Reklama
Cannelloni s náplní
Fotogalerie:

Cannelloni s náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karla Orná, Plzeň

Ingredience

  • 2 hrsti sušených hub
  • 150 g kuřecího masa bez kůže
  • 3 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 250 g hnědých žampionů
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • špetka šalvěje
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 125 g mozzarelly
  • 16 předvařených plátků těsta na cannelloni
  • 1 dávka bešamelové omáčky
  • 80 g sýra s modrou plísní
  • 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Houby zalijeme 150 ml teplé vody a necháme 15 minut namočené. Maso nakrájíme na malé kousky. Česnek nasekáme spolu s cibulkami nadrobno. Ve 3 lžících oleje nejprve opečeme kuřecí maso, asi 3–4 minuty, pak přidáme česnek a cibulky a opékáme spolu asi 3 minuty.

  2. Žampiony nakrájíme na kousky, orestujeme je zvlášť ve 2 lžících oleje, pak přidáme sušené scezené houby, podlijeme trochou vody z hub, posypeme tymiánem, šalvějí, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Pak obě směsi smícháme, dochutíme solí a pepřem. Přidáme na drobné kousky nakrájenou mozzarellu a vše rozdělíme na plátky těsta. Zavineme.

  3. Zapékací misku vymažeme zbylým olejem, naplníme cannelloni, přelijeme bešamelem, posypeme nastrouhaným sýrem s modrou plísní a zapékáme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 25–30 minut. Na závěr posypeme ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaný steak s polentou

Grilovaný steak s polentou

Kvalitní hovězí maso je dnes poměrně drahé, ale byla by škoda si ho alespoň občas ...
Všehochuť /10.05.13
Marinovaná vepřová pečínka

Marinovaná vepřová pečínka

Dá se jíst i zastudena s křenem, hořčicí a krajíčky tmavého chleba.
Karel Tošnar, ...
Všehochuť /31.12.12
Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Pochoutka z červeného masa stojí za hřích!
Olga Pytlíková, Ostrava
Všehochuť /05.01.09
Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem

Pečínka z divočáka se zelím a jeřábem

Když je lovecká sezona, nesmí u nás na stole chybět divočák se zelím, ...
Všehochuť /14.06.11
Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem

Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem

Hrášek si s vepřovým velmi rozumí.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /08.05.13
Hovězí mleté steaky

Hovězí mleté steaky

Moc rád griluji a toto je osvědčený recept.

Josef Antala, Odolena Voda

Všehochuť /06.06.16
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama