Reklama
Čokoládové chilli paličky
Fotogalerie:

Čokoládové chilli paličky

Hana Veselá

Žirovnice

Kombinace sladkého a ostrého je úžasná.

Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • 4 lžičky sůl
  • 4 lžičky mleté chilli
  • 8 ks kuřecí paličky
  • 1,5 kg menší brambory
  • 150 g čokoláda na vaření
  • olej podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si v mističce připravíme směs soli a mletého chilli,  společně důkladně promícháme. Brambory ponecháme ve slupce a řádně je kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou. Pak je rozkrájíme na měsíčky nebo hranolky a nasypeme na plech.

  2. Zakapeme olejem, bohatě posypeme směsí soli a mletého chilli a pak vše dobře promícháme. Opět posypeme připravenou směsí a pak pečeme asi 30 minut v troubě při 200 °C. Během pečení s brambory občas zatřeseme nebo je zamícháme, aby se nepřilepily a byly rovnoměrně propečené ze všech stran pěkně dozlatova.

  3. Do menšího pekáčku nalijeme asi 5 lžic oleje. Každou paličku před vložením do pekáčku obalíme připravenou směsí soli s chilli a prsty ji ještě jemně rozetřeme, aby se do masa lépe vpravila. Paličky pečeme v pekáčku zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Během pečení paličky otáčíme a poléváme výpekem, aby se na nich utvořila zlatá kůrčička.

  4. Přichystáme si vodní lázeň. Do nádoby, kterou vložíme do vařící vody, nalijeme jednu lžíci oleje a rozlámeme do ní čokoládu na vaření. Přisypeme asi tři špetky mletého chilli. Mícháme až do rozpuštění čokolády. Přeliv ponecháme v teplé lázni až do servírování, aby netuhl. Na každý talíř pak nasypeme porci opečených brambor a přidáme dvě paličky. Brambory polijeme výpekem z masa a maso  čokoládovým přelivem.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ďábelské kuře

Ďábelské kuře

Dostane tě svojí pekelnou chutí! Jaroslava Chalupová, Chotěboř
Všehochuť /05.01.09
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Dobrota pro masožravce.

Zuzana Thořová, Hodkovice nad Mohelkou

Všehochuť /21.10.14
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Pagáčky plněné zelím

Pagáčky plněné zelím

Výborné mlsání k pivku.

Lenka Kupková, Vojkovice

Všehochuť /09.10.14
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou

Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou

Koupíš je v Makru nebo v dobrém řeznictví.

Nikola Mrázová, Praha

Všehochuť /21.03.15
Koláč bramboráč

Koláč bramboráč

Helena Macháčková, Kladno

Všehochuť /25.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu