Reklama
Daňčí panenka Wellington
Fotogalerie:

Daňčí panenka Wellington

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 250–300 g daňčí panenky
  • 120 g žampionů
  • kousek másla
  • podle chuti sůl
  • trocha pepře
  • trocha oleje
  • 50 g schwarzwaldské šunky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 150–200 g listového těsta
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 6

Orientační cena

450 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve odblaníme dančí panenku a očistíme žampiony. Nožem nebo mixérem je nasekáme najemno. Připravíme si pánev a na kousku másla žampiony orestujeme, abychom je zbavili vody. Stačí tak 5 minut, pak směs osolíme a opepříme.

  2. Maso potřeme solí a pepřem a na oleji na pánvi je necháme zatáhnout. Smažíme je ze všech stran, i nastojato, vždy 1–2 minuty. Potom maso odložíme stranou a necháme vychladnout.

  3. Na potravinářskou fólii si připravíme lůžko ze šunky. Plátky skládáme tak, aby se mírně překrývaly. Šunku pokryjeme v tenké vrstvě žampiony. Vychladlé maso potřeme ze všech stran dijonskou hořčicí a položíme na žampiony.

  4. Zabalíme, fólii pořádně utáhneme a balíček dáme odležet do lednice na 25 minut. Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si listové těsto, které vyválíme do potřebné velikosti, abychom do něj mohli zabalitšunkový bonbonek. Okraje těsta potřeme žloutkem, aby držely. Vyndáme šunkový bonbonek z lednice, odtraníme fólii a zabalíme ho opatrně do listového těsta. Znovu obalíme fólií a ještě jednou uložíme na pár minut do lednice.

  5. Poté připravenou panenku dáme do pekáčku, ze všech stran potřeme žloutkem a posypeme solí. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 25 minut.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Ostrá chuť zázvoru se během pečení ztratí. Dáša Slavíková, Ústí nad Labem
Všehochuť /18.01.16
Kapustový nákyp s rýží

Kapustový nákyp s rýží

Čerstvá mladá kapusta prostě nemá chybu. Karbanátky, polévka či nákyp z kapusty ...
Všehochuť /24.10.08
Krk na celeru se zázvorem

Krk na celeru se zázvorem

Každý kousek masa se dá chutně upravit.

Martina Polanová, Rakovník

Všehochuť /24.02.12
Pangasius v pivním těstíčku

Pangasius v pivním těstíčku

Takhle nám chutná úplně nejvíc.
Eliška Černecká, Proseč
Všehochuť /30.08.11
Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Vepřové maso s mrkví tvoří opravdu velmi lahodnou kombinaci.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.08.14
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Potrpím si na zdravá jídla a brokolice mi chutná zapečená.
Jana Cibulová, ...
Všehochuť /22.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu