Reklama
Čatní z lilků
Fotogalerie:

Čatní z lilků

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tímto způsobem zužitkuji přebytky úrody. 

Libor Kalivoda, Prachatice

Ingredience

  • 2 červené cibule
  • 2 lilky
  • 750 g rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 150 ml bílého vinného octa
  • 1 hrst čerstvé bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Cibuli a lilky nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme slupku a také nakrájíme. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a přidáme nakrájené lilky. Společně restujeme 10 minut. Přidáme rajčata, rozmačkaný česnek, cukr, sůl a přilijeme ocet. 

  2. krok2

    2. Promícháme a za občasného míchání dusíme 20 minut. Pokud rajčata pustí hodně šťávy, necháme přebytečnou tekutinu vypařit bez pokličky. Dle chuti můžeme přidat cukr nebo ocet. Asi 5 minut před koncem varu přidáme nasekanou bazalku. 

  3. krok3

    3. Čatní plníme do horkou vodou vymytých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci přibližně 30 minut. Podáváme k sýrům, chipsům nebo třeba k pečenému masu.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlý nákyp s lučinou

Rychlý nákyp s lučinou

Používám na ně penne nebo kolínka. Romana Kulichová, Beroun
Všehochuť /25.06.16
Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Jako přílohu podávám několik druhů pečiva v menších porcích.

Petra Hlavsová, ...

Všehochuť /23.03.15
Hraběnčiny roštěnky

Hraběnčiny roštěnky

Podáváme s rýží nebo s makarony.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /04.02.15
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Vepřové v rajském chilli

Vepřové v rajském chilli

Štiplavé spojení vepřového masa, kečupu a chilli koření v jednom receptu.

Tereza ...

Všehochuť /21.03.12
Sekaná

Sekaná

Varianta oblíbené sekané z mletého masa.
Kristýna a Tereza Slámovy, Karviná...
Všehochuť /09.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu