Reklama
Bažant na pepři s houbami
Fotogalerie:

Bažant na pepři s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 bažant
  • dle chuti sůl a pepř
  • špetka drceného kmínu
  • trocha hladké mouky
  • trocha oleje
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Houby přelijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.

  2. Naporcovaného bažanta řádně osolíme, opepříme a okmínujeme a necháme chvíli odležet.

  3. Pak maso posypeme hladkou moukou. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, vhodíme maso, zprudka opečeme a zalijeme vodou.

  4. Přidáme houby i s vodou a dusíme nebo spíš vaříme, dokud maso nezměkne. Měkké  maso vyndáme a omáčku ještě podle potřeby zahustíme.Podáváme s těstovinami, maso můžeme obrat do omáčky.

Tip redakce

K bažantovi se nejlépe hodí lesní houby, ale dá se připravit i se žampiony.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Husičkový vývar

Husičkový vývar

Musí se pomalu ‚‚táhnout‘‘, stojí to za to! Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Všehochuť /21.01.16
Karbanátky z trouby na paprikovém salátu

Karbanátky z trouby na paprikovém salátu

Jsou mnohem chutnější než smažené na přepáleném tuku. A příloha je výborná, ...
Všehochuť /02.06.13
Bažant na víně a houbách

Bažant na víně a houbách

Pro dědečka.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.11.18
Listové košíčky plněné žampiony

Listové košíčky plněné žampiony

Někdy košíčky plním také masovou náplní.

Zuzana Lišková, Nymburk

Všehochuť /04.08.14
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Rychlá rajská polévka

Rychlá rajská polévka

Tuto polévku zvládá i moje 13letá dcera.
Eva Vomastková, Praha
Všehochuť /04.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu