Reklama
Reklama
Cannelloni s náplní
Fotogalerie:

Cannelloni s náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karla Orná, Plzeň

Ingredience

  • 2 hrsti sušených hub
  • 150 g kuřecího masa bez kůže
  • 3 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 250 g hnědých žampionů
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • špetka šalvěje
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 125 g mozzarelly
  • 16 předvařených plátků těsta na cannelloni
  • 1 dávka bešamelové omáčky
  • 80 g sýra s modrou plísní
  • 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Houby zalijeme 150 ml teplé vody a necháme 15 minut namočené. Maso nakrájíme na malé kousky. Česnek nasekáme spolu s cibulkami nadrobno. Ve 3 lžících oleje nejprve opečeme kuřecí maso, asi 3–4 minuty, pak přidáme česnek a cibulky a opékáme spolu asi 3 minuty.

  2. Žampiony nakrájíme na kousky, orestujeme je zvlášť ve 2 lžících oleje, pak přidáme sušené scezené houby, podlijeme trochou vody z hub, posypeme tymiánem, šalvějí, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Pak obě směsi smícháme, dochutíme solí a pepřem. Přidáme na drobné kousky nakrájenou mozzarellu a vše rozdělíme na plátky těsta. Zavineme.

  3. Zapékací misku vymažeme zbylým olejem, naplníme cannelloni, přelijeme bešamelem, posypeme nastrouhaným sýrem s modrou plísní a zapékáme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 25–30 minut. Na závěr posypeme ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos ve smetanové omáčce

Losos ve smetanové omáčce

Losos sice patří k těm dražším druhům masíčka, občas si ale vyhodím ...
Všehochuť /05.12.08
Kůzlečí ragú

Kůzlečí ragú

Velikonoce jsou svátky jara a nesou se ve znamení mláďat. Kdy jindy si tedy ...
Všehochuť /03.04.09
Vepřové na šalotkách

Vepřové na šalotkách

Ocásky jsou plné dobrého masa.

Eva Procházková, Mělník

Všehochuť /26.01.16
Kuřecí směs s fazolkami

Kuřecí směs s fazolkami

Jednoduché a velice dobré.

Pavlína Vlková, Kryry

Všehochuť /14.12.12
Pstruh zapečený v anglické slanině

Pstruh zapečený v anglické slanině

Ryba ve voňavém oblečku je pro mě symbolem opravdové nedělní lahůdky. Vím, že s ní ...
Všehochuť /09.07.13
Kuřecí řízky s nádivkou

Kuřecí řízky s nádivkou

Velká dobrota, kterou mohu jen doporučit. 

Blanka Jirásková, Tachov

Všehochuť /30.07.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama