Reklama
Čokoládové chilli paličky
Fotogalerie:

Čokoládové chilli paličky

Hana Veselá

Žirovnice

Kombinace sladkého a ostrého je úžasná.

Hana Veselá, Žirovnice

Ingredience

  • 4 lžičky sůl
  • 4 lžičky mleté chilli
  • 8 ks kuřecí paličky
  • 1,5 kg menší brambory
  • 150 g čokoláda na vaření
  • olej podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si v mističce připravíme směs soli a mletého chilli,  společně důkladně promícháme. Brambory ponecháme ve slupce a řádně je kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou. Pak je rozkrájíme na měsíčky nebo hranolky a nasypeme na plech.

  2. Zakapeme olejem, bohatě posypeme směsí soli a mletého chilli a pak vše dobře promícháme. Opět posypeme připravenou směsí a pak pečeme asi 30 minut v troubě při 200 °C. Během pečení s brambory občas zatřeseme nebo je zamícháme, aby se nepřilepily a byly rovnoměrně propečené ze všech stran pěkně dozlatova.

  3. Do menšího pekáčku nalijeme asi 5 lžic oleje. Každou paličku před vložením do pekáčku obalíme připravenou směsí soli s chilli a prsty ji ještě jemně rozetřeme, aby se do masa lépe vpravila. Paličky pečeme v pekáčku zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Během pečení paličky otáčíme a poléváme výpekem, aby se na nich utvořila zlatá kůrčička.

  4. Přichystáme si vodní lázeň. Do nádoby, kterou vložíme do vařící vody, nalijeme jednu lžíci oleje a rozlámeme do ní čokoládu na vaření. Přisypeme asi tři špetky mletého chilli. Mícháme až do rozpuštění čokolády. Přeliv ponecháme v teplé lázni až do servírování, aby netuhl. Na každý talíř pak nasypeme porci opečených brambor a přidáme dvě paličky. Brambory polijeme výpekem z masa a maso  čokoládovým přelivem.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obrácené řízky se slaninou

Obrácené řízky se slaninou

Výborné, mohu je všem doporučit. Ludmila Krákorová, Jičín
Všehochuť /05.10.13
Krůtí maso se zázvorem

Krůtí maso se zázvorem

Krůtí maso je libové a snadno stravitelné, proto ho zařazuji na jídelníček ...
Všehochuť /14.09.10
Kuře na víně po francouzském způsobu

Kuře na víně po francouzském způsobu

Kuřecí stehna pečená na víně se slaninou a žampiony.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem ...

Všehochuť /14.09.14
Lasagne s anglickou slaninou a zeleninou

Lasagne s anglickou slaninou a zeleninou

Lasagne na netradiční způsob.

Jana Plačková, Hradec nad Moravicí

Všehochuť /29.10.14
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

Nakonec ji ozdob čerstvou petrželkou.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /22.12.15
Plněná sekaná z krůtího mletého masa

Plněná sekaná z krůtího mletého masa

Velmi jednoduchý a efektí recept k víkendové večeři.

Pavlína Trefná, Praha

Všehochuť /08.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu