Reklama
Aspik z uzené makrely a krevet
Fotogalerie:

Aspik z uzené makrely a krevet

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Předvařené krevety kupuji v supermarketu.

Libuše Jelínková, Prostějov

Ingredience

  • 1 velká makrela
  • 8 ks šalotky
  • 100 g předvařené krevety
  • 100 ml bílé víno
  • 1 bobkový list
  • trocha mletého bílého pepře
  • 50 ml ovocný ocet
  • sůl podle chuti
  • 1 sáček mletá želatina
  • 400 ml studená voda
  • na ozdobu několik snítek petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

6-10

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso z ryby obereme, snažíme se ponechat co největší kusy, a odstraníme všechny kosti. Šalotky krátce povaříme ve víně s bobkovým listem, pepřem, octem a solí, potom je nakrájíme na kolečka. Asi 4 krevety si ponecháme stranou a ostatní zbavíme ocasních ploutví. 

  2. Asi 80 °C teplý vývar ze šalotek důkladně promícháme se želatinou připravenou podle návodu ve 400 ml vody. Na dno plastové misky nebo formy o rozměrech 5 x 15 cm a asi 5 cm vysoké nalijeme 3 mm silnou vrstvu želatinové směsi. Necháme ji v lednici ztuhnout a pak na ni rozložíme krevety, které jsme si nechali  na ozdobení, opět přelijeme troškou želatiny a necháme opět ztuhnout. 

  3. Poté střídavě skládáme krevety, maso z ryby a šalotky a nakonec vše zalijeme želatinou. Misku (formu) přetáhneme fólií a necháme v lednici alespoň 4 hodiny ztuhnout. 


Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany
Všehochuť /23.02.18
Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Květák se dá připravit na sto způsobů.
Šárka Adámková, Praha
Všehochuť /23.07.10
Dančí medailonky s žampionovou omáčkou

Dančí medailonky s žampionovou omáčkou

Dančí maso si zamilujete.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /20.11.12
Králík s houbami a čočkou

Králík s houbami a čočkou

Králičí maso je velmi chutné a hlavně zdravé.

Evelína Macharová, Holešov

Všehochuť /26.01.15
Masové kuličky s cuketou

Masové kuličky s cuketou

V kombinaci s čerstvými jablky nemají chybu.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /03.11.14
Velikonoční chlebíčky

Velikonoční chlebíčky

I obyčejné chlebíčky se mohou stát ozdobou svátečního stolu.

Petra Kuchařová, Praha

...
Všehochuť /12.09.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama