BURDA Digital apetit online.czApetitonline Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim Hrej.czHrej Marie ClaireMarie Claire JoyOnline.czJoy SvetZeny.czSvětŽeny moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept chip.czChip Marianne BydleníMarianne Bydlení ApetitShop.czApetitShop Elleshop.czElleShop
více
Reklama
Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Grilovaný steak s polentou

Grilovaný steak s polentou

Kvalitní hovězí maso je dnes poměrně drahé, ale byla by škoda si ho alespoň občas ...
Všehochuť /10.05.13
Oplatková roláda

Oplatková roláda

Krájím ji na špalíky a podávám s omáčkou.

Lída Guková, Pacov

Všehochuť /15.10.13
Pochoutka na gril

Pochoutka na gril

Vynikající domácí selské jídlo připravené na rozpáleném grilu v alobalu.

Pavlína ...

Všehochuť /25.05.12
Kuře kentucky se žampiony

Kuře kentucky se žampiony

Dobře kořeněné maso zapíjej vínem.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /27.09.11
Kuřátko nadivoko pečené s lečem

Kuřátko nadivoko pečené s lečem

Stejně připravuji i králíka.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /01.05.14
Tortillové balíčky

Tortillové balíčky

Můžeš je i zapéct v troubě nebo mikrovlnce.

Jana Malá, Pelhřimov

Všehochuť /26.02.14
 

Nejnovější

Pikantní roláda

Pikantní roláda

Nakrájená kolečka podávám s pečivem. Magda Lacková, Domažličky
Vaříme express /28.07.14
Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Ať si každý z hostů ukrojí takový kousek, jaký chce.

Alena Sýkorová, Turnov

Za pár korun /28.07.14
Sýrový špíz v těstíčku

Sýrový špíz v těstíčku

Důležité je podávat je ihned po usmažení.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.14
Králík na slanině

Králík na slanině

Už při pečení nádherně voní, a ta chuť!

Petra Nedělová, Železnice

Všehochuť /28.07.14
Nachos se dvěma salsami

Nachos se dvěma salsami

Guacamole a pikantní Mexikana jsou nejklasičtější mexické salsy.

Hana Fialková, ...

Vaříme express /27.07.14
Chlebíčky s ananasem

Chlebíčky s ananasem

Jsou trochu jiné než obvyklá klasika.

Radka Kozlíková, Brno

Vaříme express /26.07.14
Slané větrníky

Slané větrníky

Jsme doma spíš na slané než na sladké...

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.07.14
Tvarohovo-smetanová pomazánka

Tvarohovo-smetanová pomazánka

Je zdravá a i při dietě skvěle zasytí.

Michaela Prokopová, Radostín nad ...

Zdravě a chutně /25.07.14
Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Jeden z nejznámějších koktejlů vhodný i pro ty, co nejsou na chuť tequily...

Všehochuť /25.07.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1407

Speciál Jahody

Jahodová sezóna je tady a s ní i náš jedinečný speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama