Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 500 g masa z králíka (hřbet, stehna)
- 1 lžíce oleje + na potření a opékání
- podle chuti sůl a pepř
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 100 g slaniny
- 2 jablka
- 1 lžíce hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vykostěné králičí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Promícháme se lžící oleje, lehce osolíme a zatím odložíme.
-
Papriky očistíme, opláchneme a nakrájíme na čtverečky. Slaninu také naporcujeme. Jablka opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Všechny suroviny střídavě napícháme na kovové
jehly. Špízy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na pánvi s olejem nebo na grilu. -
Hotové špízy vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Výpek zaprášíme hladkou moukou, opečeme dohněda, podlijeme vodou a rozmícháme. Šťávu provaříme a dochutíme solí. Špízy přendáme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme.