Reklama
Bramborová pochoutka
Fotogalerie:

Bramborová pochoutka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šárka Ouvová, Praha

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • na potření olivový olej
  • 200 g plátkové slaniny
  • kousek másla
  • 100 g čedaru
  • 4–8 vajec
  • trocha soli a pepře
  • na posyp pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory dáme na plech s pečicím papírem a po celé délce je propícháme vidličkou. Pak je polijeme olivovým olejem a rukou celé potřeme. Plech dáme do trouby a pečeme 1 hodinu při 180 °C.

  2. Mezitím slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dozlatova. Vypečenou slaninu přesuneme na papírový ubrousek a necháme vychladnout.

  3. Když jsou brambory hotové, vykrojíme v nich po celé délce otvor a vydlabeme je. Brambory necháme lehce vychladnout a pak je vymažeme máslem. Na to dáme kostičky slaniny, na ně nastrouhaný sýr a do volného prostoru vyklepneme 1–2 vejce dle velikosti brambory. Vše osolíme, opepříme a posypeme pažitkou. Brambory vrátíme do trouby a zapékáme ještě 20 minut při 180 °C.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Panenku lze nahradit i plátkem kuřecích prsou. Jitka Nevrklová, Batelov
Všehochuť /17.03.13
Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami

Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami

Kmín je ideální koření na vepřové maso.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /20.02.13
Panenka v listovém kabátku

Panenka v listovém kabátku

Je to poněkud pracná, ale velmi chutná delikatesa.
Božena Filová, Zvole
Všehochuť /23.07.13
Hovězí polévka s mletým masem

Hovězí polévka s mletým masem

Tuhle polévku zbožňuje můj manžel.
Jana Cibulová, Cheb
Všehochuť /17.03.10
Hraběnčiny roštěnky

Hraběnčiny roštěnky

Podáváme s rýží nebo s makarony.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /04.02.15
Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší

Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší

Na talíři vypadá dobře a chutná ještě líp, zkus to také! V sezoně hub ...

Všehochuť /30.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu