Reklama
Čínská polévka
Fotogalerie:

Čínská polévka

Pavla Lhotáková

Olomouc
Příprava této vydatné polévky je poněkud náročnější na čas, ale vše vynahradí její úžasná chuť. Silný pikantní vývar se spoustou zeleniny se dá využít nejen jako ozdoba nedělního stolu, poslouží i coby vydatná večeře. Provoní celý byt!
Pavla Lhotáková, Olomouc

Ingredience

  • 1 cibule
  • celer
  • pár listů špenát
  • 1 paprika
  • 1 rajčata
  • 3 stroužky česnek
  • 5 kuliček nové koření
  • pórek
  • 4 lžíce omáčka sojová
  • špetka solamyl
  • 3 bobkový list
  • 5 kuřecí křídla

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuřecí křídla omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme asi litrem a půl studené vo­dy. Přidáme rajče, oloupanou cibuli, stroužky česneku a očištěný celer.
  2. krok2
    Dále přidáme kuličky pepře, nové koření, bobkový list a sůl s kmínem. Vše vaříme až maso změkne a jde dobře od kosti. Vzniklý vývar přecedíme, maso obereme, po­krájíme na kousky a vložíme zpět do polévky.
  3. krok3
    Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka, červenou papriku pokrájenou na tenké nudličky a listový špenát pokrájený na tenké proužky. Rýžové nudle nalámeme do polévky a vše necháme ještě povařit 5–10 minut. Ke konci přilijeme solamyl rozmíchaný v trošce vody, šťávu z citronu a nakonec sójovou omáčku. Polévku dochutíme bílým pepřem a solí.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řízky naruby

Řízky naruby

Neznám nikoho, kdo by si na nich nesmlsnul. Jitka Skálová, Jablonec nad Nisou
Všehochuť /09.02.16
Kachna na medu

Kachna na medu

U některých vyhrává nad českou klasikou.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /16.07.15
Královská pánev s játry

Královská pánev s játry

Skvělý pokrm, ve kterém výraznou chuť slaniny a jater zjemňuje tymián a šťavnaté ...

Všehochuť /14.05.12
Králičí jatýrka na hruškách a rozmarýnu

Králičí jatýrka na hruškách a rozmarýnu

Tahle dobrota každého úplně odzbrojí, přitom je to velmi jednoduché.

Lucie ...

Všehochuť /05.04.15
Kuře na kari s jablky

Kuře na kari s jablky

Jemná chuť kuřecího masa zvýrazněná kari a doplněná osmahnutými plátky mírně ...
Všehochuť /20.08.08
Panenka se špenátem v peřince

Panenka se špenátem v peřince

Maso zůstane měkoučké a krásně šťavnaté.

Renata Lounová, Poděbrady

Všehochuť /25.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu