Reklama
Citronové tagliatelle
Fotogalerie:

Citronové tagliatelle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S přípravou těchto jednoduchých těstovin si hravě poradí i začátečník.

Kamila Fleischmannová, Prachatice

Ingredience

  • 200 g tagliatelle
  • 1 biocitron
  • 2 stroužky česneku
  • asi 5 lžic panenského olivového oleje
  • 100 g patmazánu
  • hrst lístků hladkolisté petrželky
  • podle chuti čerstvě drcený pepř a sůl
  • na ozdobu rajčátka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Biocitron omyjeme a kůru nastrouháme na co nejjemnějším struhadle. Vložíme ji do velké mísy, kam přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, najemno nastrouhaný parmazán, posekanou petrželku, pepř a sůl.

  2. Z biocitronu vylisujeme šťávu, nalijeme ji k ostatním surovinám a důkladně prošleháme.

  3. Směs promícháme s těstovinami a ozdobíme rajčátky.

Tip redakce

Těstoviny můžeš ozdobit také čerstvou petrželkou nebo snítkami bazalky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zámecké srnčí

Zámecké srnčí

Skvělá pochoutka z divočiny. Zuzana Svobodová, Věstín 
Všehochuť /08.02.12
Kuře na šalvěji

Kuře na šalvěji

Lístky čerstvé šalvěje vložte s kouskem másla pod kůži a těšte se na vynikající ...

Všehochuť /04.04.13
Kotlety na pivě

Kotlety na pivě

Maso pečeme pozvolna, aby do sebe stačilo natáhnout chuť piva a koření.

...

Všehochuť /17.04.15
Pečená bažantí prsa se špeclemi a rozmarýnem

Pečená bažantí prsa se špeclemi a rozmarýnem

Že nemáš v rodině myslivce, který by tě zásoboval? To nevadí, sehnat bažanta v ...

Všehochuť /27.02.12
Smetanový králík v zelí

Smetanový králík v zelí

Tento recept je velmi rychlý na přípravu a krásně provoní celou kuchyň.

Radka Vacková,...

Všehochuť /03.02.13
Kapr se sýrovou nádivkou

Kapr se sýrovou nádivkou

Podáváme se zeleninovým salátem.

Marie Janáková, Polička

Všehochuť /29.01.15
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama