Reklama
Hovězí chilli s fazolemi
Fotogalerie:

Hovězí chilli s fazolemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Niny Dostálové z Prahy

Ingredience

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1–2 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 500 g loupaných krájených rajčat
  • 100 g rajčatového pyré
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 plechovky červených fazolí v mírně slaném nálevu
  • dle potřeby zakysaná smetana
  • na ozdobu chilli paprička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

230 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, plátky česneku a vše orestujeme. Po chvíli přidáme mleté maso a opékáme ho za stálého míchání do zhnědnutí. Vmícháme loupaná rajčata, rajčatové pyré a dochutíme kořením, bylinkami, solí a pepřem. Takto necháme dusit za občasného promíchání alespoň 30 minut. Ke konci přidáme propláchnuté fazole a vše ještě prohřejeme.

  2. Porce zdobíme zakysanou smetanou a chilli papričkami dle chuti.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí maso na fazolkách

Hovězí maso na fazolkách

Recept máme od kamarádky z Řecka. Monika Puškárová, Frýdek-Místek
Všehochuť /26.10.11
Olivové frikadelky

Olivové frikadelky

Výborně chutnají s bílými bagetkami.

Václav Králík, Pardubice

Všehochuť /21.11.13
Masovo-zeleninová žemlovka

Masovo-zeleninová žemlovka

Je to jednoduché, ale moc dobré pohoštění třeba pro návštěvy.

Jitka Augustová, ...

Všehochuť /08.09.13
Panenková roláda s brokolicí

Panenková roláda s brokolicí

Na nedělním obědě si ráda dám záležet. Ve všední den nemívám čas na složité ...
Všehochuť /05.01.09
Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Takto připravená omáčka je velmi jemná.
Lenka Vítovská, Praha 10
Všehochuť /20.10.08
Lahodná špenátová sekaná

Lahodná špenátová sekaná

Tohle pečené masíčko je skvělé třeba i na slavnostní nedělní oběd.

Lenka ...

Všehochuť /26.11.13
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama