Reklama
Hovězí pečeně s rajskou
Fotogalerie:

Hovězí pečeně s rajskou

Diana Vlasáková

Příbram

Připravuji ji obvykle na neděli a všichni se na tuto pochoutku vždy moc těší.

Diana Vlasáková, Příbram

Ingredience

  • 600-800 g zadní hovězí
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 100 g petržel
  • 1 malá cibule
  • 5 lžic olej
  • 1 bobkový list
  • 1 celá skořice
  • 2 lžíce cukr
  • 200 g rajský protlak
  • sůl podle potřeby
  • 2 lžíce hladká mouka
  • Knedlíky:
  • 1/2 kostky droždí
  • 500 g hrubá mouka
  • 1 lžička sůl
  • 200 ml voda
  • 1 vejce
  • 1 rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

175 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zeleninu nakrájíme na malé kostky a orestujeme na oleji. Po 5 minutách přidáme bobkový list, celou skořici a cukr. Restujeme 3 minuty, přidáme rajčatový protlak a restujeme další dvě minuty. Přidáme hovězí maso, které opečeme ze všech stran, a zalijeme vodou, osolíme a vaříme 1,5–2 hodiny doměkka. Měkké maso vyjmeme. Ze zbylého tuku a hladké mouky připravíme jíšku a přidáme do hrnce. Provaříme 5 minut a omáčku přepasírujeme přes cedník.

  2. Na houskové knedlíky rozmělníme droždí v trošce vody. Do mísy vsypeme hrubou mouku a promísíme se lžičkou soli. Přilijeme droždí, zbylou vodu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Přidáme na kostky nakrájený rohlík, starý asi 1–2 dny. Vpracujeme do těsta a necháme vykynout.

  3. Z těsta tvarujeme knedlíky, které necháme znovu nakynout a pak je vaříme ve vroucí vodě po dobu 20 minut. V polovině času knedlíky otočíme. Po vyjmutí knedlíky na několika místech propícháme vidličkou, aby se nesrazily.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí tyčinky

Jehněčí tyčinky

Kdo nemá rád jehněčí, může dát telecí. Oldřiška Marková, Nymburk
Všehochuť /21.11.13
Závitky s křenovou náplní

Závitky s křenovou náplní

Takto připravené závitky jsou výbornou pochoutkou.

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /25.01.13
Krůtí vývar s knedlíčky

Krůtí vývar s knedlíčky

Krůtí krky jsou na polévku skvělé, vývar z nich je silný a chutný.

Jana...

Všehochuť /18.01.16
Rybí filé se sýrovou pěnou

Rybí filé se sýrovou pěnou

Skvělá pochoutka i pro slavnostní příležitosti.

Jana Housková, Praha

Všehochuť /02.10.15
Kuře s palačinkami

Kuře s palačinkami

Tato vynikající specialita naší rodiny je mnohem oblíbenější než řízky či ...
Všehochuť /20.10.08
Vepřová plec na čirůvkách

Vepřová plec na čirůvkách

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /13.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama