Reklama
Hovězí pečeně se slaninou
Fotogalerie:

Hovězí pečeně se slaninou

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Pomalu pečené hovězí nám vždy udělá radost.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg hovězí plec (váleček)
  • 100 g gazdovská slanina
  • 100 g máslo
  • 2 ks cibule
  • kořenová zelenina (1 mrkev, 1 petržel, ¼ bulvy celeru)
  • 3 lžíce plnotučná hořčice
  • po třech jalovec, nové koření, bobkový list
  • dle chuti a potřeby hladká mouka, sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Váleček hovězího masa opláchneme, odblaníme a prošpikujeme minimálně 8 klínky gazdovské slaniny a převážeme režnou nití, aby nám maso udrželo hezký tvar. Maso bohatě potřeme hořčicí.

  2. Na másle si osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu nakrájenou na hrubší kousky, přidáme divoké koření a maso v základu krátce ze všech stran opečeme, následně osolíme, bohatě opepříme, podlijeme vodou a dáme péct do trouby pod poklicí za občasného podlévání doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme a po odstranění nitě nakrájíme na silnější plátky. Šťávu scedíme od kořenové zeleniny a divokého koření a zahustíme studenou máslovou jíškou. Do lehce provařující se omáčky vložíme nakrájené upečené maso a necháme za pravidelného promíchávání dusit ještě cca 30 minut, aby maso nasáklo silnou chuť omáčky.

  4. Podáváme s rýží a maso zdobíme plátky vařeného vejce.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová panenka s povidlovou omáčkou

Vepřová panenka s povidlovou omáčkou

Díky vínu a švestkám má omáčka velmi zajímavou, lehce navinulou chuť. Lucie ...
Všehochuť /19.11.16
Zapečená kuřecí prsa s dijonskými brambory

Zapečená kuřecí prsa s dijonskými brambory

Lahodný pokrm s množstvím pórku.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /04.06.12
Olivové frikadelky

Olivové frikadelky

Výborně chutnají s bílými bagetkami.

Václav Králík, Pardubice

Všehochuť /21.11.13
Králičí stehna na slanině

Králičí stehna na slanině

Maso můžeš jemně podlít trochou piva.
Libuše Kovářová, Slaný
Všehochuť /22.07.13
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Smetanová pizza s rukolou

Smetanová pizza s rukolou

Z listového těsta se dá připravit leccos dobrého.

Martina Měkutová Lednická, ...

Všehochuť /07.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu