Reklama
Hovězí pečeně se slaninou
Fotogalerie:

Hovězí pečeně se slaninou

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Pomalu pečené hovězí nám vždy udělá radost.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg hovězí plec (váleček)
  • 100 g gazdovská slanina
  • 100 g máslo
  • 2 ks cibule
  • kořenová zelenina (1 mrkev, 1 petržel, ¼ bulvy celeru)
  • 3 lžíce plnotučná hořčice
  • po třech jalovec, nové koření, bobkový list
  • dle chuti a potřeby hladká mouka, sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Váleček hovězího masa opláchneme, odblaníme a prošpikujeme minimálně 8 klínky gazdovské slaniny a převážeme režnou nití, aby nám maso udrželo hezký tvar. Maso bohatě potřeme hořčicí.

  2. Na másle si osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu nakrájenou na hrubší kousky, přidáme divoké koření a maso v základu krátce ze všech stran opečeme, následně osolíme, bohatě opepříme, podlijeme vodou a dáme péct do trouby pod poklicí za občasného podlévání doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme a po odstranění nitě nakrájíme na silnější plátky. Šťávu scedíme od kořenové zeleniny a divokého koření a zahustíme studenou máslovou jíškou. Do lehce provařující se omáčky vložíme nakrájené upečené maso a necháme za pravidelného promíchávání dusit ještě cca 30 minut, aby maso nasáklo silnou chuť omáčky.

  4. Podáváme s rýží a maso zdobíme plátky vařeného vejce.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marinovaná králičí stehna na zelí

Marinovaná králičí stehna na zelí

Rychlý, chutný a zdravý oběd. Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /06.04.12
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
Nakládané kuře

Nakládané kuře

Podobně lze marinovat i vepřové a králičí maso.
Karel Novák, Znojmo
Všehochuť /01.08.11
Vepřové plátky s hruškami

Vepřové plátky s hruškami

Omáčky všeho druhu jsou u nás žádané.

Kamila Slováčková, Jičín

Všehochuť /28.09.14
Špíz s lesním ovocem

Špíz s lesním ovocem

Neobvyklá kombinace je skutečně lahodná.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /23.06.15
Panenková roláda s brokolicí

Panenková roláda s brokolicí

Na nedělním obědě si ráda dám záležet. Ve všední den nemívám čas na složité ...
Všehochuť /05.01.09
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama