Reklama
Grilované steaky s kukuřičnými klasy
Fotogalerie:

Grilované steaky s kukuřičnými klasy

Iva Procházková

Plzeň
Když jsem kupovala grilovací pánev, manžel hudroval, že bude k ničemu. Teď na ni nedá dopustit.
Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • 4 libové plátky bez hovězí roštěná
  • dle potřeby olej olivový
  • 1 lžíce pepř barevný
  • špetka sůl
  • 1 snítka rozmarýn
  • 4 kukuřičný klas
  • 1 sklenka cibulky sterilizované
  • 2 francouzské bageta
  • dle potřeby máslo
  • dle chuti sůl bylinková

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Steaky zakapeme olivovým olejem a opepříme. Necháme asi hodinu marinovat.
  2. krok2 Grilovací pánev důkladně rozehřejeme a maso z každé strany 3 minuty opékáme, aby se zatáhlo.
  3. Po zatažení maso přendáme do talíře a přikryjeme ho alobalem. Tak pustí přebytečnou šťávu.
  4. Pak sundáme alobal, maso osolíme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Dáme ho do trouby, kde ho při 220 °C další 3–4 minuty dopékáme. Takto získáme steaky medium, to znamená středně propečené. Pokud máme maso raději více propečené, necháme je v troubě 5–6 minut.
  5. Podáváme s vařenými ogrilovanými kukuřičnými klasy, cibulkou a opečenou bagetou (nakrájíme ji, potřeme máslem, posypeme bylinkovou solí a upečeme).

    TIP: Maso při nakládání nikdy nesol, sůl z něj vytahuje příliš mnoho vody. Maso nenapichuj na vidličku, aby nevytekla šťáva. Používej raději kleště.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso v zázvorové marinádě

Maso v zázvorové marinádě

Masíčko nesmí o víkendu na stole chybět. Ondřej Kubový, Praha
Všehochuť /27.12.13
Plněné roládky s bramborovo-hráškovou kaší

Plněné roládky s bramborovo-hráškovou kaší

Hovězí maso u nás doma vede.

Kateřina Miláčková, Praha

Všehochuť /08.04.16
Krabí závitky

Krabí závitky

Výborné hlavní jídlo, za které tě rodina určitě pochválí.
Kateřina ...
Všehochuť /23.12.11
Králičí játra po chalupářsku

Králičí játra po chalupářsku

Minutka pro všechny milovníky jater.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.08.17
Vepřová plec v kapustě

Vepřová plec v kapustě

Jestli máte rádi zeleninu a hlavně kapustu, vyzkoušej tento způsob přípravy. Nám moc ...

Všehochuť /17.02.14
Zelí na pivě s pleckem a slaninou

Zelí na pivě s pleckem a slaninou

Tento recept je rychlý, jídlo se dobře ohřívá a můžeme je jíst, s čím ...

Všehochuť /22.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu