Reklama
Hovězí pečeně s rajskou
Fotogalerie:

Hovězí pečeně s rajskou

Diana Vlasáková

Příbram

Připravuji ji obvykle na neděli a všichni se na tuto pochoutku vždy moc těší.

Diana Vlasáková, Příbram

Ingredience

  • 600-800 g zadní hovězí
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 100 g petržel
  • 1 malá cibule
  • 5 lžic olej
  • 1 bobkový list
  • 1 celá skořice
  • 2 lžíce cukr
  • 200 g rajský protlak
  • sůl podle potřeby
  • 2 lžíce hladká mouka
  • Knedlíky:
  • 1/2 kostky droždí
  • 500 g hrubá mouka
  • 1 lžička sůl
  • 200 ml voda
  • 1 vejce
  • 1 rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

175 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zeleninu nakrájíme na malé kostky a orestujeme na oleji. Po 5 minutách přidáme bobkový list, celou skořici a cukr. Restujeme 3 minuty, přidáme rajčatový protlak a restujeme další dvě minuty. Přidáme hovězí maso, které opečeme ze všech stran, a zalijeme vodou, osolíme a vaříme 1,5–2 hodiny doměkka. Měkké maso vyjmeme. Ze zbylého tuku a hladké mouky připravíme jíšku a přidáme do hrnce. Provaříme 5 minut a omáčku přepasírujeme přes cedník.

  2. Na houskové knedlíky rozmělníme droždí v trošce vody. Do mísy vsypeme hrubou mouku a promísíme se lžičkou soli. Přilijeme droždí, zbylou vodu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Přidáme na kostky nakrájený rohlík, starý asi 1–2 dny. Vpracujeme do těsta a necháme vykynout.

  3. Z těsta tvarujeme knedlíky, které necháme znovu nakynout a pak je vaříme ve vroucí vodě po dobu 20 minut. V polovině času knedlíky otočíme. Po vyjmutí knedlíky na několika místech propícháme vidličkou, aby se nesrazily.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušené hovězí na hlívách

Dušené hovězí na hlívách

Nemáte doma hovězí? Nevadí, výborné je to i z vepřového. Zdenka Janíčková, Břeclav...
Všehochuť /24.06.12
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Dýňová omáčka

Dýňová omáčka

Mírně nasládlá omáčka chutná hlavně dětem.

Marta Šimková, Praha

Všehochuť /21.10.13
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
Rolovaný hovězí pupek

Rolovaný hovězí pupek

Doporučuji servírovat s rýží.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.11.14
Pečeně se zeleninou

Pečeně se zeleninou

Další příloha není potřeba.

Pavla Stodolová, Kroměříž

Všehochuť /28.04.15
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama