Reklama
Hejtmanský měšec
Fotogalerie:

Hejtmanský měšec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Boženy Vavřinové z Opočna

Ingredience

  • 600  g vepřové kýty bez kosti
  • sůl a pepř
  • 200  g kysaného bílého zelí
  • 2 nožičky párku
  • 2 vejce
  • 1 menší červená kapie
  • 8 lžic oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • 500  ml vody
  • 2 varné sáčky rýže
  • 150  g sterilovaného nebo mraženého hrášku
  • kousek másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200  ml mléka
  • 100  ml smetany na vaření
  • na ozdobu čerstvé bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou, nakrájíme na plátky (přes vlákno), poté co nejvíc naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Kysané zelí propláchneme a necháme okapat v sítu. Párek nakrájíme na větší kousky, uvařené vejce na čtvrtinky. Červenou kapii rozřízneme, odstraníme jádřinec, lusk omyjeme a nakrájíme na širší proužky.

  3. Plátky masa rozprostřeme na pracovní plochu a na každý klademe kysané zelí, kousek párku a vejce a několik proužků kapie. Z masa tvarujeme měšec, který svážeme kuchyňskou nití. Upravené měšce opečeme v pánvi na pěti lžících rozpáleného oleje ze všech stran.

  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje, cibuli lehce osmahneme, přidáme rajský protlak, mletou červenou papriku a zalijeme vodou. Opečené měšce vložíme do připraveného základu a dusíme doměkka asi hodinu.

  5. Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Hrášek osmahneme na másle a promícháme s uvařenou rýží. Hejtmanské měšce vyjmeme z kastrolu a uchováme v teple. Mouku rozmícháme v mléce smíchaném s trochou vody a omáčku zahustíme a provaříme asi 30 minut.

  6. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, necháme krátce přejít varem, dochutíme solí a pepřem a přecedíme. Hejtmanské měšce upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme s hráškovou rýží. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové na smetaně s bazalkou

Vepřové na smetaně s bazalkou

Bazalku použijte čerstvou, má specifickou vůní. Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Všehochuť /02.11.13
Plátky na víně s rajčatovým salátem

Plátky na víně s rajčatovým salátem

Když dáš jako přílohu salát, je jídlo dietnější a také svátečnější.
Mirka ...
Všehochuť /19.11.10
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Nakládané sýry  s kozími rohy

Nakládané sýry s kozími rohy

Podle receptu

Zuzany Oukropkové z Valašského Meziříčí

Všehochuť /20.11.18
Stehýnka na chilli

Stehýnka na chilli

Estragon pomáhá trávení

Podle receptu Pavly Cibíškové z Chomutova

Všehochuť /24.07.18
Kuřecí nudličky

Kuřecí nudličky

Chutný, rychlý a jednoduchý recept.
Alena Kučerová, Nová Paka
Všehochuť /07.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu