Reklama
Domácí burgery
Fotogalerie:

Domácí burgery

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Fírerová, Praha

Ingredience

  • HOUSKY:
  • 250  ml vlažného mléka
  • 150  ml oleje
  • 500  g hladké mouky
  • špetka soli a cukru
  • 1 sušené droždí
  • MASOVÁ SMĚS:
  • 500  g mletého masa
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky pepře
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • OSTATNÍ:
  • rozehřáté máslo na buchty a vymazání
  • 5 lžic kečupu
  • 2 červené cibule nakrájené na plátky
  • plátkový sýr čedar

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny na housky smícháme a necháme vykynout. Ingredience na směs propracujeme a rozložíme do zapékací misky vymazané máslem. Dáme péct na 5–10 minut, dokud se maso nespojí v placku. Poté ho vytáhneme a opatrně vyndáme tak, aby zůstalo v celku.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky tak, aby zaplnily celou zapékací misku od masa.

  3. Vložíme do trouby, dokud se nezačnou zabarvovat, poté je potřeme máslem a necháme dojít dohněda. Buchty vyjmeme a opět musí být v celku. Necháme trochu vychladnout a podélně rozřízneme.

  4. Spodek vložíme zpět do mísy a potřeme kečupem. Vložíme plát masa, posypeme cibulí, vše přikryjeme čedarem a na to položíme druhou vrstvu buchet. Nakonec pomažeme máslem a vložíme do trouby na 20 minut při 200 °C. Před podáváním krájíme mezi buchtami.

Pošli recept! - Speciál - Rychlé recepty (18.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska s citronovou omáčkou

Treska s citronovou omáčkou

K jemnému rybímu masu se hodí právě takto jemná a delikátní omáčka. Hana ...
Všehochuť /24.12.14
Husí prsíčka se švestkami  a jablky

Husí prsíčka se švestkami a jablky

Tenhle recept byl první, který jsem si opsala do svého kuchařského notesu.

Klára ...

Všehochuť /24.02.14
Filety v bylinkové strouhance

Filety v bylinkové strouhance

Připravujeme tak kapra o Vánocích.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Všehochuť /05.12.15
Luxusní špagety

Luxusní špagety

Měla jsem chuď na špagety trochu jinak a tak jsem si zaexperimentovala. Od té doby ...

Všehochuť /19.08.13
Pečená treska s lilkem

Pečená treska s lilkem

Podáváme s čerstvým pečivem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /21.01.15
Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Noky z odpalovaného těsta jsou velmi jemné.

Jana Diblíková, Vsetín

Všehochuť /27.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu