Reklama
Cannelloni s náplní
Fotogalerie:

Cannelloni s náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Karla Orná, Plzeň

Ingredience

  • 2 hrsti sušených hub
  • 150 g kuřecího masa bez kůže
  • 3 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 250 g hnědých žampionů
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • špetka šalvěje
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 125 g mozzarelly
  • 16 předvařených plátků těsta na cannelloni
  • 1 dávka bešamelové omáčky
  • 80 g sýra s modrou plísní
  • 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Houby zalijeme 150 ml teplé vody a necháme 15 minut namočené. Maso nakrájíme na malé kousky. Česnek nasekáme spolu s cibulkami nadrobno. Ve 3 lžících oleje nejprve opečeme kuřecí maso, asi 3–4 minuty, pak přidáme česnek a cibulky a opékáme spolu asi 3 minuty.

  2. Žampiony nakrájíme na kousky, orestujeme je zvlášť ve 2 lžících oleje, pak přidáme sušené scezené houby, podlijeme trochou vody z hub, posypeme tymiánem, šalvějí, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Pak obě směsi smícháme, dochutíme solí a pepřem. Přidáme na drobné kousky nakrájenou mozzarellu a vše rozdělíme na plátky těsta. Zavineme.

  3. Zapékací misku vymažeme zbylým olejem, naplníme cannelloni, přelijeme bešamelem, posypeme nastrouhaným sýrem s modrou plísní a zapékáme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 25–30 minut. Na závěr posypeme ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Pečenou cuketu i náš mlsný synáček hodnotí jako velkou mňamku. A to je co ...
Všehochuť /08.12.08
Masová bábovka

Masová bábovka

Přítel nemá rád sladkou bábovku‚ tak jsem vymyslela vlastní masovou. Velmi nám ...

Všehochuť /24.02.12
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Místo mrkve lze použít i jinou zeleninu.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /07.02.16
Obrácené kotlety

Obrácené kotlety

Výborný recept jsem dostala od kamarádky. Zkus ho taky!
Renata Kopalová, Liberec
...
Všehochuť /14.06.11
Slepice na karí

Slepice na karí

Zajímavý pokrm ze slepičího masa s jablky, smetanou a pikantním karí kořením.

...
Všehochuť /09.05.16
Kuřecí nugety

Kuřecí nugety

Kedlubna a kuře jsou skvělí kamarádi.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /01.06.15
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama