Reklama
Reklama
Bažant na víně a houbách
Fotogalerie:

Bažant na víně a houbách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pro dědečka.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 1 bažant
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kousek másla
  • pár kuliček jalovce
  • pár kuliček nového koření
  • 2–3 bobkové listy
  • bílého vína sůl a pepř
  • sušených lesních hub 200 ml
  • hladké mouky 20 g
  • trocha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

270 Kč

Postup přípravy

  1. Odleželého bažanta buď oškubeme – to je pracnější, nebo i s peřím stáhneme z kůže.

  2. Důkladně ho dočistíme, omyjeme, odstraníme páteř, rozčtvrtíme. Jednotlivé porce protáhneme pomocí špikovací jehly proužky slaniny.

  3. Vložíme do pekáče, poklademe zbytkem slaniny, plátky cibule, česneku, kousky másla.

  4. Posypeme divokým kořením, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme bílým vínem.

  5. Po 30 minutách pečení přidáme do šťávy předem namočené houby.

  6. Bažanta pečeme ještě 20 minut, na závěr vzniklou šťávu lehce zaprášíme hladkou moukou. Podáváme s vařenými brambory.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí s vinnou omáčkou

Kuřecí s vinnou omáčkou

Když pospícháš, pomůže ti tento recept. Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /08.12.14
Bůček na kysaném zelí

Bůček na kysaném zelí

Nejlépe se k němu hodí šťouchané brambory.

Iveta Bílková, Kroměříž

Všehochuť /28.02.16
Medailonky na medu

Medailonky na medu

Marináda svíčkovou příjemně provoní.

Gabriela Benedová, Hořovice

Všehochuť /27.02.12
Vepřová rolka s překvapením

Vepřová rolka s překvapením

Rolky s bohatou náplní, můžeme podávat s bramborami, americkými bramborami nebo ...

Všehochuť /27.07.12
Krevetové košíčky

Krevetové košíčky

Jsou jemné a delikátní. Tahle pochoutka spolehlivě vždy zmizí ze stolu jako první.

...

Všehochuť /08.12.15
Krkovice v trojobalu

Krkovice v trojobalu

Tak trochu jiný vídeňský řízek.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /08.02.14
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama