Reklama
Dobrota ze srdce a jazyka
Fotogalerie:

Dobrota ze srdce a jazyka

Karel Kroupa

Praha

Výborný chlapský gulášek.

Karel Kroupa, Praha

Ingredience

  • 3 cibule
  • olej podle potřeby
  • 200 g prorostlá slanina
  • 4 stroužky česnek
  • 400 g vepřové plecko
  • 1 vepřové srdce
  • 1 vepřový jazyk
  • 8 kuliček jalovec
  • 4 ks bobkový list
  • 8 kuliček nové koření
  • trocha kmínu
  • pepř podle chuti
  • sůl podle potřeby
  • 10 cm pórek
  • 1 hrstička vlašské ořechy
  • sójová omáčka
  • 1--2 lžičky solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Dvě cibule nakrájíme nahrubo a orestujeme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájený česnek. Po chvíli  vše přendáme do hrnce, ve kterém budeme vařit.

  2. Maso a vnitřnosti očistíme a nakrájíme na stejně široké nudličky. Směs okořeníme, osolíme a pořádně promícháme. Takto připravenou masovou směs přidáme do rozpáleného cibulového základu a zprudka opečeme. Za stálého podlévání vodou (maso by nemělo ve vodě plavat)  dusíme hodinu a půl, až je vše, zejména srdce a jazyk, měkké.

  3. Chvíli před dokončením přidáme na proužky nakrájenou zbylou cibuli, pórek a hrstičku ořechů.  Přidáme několik kapek sójové omáčky a zahustíme solamylem. Podáváme s brambory, chlebem nebo rýží.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Jednoduchý a rychlý oběd. Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem
Všehochuť /15.12.12
Hovězí na brusinkách

Hovězí na brusinkách

Jako příloha se samozřejmě hodí pouze houskové knedlíky.
Karel Kroupa, Praha
Všehochuť /23.12.11
Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Květák se dá připravit na sto způsobů.
Šárka Adámková, Praha
Všehochuť /23.07.10
Jehněčí s česnekem, rozmarýnem a jalovcem

Jehněčí s česnekem, rozmarýnem a jalovcem

Podle receptu

Radky Sváčkové z Vysokého Mýta

Všehochuť /23.03.20
Brokolice zapečená v sýrovém těstě

Brokolice zapečená v sýrovém těstě

Brokolici jíme rádi nejen proto, že je tak zdravá. Zkusme ji zapéct v sýrovém ...
Všehochuť /01.09.08
Okurková omáčka s ledvinkami

Okurková omáčka s ledvinkami

Okurková omáčka s ledvinkami
Všehochuť /05.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu