Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Okurková omáčka

Okurková omáčka

Chutná k masu s rýží. Daniela Loučková, Kroměříž
Všehochuť /07.11.08
Kuřecí stehýnka s divokým kořením a tymiánem

Kuřecí stehýnka s divokým kořením a tymiánem

Tento recept je jednoduchý a potěší milovníky kuřecího masa.

Hana Školníková, Čeké...

Všehochuť /16.09.12
Staročeská dobrota

Staročeská dobrota

V poslední době je hrách opomíjená luštěnina, a to je škoda.
Květa Kroupová, ...
Všehochuť /28.02.10
Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Takto připravená omáčka je velmi jemná.
Lenka Vítovská, Praha 10
Všehochuť /20.10.08
Plněná kotleta

Plněná kotleta

Jednoduchý a chutný oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /17.04.13
 

Nejnovější

Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Dušené červené zelí s vepřovými kousky

Můžeme podávat jak s knedlíky, tak s bramborem. Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /21.10.14
Punčové řezy

Punčové řezy

Moučník podávaný pro návštěvy.

Lenka Petrusová, Pardubice

Sladký život /21.10.14
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Dobrota pro masožravce.

Zuzana Thořová, Hodkovice nad Mohelkou

Všehochuť /21.10.14
Nadívané kuřecí stehýnko

Nadívané kuřecí stehýnko

Tato kuřecí stehýnka dají sice o trošku víc práce, ale jsou skutečně báječná. ...
Škola vaření /20.10.14
Lososové kostky s koprem

Lososové kostky s koprem

Vynikající pochoutka hotová za pár minut.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /20.10.14
Dýňový koláč s tvarohovou polevou

Dýňový koláč s tvarohovou polevou

Ideální koláč k podzimnímu čaji nebo kávičce.

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

...
Sladký život /20.10.14
Švestkovo-makovo-ořechový dort

Švestkovo-makovo-ořechový dort

Proč na oslavu nepřipravit trochu neobvyklý zákusek?
Alena Kubová, Praha
Sladký život /20.10.14
Zeleninový guláš

Zeleninový guláš

Namísto mouky můžeme na zahuštění použít nastrouhaný tvrdý chléb.

Hedvika ...

Zdravě a chutně /20.10.14
Houbová polévka se zázvorem

Houbová polévka se zázvorem

Letos jsme našli spoustu lesních hub a tak mám spoustu prostoru k improvizaci.

Vladimíra ...

Za pár korun /20.10.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1410

Jablka a ořechy

Speciál Pošli recept Jablka a ořechy

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama