Bažant na víně a houbách
Fotogalerie:

Bažant na víně a houbách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pro dědečka.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 1 bažant
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kousek másla
  • pár kuliček jalovce
  • pár kuliček nového koření
  • 2–3 bobkové listy
  • bílého vína sůl a pepř
  • sušených lesních hub 200 ml
  • hladké mouky 20 g
  • trocha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

270 Kč

Postup přípravy

  1. Odleželého bažanta buď oškubeme – to je pracnější, nebo i s peřím stáhneme z kůže.

  2. Důkladně ho dočistíme, omyjeme, odstraníme páteř, rozčtvrtíme. Jednotlivé porce protáhneme pomocí špikovací jehly proužky slaniny.

  3. Vložíme do pekáče, poklademe zbytkem slaniny, plátky cibule, česneku, kousky másla.

  4. Posypeme divokým kořením, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme bílým vínem.

  5. Po 30 minutách pečení přidáme do šťávy předem namočené houby.

  6. Bažanta pečeme ještě 20 minut, na závěr vzniklou šťávu lehce zaprášíme hladkou moukou. Podáváme s vařenými brambory.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králičí jatýrka s hruškami

Králičí jatýrka s hruškami

Solíme až nakonec, aby játra neztvrdla. Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /18.10.13
Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové kotlety

Křehká dobrota, kterou připravuji jako minutku pro návštěvy.
Jana Paurová, Praha
Všehochuť /22.01.09
Čertovské nudličky

Čertovské nudličky

Velmi pikantní‚ zazáříš, pokud je připravíš partnerovi k večeři.
Andrea ...
Všehochuť /26.10.11
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Nakládané sýry  s kozími rohy

Nakládané sýry s kozími rohy

Podle receptu

Zuzany Oukropkové z Valašského Meziříčí

Všehochuť /20.11.18
Hovězí chilli s fazolemi

Hovězí chilli s fazolemi

Podle receptu

Niny Dostálové z Prahy

Všehochuť /28.03.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama