Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Červená zelňačka

Červená zelňačka

Polévku podáváme posypanou sýrem. Markéta Dvořáková, Pavlov
Všehochuť /23.12.11
Vepřová rolka plněná špenátem

Vepřová rolka plněná špenátem

Je to vyzkoušený recept, který nikdy nezklame.
Petra Hawlová, Bělá pod Bezdězem
Všehochuť /30.05.13
Tortellini s tymiánovou smetanovou omáčkou

Tortellini s tymiánovou smetanovou omáčkou

Miluji těstoviny v jakékoli podobě, ale v kombinaci s nivou a smetanou ...
Všehochuť /04.01.15
Telecí steak s pyré

Telecí steak s pyré

Červená čočka se nemusí namáčet.

Jana Hlavsová, Praha

Všehochuť /08.05.15
Smažená králičí stehna

Smažená králičí stehna

Budeš koukat, jaká je to dobrota.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /11.02.15
Rizoto se zeleninou

Rizoto se zeleninou

Je pěkné, když je barevné. Klidně přidej i mrkev.

Alena Rychlá, České ...

Všehochuť /24.06.14
 

Nejnovější

Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami. Lenka Kubíková, Plzeň
Za pár korun /25.07.16
Hamburger v kabátku

Hamburger v kabátku

Můžeš přidat kečup a hořčici.

Hana Veselá, Žirovnice

Škola vaření /25.07.16
Těstovinový salát se slaninou

Těstovinový salát se slaninou

Anglickou občas dávám místo kuřete.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad Vltavou

Škola vaření /25.07.16
Melounový sorbet

Melounový sorbet

Jsou z něj nadšené nejen děti.

Alexandra Lípová, Břeclav

Vaříme express /25.07.16
Sluníčkový čtveráč

Sluníčkový čtveráč

Když máme velkou úrodu meruněk, rozdávám je po sousedech a zvu je na koláč.

Věra ...

Sladký život /25.07.16
Marinovaný tuňák

Marinovaný tuňák

Jako příloha je nejlepší zeleninový salát.

Václav Spal, Rakovník

Zdravě a chutně /24.07.16
Salát s cuketou a krutony

Salát s cuketou a krutony

Výsledek opravdu stojí za to – vyzkoušej ho.

Andrea Jirsáková, Pardubice

Zdravě a chutně /24.07.16
Rajčatová salsa ke kuřecím špízům

Rajčatová salsa ke kuřecím špízům

Salsa je vhodná i ke grilovaným rybám.

Jitka Svobodová, Chlumec nad Cidlinou

Zdravě a chutně /24.07.16
Pikantní pljeskavica

Pikantní pljeskavica

Kdo jezdí na Jadran, určitě ji zná.

Romana Petrovičová, Znojmo

Všehochuť /24.07.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1608

Letní hity

Jak si užít nejteplejší dny v roce? S rodinou, s přáteli, ideálně u vody a hlavně s dobrým jídlem! 

více
bajecne-dobroty_smal

Báječné dobroty

Extra speciál Báječné dobroty je v prodeji! Nenechte si ujít to nejlepší z časopisu Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama