Ingredience
- 4 libové plátky bez hovězí roštěná
- dle potřeby olej olivový
- 1 lžíce pepř barevný
- špetka sůl
- 1 snítka rozmarýn
- 4 kukuřičný klas
- 1 sklenka cibulky sterilizované
- 2 francouzské bageta
- dle potřeby máslo
- dle chuti sůl bylinková
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Steaky zakapeme olivovým olejem a opepříme. Necháme asi hodinu marinovat.
-
Grilovací pánev důkladně rozehřejeme a maso z každé strany 3 minuty opékáme, aby se zatáhlo.
-
Po zatažení maso přendáme do talíře a přikryjeme ho alobalem. Tak pustí přebytečnou šťávu.
-
Pak sundáme alobal, maso osolíme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Dáme ho do trouby, kde ho při 220 °C další 3–4 minuty dopékáme. Takto získáme steaky medium, to znamená středně propečené. Pokud máme maso raději více propečené, necháme je v troubě 5–6 minut.
-
Podáváme s vařenými ogrilovanými kukuřičnými klasy, cibulkou a opečenou bagetou (nakrájíme ji, potřeme máslem, posypeme bylinkovou solí a upečeme).
TIP: Maso při nakládání nikdy nesol, sůl z něj vytahuje příliš mnoho vody. Maso nenapichuj na vidličku, aby nevytekla šťáva. Používej raději kleště.