Reklama
Hovězí líčka nadivoko
Fotogalerie:

Hovězí líčka nadivoko

Ivana Černá

Praha

Líčka jsou jedním z nejlepších druhů masa.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1,2 kg hovězí líčka
  • 400 ml červené víno
  • 6 ks sušená rajčata naložená v oleji
  • trocha šípkového džemu
  • 2 lžíce koření na divočinu
  • špetka tymiánu
  • 2-3 bobkové listy
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 2 cibule
  • 2 lžíce olej nebo sádlo
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • sůl podle chuti
  • hovězí vývar nebo bujon
  • 2 lžíce hladká mouka nebo solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a osušíme. V hlubší nádobě smícháme víno, nasekaná sušená rajčata i s olejem, šípkový džem, koření na divočinu, tymián a drcené bobkové listy. Maso pokrájíme na větší kousky a naložíme  přes noc do marinády tak, aby bylo celé potopené.

  2. Druhý den necháme maso na cedníku  okapat. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej  a orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu a také ji orestujeme. Pak vložíme líčka a osmahneme je z obou stran. Opepříme, osolíme a zalijeme vývarem.

  3. Tlakový hrnec uzavřeme  poklicí a od doby varu dusíme do změknutí masa  na mírném plameni přibližně 35 minut. Pak necháme tlakový hrnec zchladnout, poklici odejmeme, přidáme ještě  trochu vývaru a ještě 10 minut dusíme.

  4. Maso a zeleninu vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku zahustíme moukou nebo solamylem, přepasírujeme a podle potřeby dochutíme. Podáváme se šťouchanými brambory a restovanou cibulkou.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampionová věž

Žampionová věž

Je to netradiční, ale dobrý tip na studený oběd. Viktoriya Kushcheva, ...
Všehochuť /09.04.09
Vajíčková pomazánka s hráškem

Vajíčková pomazánka s hráškem

Skvělá na chlebíčky nebo na jednohubky.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Všehochuť /05.06.14
Vlámské kotlety s jablky

Vlámské kotlety s jablky

Podzim mi voní tlejícím listím, pečenými bramborami a hlavně čerstvě ...
Všehochuť /20.08.08
Fazolové bochánky

Fazolové bochánky

Pozor, fazole z plechovky jsou často dost slané.

Lída Guk, Pelhřimov

Všehochuť /23.09.17
Pstruh se žampiony

Pstruh se žampiony

Můžeš přidat i kořenicí směs na ryby.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /29.11.15
Kuřecí kouzlo na smetaně s pórkem

Kuřecí kouzlo na smetaně s pórkem

Měkké masíčko, voňavé bylinky, sójová omáčka, smetana a pórek – to je ...
Všehochuť /05.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu