Reklama
Česnekové kuře s hráškovým pyré
Fotogalerie:

Česnekové kuře s hráškovým pyré

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • MARINÁDA:
  • 3–4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • na obalení sezamové semínko
  • HRÁŠKOVÉ PYRÉ:
  • 1 balení mraženého hrášku
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce smetany
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • pár lístků čerstvé máty na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme marinádu. Česnek prolisujeme a prošleháme se sójovou omáčkou, medem a olejem.

  2. Omyté maso necháme v marinádě asi 15 minut, pak ho i s marinádou vložíme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30 minut.

  3. Zatím si připravíme hráškové pyré. K hrášku přidáme zeleninový vývar a povaříme ho asi 5 minut. Přidáme smetanu, máslo, sůl, pepř a vše rozmixujeme.

  4. Upečené maso obalíme v sezamu, nakrájíme na plátky a podáváme s hráškovým pyré, které ozdobíme mátovými lístky.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsíčka v hořčici

Kuřecí prsíčka v hořčici

Plnotučná hořčice dodá kuřecímu masu opravdu šmrnc. Jitka Glaserová, Kněžičky ...
Všehochuť /19.08.09
Losos pečený v listovém těstě

Losos pečený v listovém těstě

Balíček z listového těsta ukrývá šťavnatého lososa, smetanový listový špenát ...

Všehochuť /06.08.14
Velikonoční chlebíčky

Velikonoční chlebíčky

I obyčejné chlebíčky se mohou stát ozdobou svátečního stolu.

Petra Kuchařová, Praha

...
Všehochuť /12.09.12
Steaky z kachních prsou

Steaky z kachních prsou

Jsou snad ještě měkčí než z hovězí svíčkové.

Tereza Dolanská, Havířov

Všehochuť /02.01.13
Masovo-zeleninová žemlovka

Masovo-zeleninová žemlovka

Je to jednoduché, ale moc dobré pohoštění třeba pro návštěvy.

Jitka Augustová, ...

Všehochuť /08.09.13
Kuřecí prsa na hruškách

Kuřecí prsa na hruškách

Nejlépe chutnají s pečenými bramborami a s okurkovým salátem.

Lucie Blahová, Slavičín

...
Všehochuť /08.10.14
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama