Reklama
Hovězí pečeně se slaninou
Fotogalerie:

Hovězí pečeně se slaninou

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Pomalu pečené hovězí nám vždy udělá radost.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg hovězí plec (váleček)
  • 100 g gazdovská slanina
  • 100 g máslo
  • 2 ks cibule
  • kořenová zelenina (1 mrkev, 1 petržel, ¼ bulvy celeru)
  • 3 lžíce plnotučná hořčice
  • po třech jalovec, nové koření, bobkový list
  • dle chuti a potřeby hladká mouka, sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Váleček hovězího masa opláchneme, odblaníme a prošpikujeme minimálně 8 klínky gazdovské slaniny a převážeme režnou nití, aby nám maso udrželo hezký tvar. Maso bohatě potřeme hořčicí.

  2. Na másle si osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu nakrájenou na hrubší kousky, přidáme divoké koření a maso v základu krátce ze všech stran opečeme, následně osolíme, bohatě opepříme, podlijeme vodou a dáme péct do trouby pod poklicí za občasného podlévání doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme a po odstranění nitě nakrájíme na silnější plátky. Šťávu scedíme od kořenové zeleniny a divokého koření a zahustíme studenou máslovou jíškou. Do lehce provařující se omáčky vložíme nakrájené upečené maso a necháme za pravidelného promíchávání dusit ještě cca 30 minut, aby maso nasáklo silnou chuť omáčky.

  4. Podáváme s rýží a maso zdobíme plátky vařeného vejce.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené kuřecí maso

Zapečené kuřecí maso

Za tohle jídlo tě tvá rodina určitě pochválí. Blažena Bolková, Horní Tošanovice ...
Všehochuť /03.02.11
Falešná svíčková

Falešná svíčková

Opečená slanina pokrm krásně provoní.

Lenka Zajíčková, Velké Meziříčí

Všehochuť /17.07.15
Sekaná v županu

Sekaná v županu

Chutná varianta tradičního jídla...
Hana Konečná, Litovel
Všehochuť /08.12.08
Panenka v listovém kabátku

Panenka v listovém kabátku

Je to poněkud pracná, ale velmi chutná delikatesa.
Božena Filová, Zvole
Všehochuť /23.07.13
Vinná klobása na pivě

Vinná klobása na pivě

Tento recept s pivem a hořčicí jsem poprvé vyzkoušela před pár lety na silvestra, ke ...

Všehochuť /04.01.13
Plněný kapr

Plněný kapr

Hotové jídlo porcujeme příčnými řezy.

Jindřich Macháček, Jindřichův Hradec

Všehochuť /24.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu