Reklama
Houbová klasika
Fotogalerie:

Houbová klasika

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Když se můj muž vydá do lesa, nikdy se nevrací s prázdnou, i kdyby tam měl prochodit celý den. Přijde unavený a já pak sedím nad plnými košíky hub, přebírám, čistím a krájím. Většinu hub usušíme a rozdáme známým, protože manžel sice houby hrozně rád sbírá, ale jíst je nechce. Jen jediné houbové jídlo miluje – a to moji omáčku z hříbků. Vnoučkům taky moc chutná, zkus ji i ty.
Alena Čápová, Hodonín

Ingredience

  • 1 smetana zakysaná
  • 40 g máslo
  • pepř
  • cibule
  • masox
  • 1 lžíce mouka hladká
  • kmín
  • 1 lžíce šťáva citrónová
  • 500 g houby sterilizované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Pokapeme je citronovou šťávou a osolíme.
  2. krok2
    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme houby, koření a dusíme do změknutí, občas podléváme vodou. Do omáčky rozdrobíme kostku masoxu, zamícháme.
  3. krok3
    Když jsou houby měkké, rozmícháme mouku ve smetaně a směs vlijeme do omáčky.Houbovku necháme ještě pár minut mírně povařit. K této omáčce můžeme jako přílohu podávat houskový knedlík, brambory nebo rýži.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety s glazovanou mrkví

Kotlety s glazovanou mrkví

Lahodná chuť karotky maso skvěle doplní. Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Všehochuť /09.03.16
Plněné  panenky s pórkem

Plněné panenky s pórkem

Roládičky z panenek nejen že chutnají skvěle, ale navíc na talíři moc hezky vypadají. ...
Všehochuť /01.09.08
Hovězí s brokolicovou omáčkou

Hovězí s brokolicovou omáčkou

Servírujeme s vařenými bramborami.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.03.13
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Králík na celeru

Králík na celeru

Takto upravený králík je příjemně šťavnatý.

Jan Holub, Sloupnice

Všehochuť /15.07.15
Hovězí nudličky na česneku

Hovězí nudličky na česneku

Výborná rychlovka.

Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota

Všehochuť /11.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu