Reklama
Bažant na pepři s houbami
Fotogalerie:

Bažant na pepři s houbami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 bažant
  • dle chuti sůl a pepř
  • špetka drceného kmínu
  • trocha hladké mouky
  • trocha oleje
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Houby přelijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.

  2. Naporcovaného bažanta řádně osolíme, opepříme a okmínujeme a necháme chvíli odležet.

  3. Pak maso posypeme hladkou moukou. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, vhodíme maso, zprudka opečeme a zalijeme vodou.

  4. Přidáme houby i s vodou a dusíme nebo spíš vaříme, dokud maso nezměkne. Měkké  maso vyndáme a omáčku ještě podle potřeby zahustíme.Podáváme s těstovinami, maso můžeme obrat do omáčky.

Tip redakce

K bažantovi se nejlépe hodí lesní houby, ale dá se připravit i se žampiony.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bůček na kysaném zelí

Bůček na kysaném zelí

Nejlépe se k němu hodí šťouchané brambory. Iveta Bílková, Kroměříž
Všehochuť /28.02.16
Sekané řízky plněné špenátem a mozzarelou

Sekané řízky plněné špenátem a mozzarelou

Když už jsem nevěděla, co rodině uvařit, napadl mě tento recept a měl obrovský ...

Všehochuť /22.10.14
Roláda s překvapením

Roláda s překvapením

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /22.01.19
Svařáček

Svařáček

Zahřeje i krásně provoní byt.

Helena Svobodová, Poděbrady

Všehochuť /07.10.13
Vepřová panenka se sušeným ovocem

Vepřová panenka se sušeným ovocem

Tuhle vepřovou panenku jsem uvařila na záverečné praktické zkoušky a byla výborná.

...

Všehochuť /28.10.14
Dobrota ze srdce a jazyka

Dobrota ze srdce a jazyka

Výborný chlapský gulášek.

Karel Kroupa, Praha

Všehochuť /22.07.14
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama