Reklama
Cannelloni s náplní
Fotogalerie:

Cannelloni s náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karla Orná, Plzeň

Ingredience

  • 2 hrsti sušených hub
  • 150 g kuřecího masa bez kůže
  • 3 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 250 g hnědých žampionů
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • špetka šalvěje
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 125 g mozzarelly
  • 16 předvařených plátků těsta na cannelloni
  • 1 dávka bešamelové omáčky
  • 80 g sýra s modrou plísní
  • 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Houby zalijeme 150 ml teplé vody a necháme 15 minut namočené. Maso nakrájíme na malé kousky. Česnek nasekáme spolu s cibulkami nadrobno. Ve 3 lžících oleje nejprve opečeme kuřecí maso, asi 3–4 minuty, pak přidáme česnek a cibulky a opékáme spolu asi 3 minuty.

  2. Žampiony nakrájíme na kousky, orestujeme je zvlášť ve 2 lžících oleje, pak přidáme sušené scezené houby, podlijeme trochou vody z hub, posypeme tymiánem, šalvějí, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Pak obě směsi smícháme, dochutíme solí a pepřem. Přidáme na drobné kousky nakrájenou mozzarellu a vše rozdělíme na plátky těsta. Zavineme.

  3. Zapékací misku vymažeme zbylým olejem, naplníme cannelloni, přelijeme bešamelem, posypeme nastrouhaným sýrem s modrou plísní a zapékáme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 25–30 minut. Na závěr posypeme ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Oplatková roláda

Oplatková roláda

Krájím ji na špalíky a podávám s omáčkou. Lída Guková, Pacov
Všehochuť /15.10.13
Masový měšec s náplní

Masový měšec s náplní

Jsme vášniví houbaři, známe spoustu receptů.
Petra Zelenková, Příbram
Všehochuť /21.10.12
Domácí paštika

Domácí paštika

Výborná domácí paštika.

Iva Švejcarová, Písek

Všehochuť /01.05.12
Kuře Vindaloo

Kuře Vindaloo

Dobré a rychlé.

Pavlína Motáková, Mělník

Všehochuť /23.11.12
Závitky z jater

Závitky z jater

Podáváme s knedlíkem.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /28.01.14
Pečená jitrnice s lepenicí

Pečená jitrnice s lepenicí

Jednou za čas nemá toto jídlo chybu. Zvlášť v kombinaci s kysaným zelím.

Beáta ...

Všehochuť /24.01.13
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama