Reklama
Reklama
Hovězí chilli s fazolemi
Fotogalerie:

Hovězí chilli s fazolemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Niny Dostálové z Prahy

Ingredience

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1–2 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 500 g loupaných krájených rajčat
  • 100 g rajčatového pyré
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 2 plechovky červených fazolí v mírně slaném nálevu
  • dle potřeby zakysaná smetana
  • na ozdobu chilli paprička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

230 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, plátky česneku a vše orestujeme. Po chvíli přidáme mleté maso a opékáme ho za stálého míchání do zhnědnutí. Vmícháme loupaná rajčata, rajčatové pyré a dochutíme kořením, bylinkami, solí a pepřem. Takto necháme dusit za občasného promíchání alespoň 30 minut. Ke konci přidáme propláchnuté fazole a vše ještě prohřejeme.

  2. Porce zdobíme zakysanou smetanou a chilli papričkami dle chuti.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roláda pečená ve formě

Roláda pečená ve formě

Někdy do ní přidávám i nasekané bylinky. Martina Havlová, Hluk
Všehochuť /25.09.13
Krůtí maso s brokolicí

Krůtí maso s brokolicí

Krůtí maso jsem si oblíbila. Je dietní, a pokud se dobře připraví, také šťavnaté a ...
Všehochuť /24.05.13
Krůtí roláda s mletým masem

Krůtí roláda s mletým masem

Marcela Holovská, Praha

Všehochuť /21.04.18
Krůtí nudličky na tymiánu

Krůtí nudličky na tymiánu

Líbí se mi, když oběd voní bylinkami.
Lucie Konárková, Kladno
Všehochuť /17.12.10
Kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem

Kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem

Mladá zelenina v omáčce nemá chybu.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.09.13
Kuřecí nugety s pikantní  krustou

Kuřecí nugety s pikantní krustou

Je to jídlo lehké jako dech. Když se ti podaří sehnat domácí kuřátko třeba ...

Všehochuť /01.11.14
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama