Reklama
Chatařský špíz
Fotogalerie:

Chatařský špíz

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 500 g masa z králíka (hřbet, stehna)
  • 1 lžíce oleje + na potření a opékání
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 100 g slaniny
  • 2 jablka
  • 1 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vykostěné králičí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Promícháme se lžící oleje, lehce osolíme a zatím odložíme.

  2. Papriky očistíme, opláchneme a nakrájíme na čtverečky. Slaninu také naporcujeme. Jablka opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Všechny suroviny střídavě napícháme na kovové
    jehly. Špízy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na pánvi s olejem nebo na grilu.

  3. Hotové špízy vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Výpek zaprášíme hladkou moukou, opečeme dohněda, podlijeme vodou a rozmícháme. Šťávu provaříme a dochutíme solí. Špízy přendáme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Je připravený ‚‚nadivoko‘‘ a se zeleninou chutná báječně. Božena Kolářová, ...
Všehochuť /01.08.11
Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Brambory na knedlíky si většinou uvařím už den předem. Pak jsou rychle hotové.

...

Všehochuť /29.10.13
Pangasius s grilovanou zeleninou

Pangasius s grilovanou zeleninou

Syrovou zeleninu v oblibě příliš nemám. Když se však ugriluje a smíchá ...
Všehochuť /15.12.10
Kotlety na mrkvi

Kotlety na mrkvi

Omáčka tě překvapí svojí skvělou chutí.
Jana Motlová, Kralupy n. Vltavou
Všehochuť /08.12.08
Vepřové závitky se zelím

Vepřové závitky se zelím

Jsou nejen dobré, ale díky kysanému zelí i zdravé. Máme je nejraději s bramboráčky.
...
Všehochuť /20.08.08
Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Kuřecí stehna na pomerančích a zázvoru

Ostrá chuť zázvoru se během pečení ztratí.

Dáša Slavíková, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu