Reklama
Hovězí plátek s tmavou omáčkou
Fotogalerie:

Hovězí plátek s tmavou omáčkou

Vratislav Procházka

Kladno
U nás jsme všichni „omáčkoví“ a hovězí s houbami je naše oblíbené jídlo. Obsah i toho největšího hrnce, který doma máme, zmizí do druhého dne.
Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 2 cibule
  • 250 g hřiby
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s olejem. Za občasného míchání restujeme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, kmín a maso, které opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 1 hodinu.
  2. krok2
    Hřiby nakrájíme na kostky, orestujeme je na pánvi s olejem a pak přidáme k masu.
  3. krok3 Uděláme si jíšku: máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a mícháme dorůžova. Po dvou hodinách dušení zkusíme vidličkou, jestli je maso už dost měkké. Přidáme jíšku a provaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

    Slávkův Tip
    Chuť masa zvýrazníte, pokud do omáčky s kmínem a protlakem přidáte také nadrobno pokrájené 2 stroužky česneku. 

Pošli recept! - Speciál - Houby (19.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí roláda se špenátem, mrkví, bramborem a bylinkami

Kuřecí roláda se špenátem, mrkví, bramborem a bylinkami

Zdravý a chutný oběd. Jana Kotoučková, Veselice
Všehochuť /26.07.13
Rychlá kuřecí roláda

Rychlá kuřecí roláda

Výborné a poměrně rychlé jídlo.

Libuše Hlaváčová, Brno

Všehochuť /06.10.12
Dušené paličky  s pomeranči  a medem

Dušené paličky s pomeranči a medem

Je to můj oblíbený tip na slavnostní oběd nebo večeři.

Iva Rizziggová, Liberec

Všehochuť /23.06.15
Obrácené řízky se slaninou

Obrácené řízky se slaninou

Výborné, mohu je všem doporučit.

Ludmila Krákorová, Jičín

Všehochuť /05.10.13
Kuře na žampionech a červené řepě

Kuře na žampionech a červené řepě

Pro jedlíky i pro "dietáře".

Eva Lenochová, Brno

Všehochuť /03.11.12
Hamburská kýta

Hamburská kýta

Podávej s knedlíkem a ozdob brusinkami.
Andrea Nowaková, Bohumín
Všehochuť /06.05.11
 

Nejnovější

Bulgur na karí

Bulgur na karí

Před podáváním ozdobíme petrželkou. Irena Soukalová, Mělník
Zdravě a chutně /15.07.15
Králík na celeru

Králík na celeru

Takto upravený králík je příjemně šťavnatý.

Jan Holub, Sloupnice

Všehochuť /15.07.15
Plněný lilek

Plněný lilek

Jakmile se na jaře objeví v obchodě lilek za rozumnou cenu, dělám ho co ...

Zdravě a chutně /14.07.15
Pohanková kaše s tofu

Pohanková kaše s tofu

Recept pro všechny, kdo si drží linii.

Alice Kruhánková, Praha

Zdravě a chutně /14.07.15
Kuře na majoránce a bílém víně

Kuře na majoránce a bílém víně

Aby nebylo kuřecí maso suché, peču je s čerstvou zeleninou. Kdo má rád, může ...

Všehochuť /14.07.15
Vepřové závitky s kaší

Vepřové závitky s kaší

Masovou náplň můžeš dobarvit bylinkami.

Kateřina Bartošová, Chodov

Všehochuť /14.07.15
Knedlíky z tvarohového těsta

Knedlíky z tvarohového těsta

Bramborové těsto je k jahodám moc těžké, tvarohové je ideální variantou.

Radka ...

Sladký život /14.07.15
Rychlé třešňové řezy v remosce

Rychlé třešňové řezy v remosce

Jednoduchý recept i pro začátečníky.

Eva Čajková, Velká nad Veličkou

Sladký život /14.07.15
Nadívaná kuřecí křidélka

Nadívaná kuřecí křidélka

Vypadá to pracně, ale chce to jen dostatek cviku, a ta křupavá šťavnatá pochoutka ...

Za pár korun /13.07.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
peceme_s_ovocem-male

Pečeme s ovocem

Nový speciál Pošli recept! aktuálně k sehnání ve vašich stáncích!

více
special-s-1505v2

Nedělní oběd

Udělejte radost sobě i svým blízkým a uvařte si skvělý nedělní oběd.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama