Reklama
Hovězí maso na zázvoru
Fotogalerie:

Hovězí maso na zázvoru

Olga Pytlíková

Ostrava
Pochoutka z červeného masa stojí za hřích!
Olga Pytlíková, Ostrava

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • 600 g maso hovězí
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 cibule
  • 1/2 masox
  • 60 g slanina anglická
  • 1 lžička zázvor
  • 1 lžička paprika červená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na hranolky a důkladně promísíme se zázvorem, solí, paprikou a li­sovaným česnekem. Ne­cháme 20 minut odležet a po­té za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Na pánvičce nebo přímo v papiňáku necháme zesklovatět slaninu a osmahneme na­drobno nakrájenou cibuli. Při­dáme maso i s vypečenou šťá­vou, zasypeme hladkou moukou a chvíli opražíme.
  3. Podlijeme teplou vodou s kouskem masoxu, promíchá­­me a dusíme v papiňáku asi 40 až 50 minut. Vhodnou přílohou je houskový i bramborový knedlík nebo rýže.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bažant v anglické slanině

Bažant v anglické slanině

Podáváme s knedlíky a dušeným špenátem. Martina Antalová, Odolena Voda
Všehochuť /16.04.16
Plněný panský měšec

Plněný panský měšec

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /13.08.18
Mrkvový guláš na pivu

Mrkvový guláš na pivu

Je výborný například s celerovou kaší.

Hana Stříbrská, Kladno

Všehochuť /25.11.15
Husičkový vývar

Husičkový vývar

Musí se pomalu ‚‚táhnout‘‘, stojí to za to!

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /21.01.16
Kachní prsa s červenou řepou

Kachní prsa s červenou řepou

Moje babička nedala na červenou řepu dopustit, já ji mám také ráda.

Alice Novotná, ...

Všehochuť /18.03.15
Kotlety na víně se sýrovou omáčkou

Kotlety na víně se sýrovou omáčkou

Vaření mě opravdu baví a jsem rád, když si moje přítelkyně na jídle pochutná. Za ...

Všehochuť /14.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu