Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- 2 hrsti sušených hub
- 1 bažant
- dle chuti sůl a pepř
- špetka drceného kmínu
- trocha hladké mouky
- trocha oleje
- 1 cibule
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby přelijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.
-
Naporcovaného bažanta řádně osolíme, opepříme a okmínujeme a necháme chvíli odležet.
-
Pak maso posypeme hladkou moukou. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, vhodíme maso, zprudka opečeme a zalijeme vodou.
-
Přidáme houby i s vodou a dusíme nebo spíš vaříme, dokud maso nezměkne. Měkké maso vyndáme a omáčku ještě podle potřeby zahustíme.Podáváme s těstovinami, maso můžeme obrat do omáčky.
Tip redakce
K bažantovi se nejlépe hodí lesní houby, ale dá se připravit i se žampiony.