Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Daňčí závitek po znojemsku
Daňčí závitek po znojemsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Daňčí závitek po znojemsku

4/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5062 kcal
Bílkoviny 383 g
Sacharidy 226 g
Tuky 287 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť silné šťávy, která vznikne během pečení, nic nepřekoná. Bohužel něco takového nelze připravit za pět minut…

Suroviny

kýta
hořčice plnotučná 2 PL
slanina 4 plátky
bílá, silnější špalíčky
vejce 2 ks
vařená
mrkev 1 ks
malá
olej 100 ml
cibule 100 g
kořenová zelenina 100 g
švestková povidla 200 g
mletá
vývar hovězí 100 ml
perník 100 g
nastrouhaný
sůl
pepř
cukr
na dochucení
rýže
petrželková, k podávání
Na moravskou cibulku
jarní cibulka 150 g
stříbrné sterilované

Postup

1

Maso rozdělte na 4 plátky a rozklepejte. Osolte ho, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek položte špalíček slaniny, 2 čtvrtky vařeného vejce, poloviny podélně rozkrojené okurky, podélně ukrojenou čtvrtku mrkve a pevně zabalte.

2

Na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidejte protlak, povidla a skořici, hřebíček a badyán. Míchejte ještě minutu a vložte masové závitky. Po minutě je obraťte, aby se zatáhly i z druhé strany. Pak podlijte vývarem a vínem a vložte do trouby předehřáté na 190 ºC. Pečte asi hodinu doměkka, podle potřeby podlévejte. Upečené maso vyjměte, šťávu propasírujte, přidejte strouhaný perník, dochuťte solí, pepřem, cukrem a omáčku 5 minut provařte.

3

Cibulky orestujte na másle, přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí a zkaramelizuje. Přidejte vlašské ořechy. Směsí na talíři ozdobte daňčí závitky; podávejte je s omáčkou a vařenou rýží promíchanou s petrželkou a máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč