu osvědčený dezert.

Adéla Mozolová, Chvalčov

...
Sladký život /31.10.14
Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Špaldová mouka má lehce ořechovou chuť, spolu s vlašskými ořechy je to kombinace, ...

Zdravě a chutně /30.10.14
Tatarák z červené řepy

Tatarák z červené řepy

Vynikající a zdravá alternativa.

Dana Procházková, Lázně Bohdaneč

Zdravě a chutně /30.10.14
Lehoučké jablečné muffinky

Lehoučké jablečné muffinky

Často je přibalím dětem k svačině.

Iveta Hodinová, Příbor

Sladký život /30.10.14
Krůtí roláda s rozmarýnem

Krůtí roláda s rozmarýnem

Rozmarýn maso krásně ovoní.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /29.10.14
Zapečené plátky z panenky

Zapečené plátky z panenky

Lahůdka, která ti nezevšední.

Tereza Myšáková, Lovosice

Všehochuť /29.10.14
Lasagne s anglickou slaninou a zeleninou

Lasagne s anglickou slaninou a zeleninou

Lasagne na netradiční způsob.

Jana Plačková, Hradec nad Moravicí

Všehochuť /29.10.14
Špagety po thajsku

Špagety po thajsku

Zeleninová směs dodá těstovinám říz.
Ljudmyla Golda, Tábor
Všehochuť /29.10.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1410

Jablka a ořechy

Speciál Pošli recept Jablka a ořechy

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama