Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku
Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 formu na biskupských chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4293 kcal
Bílkoviny 271 g
Sacharidy 373 g
Tuky 143 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li raději nádivku s drobnější mozaikou, nakrájejte pečivo na menší kousky. Konečný výsledek pak bude vlhčí nebo dejte o 1 vejce méně.

Suroviny

uzené vepřové maso, mírně prorostlé - např. krkovice
z předchozího dne
kopřiva 6 hrstí
lze nahradit špenátem
vejce 7 ks
žloutky a bílky zvlášť
strouhaný
česnek 4 stroužky
prolisované
sůl
pepř
čerstvě mletý
slanina 200 g
dlouhé tenké plátky, na vyložení formy

Postup

1

Maso uvařte hodně doměkka v malém hrnci, abyste potom získali cca 700 ml vývaru. Pak maso vyndejte a nechte vychladnout, vývar uchovejte teplý.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Pečivo nakrájejte na kostičky o hraně cca 1 cm, rozložte na plech v jedné vrstvě, pokapejte je štědře máslem a nechte zezlátnout v troubě. Po upečení troubu nevypínejte.

3

Dobře omyté kopřivy dejte ho hrnce, přelijte vroucí vodou a nechte půl minuty stát. Potom je propláchněte studenou vodou, osušte a nasekejte nahrubo. (Špenát nemusíte spařit, stačí ho jen nasekat.)

4

Opečené kostičky pečiva nechte mírně zchladnout a přesypte je do mísy. Pokropte je uzeným vývarem, zlehka promíchejte a opět pokropte, až spotřebujete všechen vývar. Pečivo nechte chvíli nasáknout.

5

Z bílků ušlehejte v čisté míse pevný sníh. Uzené maso nakrájejte na kostičky.

6

Do mísy k pečivu přidejte žloutky, nakrájené maso, kopřivy/špenát, muškátový oříšek a česnek. Osolte a opepřete a zlehka, ale důkladně promíchejte. Nakonec do připravené hmoty zapracujte lehkým obracením sníh z bílků.

7

Formu na biskupský chlebíček vyložte plátky slaniny tak, aby zakrývaly dno a nahoře přesahovaly přes okraj. Připravenou hmotu rozprostřete do vyložené formy, několikrát formou poklepejte, aby se nádivka usadila, a přes vršek přeložte přesahující plátky slaniny. Dejte do trouby a pečte asi 50–60 minut. Pokud slanina nahoře příliš rychle tmavne, zakryjte vršek alobalem.

8

Hotovou nádivku nechte vychladnout a pak ji opatrně vyjměte z formy i se slaninovým kabátkem. Krájejte na plátky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč