Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Netradiční rýže s kuřetem

Netradiční rýže s kuřetem

Kuře nikdy nezklame. Netradiční příprava s fazolemi a olivami z něj ...
Všehochuť /08.12.10
Krůtí pochoutka

Krůtí pochoutka

Je to velmi rychlé, někdy přidám i „co dům dá“.
Miroslava Vitoslavská, Prosenice ...
Všehochuť /03.11.08
Hovězí závitky

Hovězí závitky

Klasika, na které si vždy smlsneme.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /24.05.14
Husičkový vývar

Husičkový vývar

Musí se pomalu ‚‚táhnout‘‘, stojí to za to!

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /21.01.16
Výborná roštěná

Výborná roštěná

Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem. 

Monika Nová, Ktiš 

Všehochuť /08.02.12
Polévka s velkými zeleninovými knedlíčky

Polévka s velkými zeleninovými knedlíčky

Vařím ji při svátečních příležitostech.
Věra Jenčíková, Nejdek
Všehochuť /08.07.12
 

Nejnovější

Domácí těstoviny s krevetami

Domácí těstoviny s krevetami

Neskutečná dobrota. Nudle můžeš i koupit. Petr Hejkal, Praha
Škola vaření /30.09.16
Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

K dietě mají daleko, ale je to velká dobrota. Nezapomeň dát včas vychladit pivečko.

...

Škola vaření /30.09.16
Čínské nudličky s kuřecím masem

Čínské nudličky s kuřecím masem

Za chviličku připravená lehká večeře na čínský způsob je u nás doma ...

Vaříme express /30.09.16
Mušle s hříbky na víně

Mušle s hříbky na víně

Moje ověřená specialita – dobrou chuť!

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /30.09.16
Penne alla arrabiata

Penne alla arrabiata

Jídlo, které si zamilují hlavně ti, co mají rádi pikantní pokrmy.

Ondřej ...

Všehochuť /30.09.16
Americké koblihy

Americké koblihy

Donuty, jak je miluje Homer Simpson.

Pavel Bédi, Náchod

Všehochuť /30.09.16
S hráškem a slaninou

S hráškem a slaninou

Tato dobrota se nám asi nikdy nepřejí.

Irena Ivanova, Ostrava

Škola vaření /29.09.16
Rozinkové placičky s medem

Rozinkové placičky s medem

Léty prověřená klasika, jsou opravdu moc dobré.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Škola vaření /29.09.16
Knedlíky se slaninou

Knedlíky se slaninou

Rychlá, chutná a vydatná večeře.

Zdena Vondrová, Olomouc

Škola vaření /29.09.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1610

Podzimní pečení

Pro někoho je podzim obdobím chmur a různých depresí. Příroda se připravuje k zimnímu spánku a my máme podobné pocity.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama