Reklama
Citronový losos a salát
Fotogalerie:

Citronový losos a salát

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Losos má velmi zdravé maso, posiluje srdce.

Zuzana Blažková, Rakovník

Ingredience

  • 2 citrony
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře
  • 5-6 lžic olivový olej
  • 800 g chlazený losos
  • Salát:
  • 800 g salátové brambory
  • trocha soli
  • 1 celer
  • 1 středně velká cibule
  • 2 lžíce ocet
  • 2 lžíce olej
  • trocha pepře
  • 1 lžíce krystalový cukr
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • 1 hrst cibulová nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

380 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Šťávu z 1 citronu prošleháme se solí, pepřem a olivovým olejem. Připravenou směsí zalijeme kousky lososa a necháme alespoň tři hodiny marinovat v chladu.

  2. Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě, slijeme a necháme vychladnout. Celer oloupeme a uvaříme zvlášť ve slané vodě. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Měkký celer nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno. Vše vložíme do mísy a zalijeme dipem připraveným z octa, oleje, soli, pepře, cukru a hořčice. Zlehka promícháme a posypeme cibulovou natí.

  3. Nakonec lososa zprudka opečeme, přeneseme do pekáčku, zalijeme zbylou šťávou a poklademe tenkými kolečky citronu. Pečeme asi 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční pochoutky (21.10.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bůčková roláda s mletým masem

Bůčková roláda s mletým masem

Tato roláda Vám oživí jídelníček, je to opět něco nového nejen pro žaludek, ...
Všehochuť /27.04.12
Droby ve smetanové omáčce

Droby ve smetanové omáčce

Vepřové vnitřnosti mají skvělou chuť.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /13.02.16
Sváteční hovězí rolka

Sváteční hovězí rolka

Co se nesní hned s brambory, může se dojíst studené s čerstvým pečivem.

Lída Guk, ...

Všehochuť /14.03.17
Čína s kukuřicí

Čína s kukuřicí

Máme rádi rýži, různou „čínu“ vaříme často.
Kateřina Vištejnová, Děčín
...
Všehochuť /03.11.08
Vepřové medailonky s nivovým a česnekovým dipem

Vepřové medailonky s nivovým a česnekovým dipem

Pro všechny gurmány.

Klára Stašková, Vizovice

Všehochuť /10.01.14
Voňavá kachnička

Voňavá kachnička

Tuto výbornou kachnu si můžeš upéct nejen na Štěpána.

Martin Drbošal, Brno

Všehochuť /05.10.15
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama