Reklama
Žirafa
Fotogalerie:

Žirafa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kterému prckovi by neudělala radost?

Romana Borýsková, Jevíčko

Ingredience

  • Těsto:
  • 8 vajec
  • 240 g polohrubé mouky
  • 240 g cukru moučky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 2 lžíce oleje
  • Karamelová náplň:
  • 1 karamelové kondenzované mléko
  • 1 máslo
  • Na ozdobu:
  • 1 potahovací hmota
  • podle potřeby potravinářská barviva

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Elektrickým šlehačem vyšleháme v míse vejce s cukrem do pěny. Po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva a přilijeme olej. Těsto nalijeme na 2 plechy a pečeme při 200 °C přibližně 15 minut. Necháme vychladnout.

  2. 2. Piškotové pláty promažeme karamelovým krémem (v míse vyšleháme máslo a po částech zašleháme kondenzované mléko). Vykrojíme tělíčko, hlavičku a krček žirafky. 

  3. 3. Odřezky těsta nadrobíme do mísy a smícháme s troškou krému. Vypracujeme hmotu, ze které vytvarujeme konečnou podobu.

  4. 4. Pak žirafu potřeme krémem a necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce.

  5. 5. Potáhneme ji nahnědo obarvenou potahovací hmotou. Uši, boty, krk a šátek uděláme z proužků potahovací hmoty obarvené výraznými potravinářskými barvivy. Hlavu dozdobíme vlásky a čepicí a spolu s krkem pomocí tyčky připevníme k trupu.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketové brownies

Cuketové brownies

Karolína Peterová, Praha
Všehochuť /24.06.18
Pohodový hrošík

Pohodový hrošík

U pečení se bavím, pak jde práce pěkně od ruky.

Romana Borýsková, Jevíčko

...
Všehochuť /25.08.16
Čtyřkolka

Čtyřkolka

Každý milovník autíček tento dortík ocení. Můžeš ho vytvořit podle chuti oslavence. ...
Všehochuť /23.07.10
Chutný ježek

Chutný ježek

Překvapí tě, jak něco tak jednoduchého ozdobí sváteční stůl.
Michala Chábková, ...
Všehochuť /11.04.11
Kocourek z pomazánky

Kocourek z pomazánky

Zdravá pomazánka ti dodá vitamin B.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /05.03.13
Křížaly z dýně

Křížaly z dýně

Dýně chutná skvěle i před sušením jako kompot. A vůní mi připomene Vánoce.

Petra ...

Všehochuť /02.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu