BURDA Digital Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim apetit online.czApetitonline moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept SvetZeny.czSvětŽeny chip.czChip Hrej.czHrej Elleshop.czElleShop ApetitShop.czApetitShop JoyOnline.czJoy Marie ClaireMarie Claire
více
Reklama
Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Roláda pečená ve formě

Roláda pečená ve formě

Někdy do ní přidávám i nasekané bylinky. Martina Havlová, Hluk
Všehochuť /25.09.13
Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Brambory na knedlíky si většinou uvařím už den předem. Pak jsou rychle hotové.

...

Všehochuť /29.10.13
Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou

Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou

Vůně čerstvé pažitky je příjemná.

Kateřina Stará, Most

Všehochuť /15.05.13
Vepřové plátky s cibulkou

Vepřové plátky s cibulkou

Pikantní naložené masíčko pro všední i sváteční příležitost.

Hana Nesnídalová, ...

Všehochuť /05.08.12
Vepřové s hříbky

Vepřové s hříbky

Houbová sezona zpestří jídelníček.
Monika Vosolsobě, Praha 10
Všehochuť /18.08.08
Medailonky na medu

Medailonky na medu

Marináda svíčkovou příjemně provoní.

Gabriela Benedová, Hořovice

Všehochuť /27.02.12
 

Nejnovější

Boží milosti

Boží milosti

Dělám je, když máme chuť na něco obzvlášť dobrého. Jí se horké. Irena ...
Sladký život /16.04.14
Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Naše nejoblíbenější pochoutka.

Jana Tikovská, Ústí nad Labem

Sladký život /15.04.14
Kachna s jablky

Kachna s jablky

Nejlepší je s hranolky nebo s kaší.

Dana Dostálová, Pavlov

Všehochuť /15.04.14
Dijonské kuřátko

Dijonské kuřátko

Výrazná chuť hořčice se skvěle doplňuje s jemným masem a zeleninou.

Jan ...

Všehochuť /15.04.14
Anglický pastýřský koláč

Anglický pastýřský koláč

Klasický pokrm z Anglie tě příjemně nasytí.

Olga Pysarenko, Brno

Všehochuť /15.04.14
Velikonoční chlebíčky

Velikonoční chlebíčky

Jednoduchá  a přitom lákavá večeře.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /15.04.14
Krůtí rizoto s červenou rýží

Krůtí rizoto s červenou rýží

Rýži mají v prodejnách zdravé výživy.

Zlata Pospíšilová, Břeclav

Zdravě a chutně /14.04.14
Kokosový beránek

Kokosový beránek

Maminčin recept předám i své dceři.
Blanka Zborníková, Horní Stropnice
Škola vaření /14.04.14
Vypouklá vajíčka

Vypouklá vajíčka

Když je hezky ozdobíš, koledníci je nepřehlédnou.

Jana Nováková, Praha

Všehochuť /14.04.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
special_v_krouzkove

Speciál Tradiční české recepty

Další vydání speciálu Pošli recept v praktické kroužkové vazbě je tady, tentokrát zaměřené na Tradiční české recepty.

více
special-s-1404

Speciál Velikonoce

Velikonoce se blíží mílovými kroky. Další speciální vydání Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama