Hovězí pečeně s rajskou
Fotogalerie:

Hovězí pečeně s rajskou

Diana Vlasáková

Příbram

Připravuji ji obvykle na neděli a všichni se na tuto pochoutku vždy moc těší.

Diana Vlasáková, Příbram

Ingredience

  • 600-800 g zadní hovězí
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • 100 g petržel
  • 1 malá cibule
  • 5 lžic olej
  • 1 bobkový list
  • 1 celá skořice
  • 2 lžíce cukr
  • 200 g rajský protlak
  • sůl podle potřeby
  • 2 lžíce hladká mouka
  • Knedlíky:
  • 1/2 kostky droždí
  • 500 g hrubá mouka
  • 1 lžička sůl
  • 200 ml voda
  • 1 vejce
  • 1 rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

175 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hovězí maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zeleninu nakrájíme na malé kostky a orestujeme na oleji. Po 5 minutách přidáme bobkový list, celou skořici a cukr. Restujeme 3 minuty, přidáme rajčatový protlak a restujeme další dvě minuty. Přidáme hovězí maso, které opečeme ze všech stran, a zalijeme vodou, osolíme a vaříme 1,5–2 hodiny doměkka. Měkké maso vyjmeme. Ze zbylého tuku a hladké mouky připravíme jíšku a přidáme do hrnce. Provaříme 5 minut a omáčku přepasírujeme přes cedník.

  2. Na houskové knedlíky rozmělníme droždí v trošce vody. Do mísy vsypeme hrubou mouku a promísíme se lžičkou soli. Přilijeme droždí, zbylou vodu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Přidáme na kostky nakrájený rohlík, starý asi 1–2 dny. Vpracujeme do těsta a necháme vykynout.

  3. Z těsta tvarujeme knedlíky, které necháme znovu nakynout a pak je vaříme ve vroucí vodě po dobu 20 minut. V polovině času knedlíky otočíme. Po vyjmutí knedlíky na několika místech propícháme vidličkou, aby se nesrazily.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře po estonsku

Kuře po estonsku

Ani kuchyň není příliš veliká, Radek s Petrem přiznávají, že oba se sem stěží ...
Všehochuť /28.02.12
Pečená jehněčí plec se zeleninou

Pečená jehněčí plec se zeleninou

Vyžaduje delší dobu přípravy, ale za tu chuť to stojí.  

Zdena Krásná, ...

Všehochuť /06.04.16
Vepřové plátky s kapary a kuskusem

Vepřové plátky s kapary a kuskusem

Pro obměnu vyzkoušej stejný recept s kuřecími prsními řízky.

Daniela Erbenová,...

Všehochuť /02.09.17
Králičí řízky na bylinkách

Králičí řízky na bylinkách

Křehké masíčko, to je moje!  

Jiří Sluka, Pelhřimov

Všehochuť /27.03.16
Chili con carne s polentovými noky

Chili con carne s polentovými noky

Vynikající oběd, na kterém si opravdu pochutnáš.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /09.07.13
Plněná kotleta s česnekovým přelivem

Plněná kotleta s česnekovým přelivem

Česnekem obvykle nešetřím.

Iveta Bílková, Kroměříž

Všehochuť /09.03.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama