Reklama
Aspik z uzené makrely a krevet
Fotogalerie:

Aspik z uzené makrely a krevet

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Předvařené krevety kupuji v supermarketu.

Libuše Jelínková, Prostějov

Ingredience

  • 1 velká makrela
  • 8 ks šalotky
  • 100 g předvařené krevety
  • 100 ml bílé víno
  • 1 bobkový list
  • trocha mletého bílého pepře
  • 50 ml ovocný ocet
  • sůl podle chuti
  • 1 sáček mletá želatina
  • 400 ml studená voda
  • na ozdobu několik snítek petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

6-10

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso z ryby obereme, snažíme se ponechat co největší kusy, a odstraníme všechny kosti. Šalotky krátce povaříme ve víně s bobkovým listem, pepřem, octem a solí, potom je nakrájíme na kolečka. Asi 4 krevety si ponecháme stranou a ostatní zbavíme ocasních ploutví. 

  2. Asi 80 °C teplý vývar ze šalotek důkladně promícháme se želatinou připravenou podle návodu ve 400 ml vody. Na dno plastové misky nebo formy o rozměrech 5 x 15 cm a asi 5 cm vysoké nalijeme 3 mm silnou vrstvu želatinové směsi. Necháme ji v lednici ztuhnout a pak na ni rozložíme krevety, které jsme si nechali  na ozdobení, opět přelijeme troškou želatiny a necháme opět ztuhnout. 

  3. Poté střídavě skládáme krevety, maso z ryby a šalotky a nakonec vše zalijeme želatinou. Misku (formu) přetáhneme fólií a necháme v lednici alespoň 4 hodiny ztuhnout. 


Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jatýrka smažená v těstíčku

Jatýrka smažená v těstíčku

Dělám je, mám-li doma čerstvou petrželku. Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /04.02.10
Hořčičné kotlety

Hořčičné kotlety

Podáváme posypané osmaženou anglickou slaninou.

Andrea Šebístková, Praha

Všehochuť /29.04.15
Vepřové plátky s hruškami

Vepřové plátky s hruškami

Omáčky všeho druhu jsou u nás žádané.

Kamila Slováčková, Jičín

Všehochuť /28.09.14
Vepřové na rozmarýnu

Vepřové na rozmarýnu

Kýta je skvělá i samotná s hořčicí a chlebem,

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Všehochuť /12.05.12
Bažant na hořčici

Bažant na hořčici

Podávej s opečenými bramborami.

Josef Bartušek, Bítovčice

Všehochuť /11.12.14
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu