Reklama
Biftek s čoko-chilli omáčkou
Fotogalerie:

Biftek s čoko-chilli omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 800  g hovězí svíčkové
  • podle potřeby olej
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička rajského protlaku
  • trocha hovězího vývaru
  • 50  g hořké čokolády 70%
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • pár kapek tabasca
  • výhonky bílé hořčice
  • 1 chilli paprička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

600 Kč

Postup přípravy

  1. Svíčkovou rozkrojíme na 4 bifteky. Lehce je naklepeme, rukou vytvarujeme do původního tvaru a ovážeme přírodním provázkem. Potřeme olejem a prolisovaným česnekem, posypeme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a bifteky opečeme. Podle tloušťky a požadovaného propečení opékáme z každé strany 3–5 minut.

  2. Opečené maso vyjmeme, každý biftek zabalíme do alobalu a pod pokličkou uchováme v teple.

  3. Do výpeku přidáme lžíci oleje, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, přidáme protlak, podlijeme trochou silného hovězího vývaru a rozmícháme. Omáčku provaříme za častého promíchání metličkou.

  4. Přidáme hořkou čokoládu, med a chilli omáčku. Mícháme, až se čokoláda rozpustí. Podle potřeby dochutíme solí a kapkou tabasca. Omáčku můžeme naředit vývarem, je-li naopak příliš tekutá, ještě ji zredukujeme.

  5. Nakonec bifteky vybalíme z alobalu a rozdělíme na talíře. Každý biftek přelijeme 2–3 lžícemi čokoládové omáčky, ozdobíme výhonky pikantní bílé hořčice, tenkými nudličkami chilli papričky a podáváme.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečeně na houbách

Pečeně na houbách

Díky jalovci je stejně dobrá jako zvěřina.  Jitka Pavlíková, Strakonice
Všehochuť /27.02.12
Srnčí medailonky

Srnčí medailonky

Výborná minutka z kýty...

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /28.10.16
Kuřecí vývar s falešnými játrovými knedlíčky

Kuřecí vývar s falešnými játrovými knedlíčky

Doporučuji všem, kteří nemusí klasické játrové.

Lucie Svobodová, Pardubice

Všehochuť /07.02.15
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
Jelení guláš

Jelení guláš

Je výborný se sklenkou červeného vína.

Jana Dlasková, Hodonín

Všehochuť /13.10.13
Domácí závitky

Domácí závitky

Večeře podle mých představ.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /31.08.17
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama