Reklama
Hovězí na brusinkách
Fotogalerie:

Hovězí na brusinkách

Karel Kroupa

Praha
Jako příloha se samozřejmě hodí pouze houskové knedlíky.
Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 2 cibule
  • dle potřeby olej
  • 750 g hovězí kližka
  • 3 mrkev
  • 1/2 celer
  • 6 kuliček nové koření
  • 6 bobkový list
  • 5 kuliček jalovec
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 kostka masox
  • 100 ml víno červené
  • 4 lžíce kompot brusinkový
  • trocha mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme odblaněné a na plátky nakrájené maso, orestujeme, přidáme na kusy nakrájenou očištěnou zeleninu, koření, sůl, pepř, zalijeme vodou a vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne.
  2. Potom maso a koření vyjmeme. Zeleninu nožem naškrábeme (nemixujeme) a vrátíme do hrnce, přidáme masox, víno, brusinky, zahustíme moukou a povaříme. Na závěr vložíme do omáčky porce masa a necháme prohřát.
  3. Porce před podáváním ozdobíme brusinkami.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nutrie na smetaně

Nutrie na smetaně

Vydatná klasika Nutrie na smetaně
Všehochuť /24.05.18
Líčka na pivu

Líčka na pivu

Je nutné dělat je velmi pomalu.

Helena Grolíšková, Praha

Všehochuť /09.11.15
Tymiánové  jehněčí

Tymiánové jehněčí

Je opravdu vynikající. Podobně se dá připravit i kůzlečí maso, ale to je jen
...

Všehochuť /05.04.15
Masový koláč

Masový koláč

Podle receptu

Evy Kabeláčové z Vrchlabí

Všehochuť /28.09.19
Jehněčí s koriandrem

Jehněčí s koriandrem

Chuť a vůně koriandru je velmi příjemná.

Zuzana Jarošová, Tábor

Všehochuť /31.05.15
Krkovička plněná vinnou klobásou

Krkovička plněná vinnou klobásou

Naše oblíbené slavnostní jídlo.
Ludmila Králová, Chomutov
Všehochuť /23.02.10
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama