Reklama
Reklama
Bažant na víně a houbách
Fotogalerie:

Bažant na víně a houbách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pro dědečka.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 1 bažant
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kousek másla
  • pár kuliček jalovce
  • pár kuliček nového koření
  • 2–3 bobkové listy
  • bílého vína sůl a pepř
  • sušených lesních hub 200 ml
  • hladké mouky 20 g
  • trocha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

270 Kč

Postup přípravy

  1. Odleželého bažanta buď oškubeme – to je pracnější, nebo i s peřím stáhneme z kůže.

  2. Důkladně ho dočistíme, omyjeme, odstraníme páteř, rozčtvrtíme. Jednotlivé porce protáhneme pomocí špikovací jehly proužky slaniny.

  3. Vložíme do pekáče, poklademe zbytkem slaniny, plátky cibule, česneku, kousky másla.

  4. Posypeme divokým kořením, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme bílým vínem.

  5. Po 30 minutách pečení přidáme do šťávy předem namočené houby.

  6. Bažanta pečeme ještě 20 minut, na závěr vzniklou šťávu lehce zaprášíme hladkou moukou. Podáváme s vařenými brambory.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso na hřibkách

Maso na hřibkách

Výborný nedělní oběd, děláme je pravidelně a vždy sklízím jen samé pochvaly a ...
Všehochuť /15.09.12
Kuřecí játra s rajčatovou omáčkou

Kuřecí játra s rajčatovou omáčkou

Uvař je, když chceš mít oběd rychle hotový.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Všehochuť /24.05.11
Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí maso ocení všichni, kdo drží dietu.
Lucie Čermáková, Olomouc
Všehochuť /24.02.14
Kuřecí roláda s bramborovou kaší

Kuřecí roláda s bramborovou kaší

Kaše by měla mít hedvábnou strukturu.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /12.04.17
Chalupářská sýrová směs

Chalupářská sýrová směs

Fantastická dobrota pro večerní posezení na zahradě. Stačí čerstvý chléb ...

Všehochuť /30.07.16
Králík na olivách

Králík na olivách

Pikantní olivy dodají masu správnou chuť.


Anežka Šubová, Krnov

Všehochuť /13.04.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama