Reklama
‚‚Dršťková‘‘ polévka z hlívy ústřičné
Fotogalerie:

‚‚Dršťková‘‘ polévka z hlívy ústřičné

Marie Šebrlová

Heřmanův Městec
Moje rodina si pokrmy z hlívy velmi oblíbila.
Marie Šebrlová, Heřmanův Městec

Ingredience

  • 200 g hlíva ústřičná
  • 1 cibule
  • 100 g sádlo
  • 100 g mouka hladká
  • trocha paprika sladká mletá
  • 1 kostka bujón
  • 1 stroužek česnek
  • 1/2 lžičky majoránka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hlívu nakrájíme na nudličky a dáme ji na půl hodiny vařit do osolené vody. 
  2. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, osmažíme ji na sádle, přidáme mouku a trochu opražíme. Zasypeme mletou paprikou, zalijeme vodou nebo vývarem, rozšleháme a ne­chá­me povařit.
  3. Přidáme bujon, česnek, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Nakonec přidáme uvařenou hlívu.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový koláč s kabanosem

Zeleninový koláč s kabanosem

Chutný oběd, který se pak dá jíst i zastudena k večeři. Lucie Polášková, ...
Všehochuť /17.02.15
Grilovaná žebírka

Grilovaná žebírka

Marinádu si udělejte podle vlastních potřeb a chutí.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /19.06.13
Perlička na másle

Perlička na másle

Občas se dá koupit, proč ji nezkusit upéct místo kuřete.

Petra Janková, Hlučín

Všehochuť /26.03.14
Vepřové s hlávkovým zelí

Vepřové s hlávkovým zelí

Nám chutná s kynutým knedlíkem i brambory.

Marcela Krajčová, Rýmařov

Všehochuť /21.02.16
Ledvinky na víně

Ledvinky na víně

Dušené na červeném víně nemají chybu.

Hana Grygárková, Znojmo

Všehochuť /04.02.16
Pečená žebírka na medu s česnekovým dipem

Pečená žebírka na medu s česnekovým dipem

Maso v kombinaci se sladkým máme velmi rádi.

Lenka Hořejší, Vysoké Mýto

Všehochuť /06.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu