Ingredience
- 4 plátky maso vepřové
- 4 stroužky česnek
- majoránka
- 150 g slanina anglická
- olej na smažení
- 2 hermelín
- sůl
- pepř
- 1 cibule
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Česnek oloupeme a utřeme se solí. Plátky masa omyjeme, osušíme, rozklepeme‚ osolíme‚ opepříme a po jedné straně bohatě potřeme utřeným česnekem. Pak maso posypeme majoránkou.
-
Hermelín rozpůlíme, jednotlivé kousky zabalíme do slaniny a nakonec položíme doprostřed plátku masa. Plátek přehneme a propíchneme párátkem. Opečeme na oleji z obou stran dozlatova.
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme ji ve výpeku. Pak přidáme masové kapsy‚ podlijeme trochou vody a pomalu dusíme doměkka. Pokrm podáváme s bramborami nebo rýží.