Reklama
Droby ve smetanové omáčce
Fotogalerie:

Droby ve smetanové omáčce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vepřové vnitřnosti mají skvělou chuť.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • po 2 kusech vepřové srdce, jazyk a ledvinky
  • trocha sádla
  • 400 ml 33% smetana
  • 1/4 ks celer
  • 1 mrkev
  • 1 středně velká petržel
  • 2 větší cibule
  • 1 bobkový list
  • pár kuliček nového koření
  • dle chuti a potřeby sůl, pepř, máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny vepřové droby důkladně propereme ve vodě. Srdce zbavíme vrchní, tučnější části a nakrájíme na kostičky. Z jazyků ostrým nožem odstraníme vrchní blány a nakrájíme je také na kostičky. Ledvinky očistíme od močovodů a nakrájíme na nudličky.

  2. Ve větším hrnci na lžíci sádla lehce osmahneme nahrubo nakrájené cibule, nastrouhanou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření. Přidáme nakrájené droby, osolíme, opepříme a zalijeme po vrch drobů horkou vodou. Promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí bez dolévání tekutiny. 

  3. Jakmile jsou droby měkké, mělo by v hrnci zůstat minimum silného vývaru. Vývar slijeme a droby dáme bokem. Pro zjemnění vývar ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Jde to snadno, protože zelenina je rozvařená. Rozmixovaný vývar vrátíme do hrnce a přilijeme smetanu. Dobře promícháme a necháme asi 3 minuty projít varem.

  4. Do omáčky, která se smetanou krásně zahustí, vrátíme droby. Zjemníme ji oříškem másla a podle potřeby osolíme a opepříme. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory nebo houskový knedlík.

Pošli recept! 2/2015 (3.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Na víně nešetři, kvalita je na chuti jídla dobře poznat. Podle mých ...
Všehochuť /04.05.15
Šťouchané brambory a uzená žebra

Šťouchané brambory a uzená žebra

Tohle jídlo zvládne každý mužský.
Ladislav Vesecký,
Zlaté Hory
Všehochuť /22.12.10
Zámecké srnčí

Zámecké srnčí

Skvělá pochoutka z divočiny.

Zuzana Svobodová, Věstín 

Všehochuť /08.02.12
Pečený králík na houbách

Pečený králík na houbách

Na téhle úpravě jsme si moc pochutnali.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /01.01.15
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Zázvorové medailonky

Zázvorové medailonky

Přílohu můžeš příště dát jako hlavní chod. Maso není pro děti, je ostré.
Dana ...
Všehochuť /22.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu