Reklama
Hovězí na myslivecký způsob
Fotogalerie:

Hovězí na myslivecký způsob

Lucie Strakošová

Trnávka

Vůbec nejlepší přílohou je karlovarský knedlík.

Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 100 g špek
  • 600 g zadní hovězí
  • trocha soli a pepře
  • 1 velká cibule
  • 1 velká mrkev
  • 1 kořen petržele
  • 1/4 ks malý celer
  • trocha octa
  • 6 kuliček celý pepř
  • 2 bobkové listy
  • 3-4 kuličky nové koření
  • trocha tymiánu
  • 150 ml bílé víno
  • mouka na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. V tlakovém hrnci orestujeme na kostičky pokrájený špek, vložíme opéct osolené a opepřené hovězí maso, které jsme ponechali v celku.

  2. Zatím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky. Očistíme také všechnu kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na tenké nudličky.

  3. Maso, opečené ze všech stran, odložíme na talíř a do hrnce dáme orestovat cibuli s kořenovou zeleninou. Restujeme pomalu, aby cibule i zelenina chytly světle hnědou barvu. Pak zastříkneme octem, podlijeme podle potřeby vodou, vložíme zpět maso, přidáme všechno koření a hrnec uzavřeme.

  4. Pomalu dusíme aspoň 60 minut. Když je maso měkké, vyjmeme je opět na talíř, z vydušené šťávy vyndáme koření, přilijeme bílé víno, zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, provaříme ještě aspoň 10–15 minut. 5. Omáčku můžeme zjemnit smetanou, podle potřeby dochutit solí a pepřem. Maso  nakrájíme na plátky, vložíme prohřát zpět do omáčky a podáváme nejlépe s dobrým domácím knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí svíčková

Domácí svíčková

Ve svátek si rádi dáme chutnou omáčku. Helena Adámková, Havířov
Všehochuť /01.09.08
Nadívané telecí hrudí

Nadívané telecí hrudí

Připraveno podle receptu

Jany Moravcové z Jihlavy

Všehochuť /14.03.18
Kapr se sýrovou nádivkou

Kapr se sýrovou nádivkou

Podáváme se zeleninovým salátem.

Marie Janáková, Polička

Všehochuť /29.01.15
Pikantní kuřecí maso

Pikantní kuřecí maso

Máme rádi ostrá jídla s výraznou chutí.
Alena Machalová, Rožnov
Všehochuť /18.02.10
Maxitoast

Maxitoast

Jsou v něm jenom samé dobré věci.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /17.02.17
Vepřové plátky na liškách

Vepřové plátky na liškách

Pokud chceme docílit jemnější chuti, vmícháme do omáčky trochu smetany.

Lada ...

Všehochuť /12.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu