Reklama
Biftek s čoko-chilli omáčkou
Fotogalerie:

Biftek s čoko-chilli omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 800  g hovězí svíčkové
  • podle potřeby olej
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička rajského protlaku
  • trocha hovězího vývaru
  • 50  g hořké čokolády 70%
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • pár kapek tabasca
  • výhonky bílé hořčice
  • 1 chilli paprička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

600 Kč

Postup přípravy

  1. Svíčkovou rozkrojíme na 4 bifteky. Lehce je naklepeme, rukou vytvarujeme do původního tvaru a ovážeme přírodním provázkem. Potřeme olejem a prolisovaným česnekem, posypeme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a bifteky opečeme. Podle tloušťky a požadovaného propečení opékáme z každé strany 3–5 minut.

  2. Opečené maso vyjmeme, každý biftek zabalíme do alobalu a pod pokličkou uchováme v teple.

  3. Do výpeku přidáme lžíci oleje, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, přidáme protlak, podlijeme trochou silného hovězího vývaru a rozmícháme. Omáčku provaříme za častého promíchání metličkou.

  4. Přidáme hořkou čokoládu, med a chilli omáčku. Mícháme, až se čokoláda rozpustí. Podle potřeby dochutíme solí a kapkou tabasca. Omáčku můžeme naředit vývarem, je-li naopak příliš tekutá, ještě ji zredukujeme.

  5. Nakonec bifteky vybalíme z alobalu a rozdělíme na talíře. Každý biftek přelijeme 2–3 lžícemi čokoládové omáčky, ozdobíme výhonky pikantní bílé hořčice, tenkými nudličkami chilli papričky a podáváme.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso po myslivecku

Maso po myslivecku

Kořenová zelenina, brusinky, červené víno a dlouhé dušení dodají tomuto jídlu ...
Všehochuť /09.08.12
Kuře na majonéze

Kuře na majonéze

Česneková majonéza dodá masu správný říz.
Iva Hrdličková, Jílové u Děčína ...
Všehochuť /08.12.08
Hovězí chilli s fazolemi

Hovězí chilli s fazolemi

Podle receptu

Niny Dostálové z Prahy

Všehochuť /28.03.18
Kostky s pekanovými ořechy

Kostky s pekanovými ořechy

Zázvor se skořicí krásně voní, koláč je pěkně nadýchaný. Co lepšího si ...

Všehochuť /21.08.16
Roastbeef

Roastbeef

S čerstvým pečivem a pikantní omáčkou je  doslova božský.

Pavel ...

Všehochuť /30.03.15
Vepřový plátek s hermelínem a cibulkou

Vepřový plátek s hermelínem a cibulkou

Kombinace masa a sýra je moc dobrá.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Všehochuť /10.04.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama