Ingredience
- 6 lžic mouka polohrubá
- 8 vejce
- 2 máslo
- 250 g cukr moučkový
- 6 lžic cukr krupice
- 1 cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vajíčka s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku a promícháme. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 10–12 minut. Vychladlé potřeme krémem a zdobíme. Krém svaříme ve vodní lázni a do vychladlého postupně zašleháme dvě celá másla. Z každé rolády uřízneme kousek na kouličku, ze které vytvoříme hlavičku žížaly a polijeme ji čokoládou. Očička a pusinku vytvoříme například z želé. Nožičky jsou z kornoutků na zmrzlinu, namáčených v čokoládě. Žížalu nazdobíme krémem podle fantazie. Růžky vyrobíme ze dvou trubiček namočených v čokoládě. Místo želé můžeme na ozdobení použít třeba barevné lentilky. Krém můžeme navrchu posypat trochou strouhané čokolády, kokosem nebo ořechy.