Reklama
Grilované krůtí prso
Fotogalerie:

Grilované krůtí prso

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Simona Krásová, Hodonín

Ingredience

  • 1 krůtí prso
  • 1 palice česneku
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • 1 lžíce drceného barevného pepře
  • špetka tymiánu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prošpikujeme jím maso. Prso potřeme olejem, solí, drceným pepřem a tymiánem. Necháme je hodinu odležet, pak zabalíme do alobalu, vložíme na předehřátý gril a zvolna pečeme asi 40 minut.

  2. Rozbalíme alobal a dopečeme na mřížce, až vznikne zlatavá kůrka. Pak maso nakrájíme na tenké plátky. Podáváme se salátem a pečivem.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prokládané brambůrky

Prokládané brambůrky

Celkem se v troubě pečou asi hodinu. Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou
Všehochuť /26.06.14
Hovězí  tokáň

Hovězí tokáň

Podáváme s rýží nebo s kuskusem.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /05.06.15
Těstovinová bašta

Těstovinová bašta

Hlíva chutná skvěle i v těstovinách. Koření jí dá správnou vůni!
Lenka...
Všehochuť /02.07.09
Masovo-zeleninová žemlovka

Masovo-zeleninová žemlovka

Je to jednoduché, ale moc dobré pohoštění třeba pro návštěvy.

Jitka Augustová, ...

Všehochuť /08.09.13
Medová kachna s jablky

Medová kachna s jablky

Jako přílohu můžes použít rýži nebo bramborové noky.

Marie Šulová, Měřín

Všehochuť /12.01.13
Kuřecí maso na hořčici

Kuřecí maso na hořčici

Bazalka dodá jídlu netradiční chuť.
Jiřina Kapsová, Mladá Boleslav
Všehochuť /17.04.12
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama