Reklama
Bramborové knedlíky na způsob rolády
Fotogalerie:

Bramborové knedlíky na způsob rolády

Martin Koutecký

Liberec
Vaří je moje přítelkyně, jsou vynikající!
Martin Koutecký, Liberec

Ingredience

  • 3 hrnky mouka hrubá
  • 2 hrnky brambory vařené
  • 4 cibule
  • 2 vejce
  • 500 g maso uzené
  • 4 lžíce olej
  • špetka sůl
  • 3 lžíce solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na pánvičce na troše oleje osmažíme cibuli. Když zezlátne, sundáme pánev z plotny a přidáme namleté nebo nadrobno nakrájené uzené.
  2. krok2 Těsto vytvoříme smícháním všech surovin. Na pomoučeném vále ho vyválíme do obdélníku, na který pak rozetřeme směs cibule a uzeného masa.
  3. Podélné strany přeložíme a namokříme vodou‚ aby knedlíková roláda držela v celku. Smotáme ji a vytvoříme klasický hnedlík‚ který vložíme do osolené vroucí vody.
  4. Vaříme přibližně 20–25 minut. Po uvaření knedlík vyndáme a krájíme našikmo.
  5. Roládu podáváme se špenátem nebo se zelím. Můžeme ještě posypat osmaženou cibulkou.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinková krůtí roláda

Bylinková krůtí roláda

Vynikající je i s rýží. Dá se jíst i zastudena. Lucie Pertáková, Chrudim
Všehochuť /12.04.14
Kuřecí rarášci

Kuřecí rarášci

Synovci tak chutnají, že je chce i k narozeninám.
Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy ...
Všehochuť /01.08.11
Pečená hovězí plec se smetanou

Pečená hovězí plec se smetanou

Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /27.12.11
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Krůtí maso se zázvorem

Krůtí maso se zázvorem

Krůtí maso je libové a snadno stravitelné, proto ho zařazuji na jídelníček ...
Všehochuť /14.09.10
Marinované paličky s pečenou zeleninou

Marinované paličky s pečenou zeleninou

Paličky pečeme často, ta lehce nasládlá chuť vždy příjemně překvapí.

Veronika ...

Všehochuť /03.07.15
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama