Reklama
Dobrota ze srdce a jazyka
Fotogalerie:

Dobrota ze srdce a jazyka

Karel Kroupa

Praha

Výborný chlapský gulášek.

Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 3 cibule
  • olej podle potřeby
  • 200 g prorostlá slanina
  • 4 stroužky česnek
  • 400 g vepřové plecko
  • 1 vepřové srdce
  • 1 vepřový jazyk
  • 8 kuliček jalovec
  • 4 ks bobkový list
  • 8 kuliček nové koření
  • trocha kmínu
  • pepř podle chuti
  • sůl podle potřeby
  • 10 cm pórek
  • 1 hrstička vlašské ořechy
  • sójová omáčka
  • 1--2 lžičky solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Dvě cibule nakrájíme nahrubo a orestujeme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájený česnek. Po chvíli  vše přendáme do hrnce, ve kterém budeme vařit.

  2. Maso a vnitřnosti očistíme a nakrájíme na stejně široké nudličky. Směs okořeníme, osolíme a pořádně promícháme. Takto připravenou masovou směs přidáme do rozpáleného cibulového základu a zprudka opečeme. Za stálého podlévání vodou (maso by nemělo ve vodě plavat)  dusíme hodinu a půl, až je vše, zejména srdce a jazyk, měkké.

  3. Chvíli před dokončením přidáme na proužky nakrájenou zbylou cibuli, pórek a hrstičku ořechů.  Přidáme několik kapek sójové omáčky a zahustíme solamylem. Podáváme s brambory, chlebem nebo rýží.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli Podle receptu Diany Matouškové z Kladna
Všehochuť /26.02.20
Smetanové lišky v nudlích

Smetanové lišky v nudlích

Kombinace hub, smetany a těstovin je opravdu skvělá.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /08.10.12
Zapečený kapr se žampiony

Zapečený kapr se žampiony

Kapří masíčko je výborné a zdravé, není důvod si tuto klasickou rybu dopřávat ...

Všehochuť /17.01.16
Plněná kuřecí křídélka

Plněná kuřecí křídélka

U nás se k nedělnímu obědu pravidelně podává drůbež. Máme ji rádi na všechny ...
Všehochuť /20.08.08
Kančí medailonky s višňovou omáčkou

Kančí medailonky s višňovou omáčkou

Příjemně pikantní spojení

Podle receptu Pavly Švédové ze Šumperka



...
Všehochuť /24.10.19
Velikonoční koláč s celými vejci

Velikonoční koláč s celými vejci

Co s vajíčky z koledy? Tady je něco pro inspiraci.


Barbora Benešová, Znojmo

Všehochuť /31.03.17
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama