Reklama
Grilované steaky s kukuřičnými klasy
Fotogalerie:

Grilované steaky s kukuřičnými klasy

Iva Procházková

Plzeň
Když jsem kupovala grilovací pánev, manžel hudroval, že bude k ničemu. Teď na ni nedá dopustit.
Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • 4 libové plátky bez hovězí roštěná
  • dle potřeby olej olivový
  • 1 lžíce pepř barevný
  • špetka sůl
  • 1 snítka rozmarýn
  • 4 kukuřičný klas
  • 1 sklenka cibulky sterilizované
  • 2 francouzské bageta
  • dle potřeby máslo
  • dle chuti sůl bylinková

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Steaky zakapeme olivovým olejem a opepříme. Necháme asi hodinu marinovat.
  2. krok2 Grilovací pánev důkladně rozehřejeme a maso z každé strany 3 minuty opékáme, aby se zatáhlo.
  3. Po zatažení maso přendáme do talíře a přikryjeme ho alobalem. Tak pustí přebytečnou šťávu.
  4. Pak sundáme alobal, maso osolíme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Dáme ho do trouby, kde ho při 220 °C další 3–4 minuty dopékáme. Takto získáme steaky medium, to znamená středně propečené. Pokud máme maso raději více propečené, necháme je v troubě 5–6 minut.
  5. Podáváme s vařenými ogrilovanými kukuřičnými klasy, cibulkou a opečenou bagetou (nakrájíme ji, potřeme máslem, posypeme bylinkovou solí a upečeme).

    TIP: Maso při nakládání nikdy nesol, sůl z něj vytahuje příliš mnoho vody. Maso nenapichuj na vidličku, aby nevytekla šťáva. Používej raději kleště.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perkelt s paprikou

Perkelt s paprikou

Hovězí maso je u nás hitovka. Vepřové je moc tučné a kuřecí zase suché. Linda ...
Všehochuť /29.10.16
Kuře na šalvěji

Kuře na šalvěji

Lístky čerstvé šalvěje vložte s kouskem másla pod kůži a těšte se na vynikající ...

Všehochuť /04.04.13
Guláš z býčích žláz

Guláš z býčích žláz

Gurmáni tuto lahůdku jistě ocení.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /06.03.15
Vařený hovězí jazyk s rajskou omáčkou

Vařený hovězí jazyk s rajskou omáčkou

Milujeme omáčky s vařeným masem. Hovězí jazyk je k rajské omáčce vynikající. A nejen...

Všehochuť /23.05.13
Dančí svíčková

Dančí svíčková

Maso z daňka nám chutná víc než srnčí.

Vlasta Jiřková, Havlíčkův Brod

Všehochuť /06.11.15
Čokoládové chilli paličky

Čokoládové chilli paličky

Kombinace sladkého a ostrého je úžasná.

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /28.06.15
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama