Reklama
Dušené hovězí na hlívách
Fotogalerie:

Dušené hovězí na hlívách

Zdenka Janíčková
Zdenka Janíčková
Břeclav

Nemáte doma hovězí? Nevadí, výborné je to i z vepřového.

Zdenka Janíčková, Břeclav

Ingredience

  • 4 plátky hovězí kýta
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 1 cibule
  • 300 ml vývar z masoxu
  • 4 lžíce kečup
  • 2 lžíce olej na smažení (může být i sádlo)
  • 20 g mouka
  • podle chuti mletý pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejdříve naklepeme maso, osolíme a zprudka opečeme na oleji nebo na sádle. Plátky vyjmeme, na výpeku osmahneme cibulku, přidáme nakrájenou hlívu a 10 minut podusíme.
  2. Maso vrátíme do pánve, zaprášíme hladkou moukou a zlehka opékáme. Po chvíli vše zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem a dusíme do změknutí.
  3. Na úplný závěr přidáme kečup a krátce povaříme. Podáváme s rýží nebo s chlebem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější. Markéta Halušková,...
Všehochuť /24.06.17
Škubánky se zakysanou smetanou

Škubánky se zakysanou smetanou

Bramborové škubánky nasladko patří k oblíbeným dětským jídlům. Já jsem si je ale ...
Všehochuť /12.01.09
Panenka na žampionech

Panenka na žampionech

Kvalitní maso v jednoduché úpravě.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /14.02.16
Pikantní sumeček

Pikantní sumeček

Ryba v koření je moje oblíbená pochoutka.
Jan Balcárek, Přerov
Všehochuť /07.11.08
Králičí jatýrka s hruškami

Králičí jatýrka s hruškami

Solíme až nakonec, aby játra neztvrdla.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /18.10.13
Ďábelské kuře

Ďábelské kuře

Dostane tě svojí pekelnou chutí!
Jaroslava Chalupová, Chotěboř
Všehochuť /05.01.09
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama