Reklama
Citronové tagliatelle
Fotogalerie:

Citronové tagliatelle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S přípravou těchto jednoduchých těstovin si hravě poradí i začátečník.

Kamila Fleischmannová, Prachatice

Ingredience

  • 200 g tagliatelle
  • 1 biocitron
  • 2 stroužky česneku
  • asi 5 lžic panenského olivového oleje
  • 100 g patmazánu
  • hrst lístků hladkolisté petrželky
  • podle chuti čerstvě drcený pepř a sůl
  • na ozdobu rajčátka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Biocitron omyjeme a kůru nastrouháme na co nejjemnějším struhadle. Vložíme ji do velké mísy, kam přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, najemno nastrouhaný parmazán, posekanou petrželku, pepř a sůl.

  2. Z biocitronu vylisujeme šťávu, nalijeme ji k ostatním surovinám a důkladně prošleháme.

  3. Směs promícháme s těstovinami a ozdobíme rajčátky.

Tip redakce

Těstoviny můžeš ozdobit také čerstvou petrželkou nebo snítkami bazalky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Grilovaný mix se třemi omáčkami

Grilovaný mix se třemi omáčkami

Léto je nádherné roční období. Snažíme se užít si ho naplno. Zahrada, koupání, ...
Všehochuť /11.08.08
Sladkokyselé kuře

Sladkokyselé kuře

Tuto pochoutku zvládne i začátečník.
Libuše Malenová, Třebíč
Všehochuť /22.09.09
Telecí kari s cuketou

Telecí kari s cuketou

Koření dodá cuketě novou zajímavou chuť.

Alena Sojková, Karlovy Vary

Všehochuť /03.01.16
Velikonoční nadívané kuřátko

Velikonoční nadívané kuřátko

Naše oblíbené nadívané kuřátko nejen pro velikonoční stůl.

Barbora Gavláková, ...

Všehochuť /24.03.12
Kuřecí nádivka se zeleninou

Kuřecí nádivka se zeleninou

Drůbeží masíčko mi moc chutná.

Vojtěch Vošmik, 12 let, Praha

Všehochuť /08.06.14
Plněná kotleta s česnekovým přelivem

Plněná kotleta s česnekovým přelivem

Česnekem obvykle nešetřím.

Iveta Bílková, Kroměříž

Všehochuť /09.03.17
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama