Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí maso ocení všichni, kdo drží dietu. Lucie Čermáková, Olomouc
Všehochuť /24.02.14
Kuřecí terina

Kuřecí terina

Hodí se se sklenkou bílého vína třeba i jako studené pohoštění pro návštěvy.

...

Všehochuť /07.11.13
Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu

Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu

Jemnou chuť sladkovodní rybky skvěle doplní výrazný sýr.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /03.09.14
Mletá roláda

Mletá roláda

Chutná a zajímavá obdoba sekané.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Všehochuť /01.07.12
Kuřecí kapsa s tajemstvím

Kuřecí kapsa s tajemstvím

Sušená rajčata dodají masu zajímavou chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /03.05.12
Zapečená kuřecí prsa s dijonskými brambory

Zapečená kuřecí prsa s dijonskými brambory

Lahodný pokrm s množstvím pórku.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /04.06.12
 

Nejnovější

Pohankové placky se zelím

Pohankové placky se zelím

Podle chuti můžeme do těsta přidat šunku nebo sójový salám. Lucie Blahová, Slavičín...
Zdravě a chutně /19.09.14
Pusinkové koláčky

Pusinkové koláčky

Jsou křehké a křupavé, naplněné nádivkou lehkou jako peříčko.

Andrea Reindlová, ...

Sladký život /19.09.14
Rumová roláda

Rumová roláda

Nepečená roláda, která je za chvilí pryč.

Hana Parmová, Tichá

Sladký život /19.09.14
Pivní guláš z plecka

Pivní guláš z plecka

Dobře ochuceným gulášem rodinu potěším, proto ho dělám vždycky hodně. Druhý den je ...

Všehochuť /19.09.14
Smažený celer a cuketa v hrašce

Smažený celer a cuketa v hrašce

Zdravý a velice jednoduchý recept.

Radka Rajtmajerová, Sušice

Vaříme express /19.09.14
Naložený grilovaný lilek

Naložený grilovaný lilek

Zelenina se na mém stole objevuje několikrát denně.

Iva Císařová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /19.09.14
Domácí mandlové nudle s tvarohem

Domácí mandlové nudle s tvarohem

Něco pro milovníky sladkých jídel. Mandle v těstovinách příjemně křupou a tvaroh na ...

Škola vaření /18.09.14
Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po čínsku

Bambusové výhonky a arašídy dodají masu tu správnou chuť.

Barbora Vávrová, Břestek

Vaříme express /18.09.14
Tilápie v bylinkovém kabátku

Tilápie v bylinkovém kabátku

Báječná ryba bez kostí!

Sabina Foltýnová, Kroměříž

Vaříme express /17.09.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1410

Jablka a ořechy

Speciál Pošli recept Jablka a ořechy

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama