Reklama
Žirafa
Fotogalerie:

Žirafa

Petra Ferštlová

Rakovník

Tento dort jsem připra­vovala mojí slečně k 7. narozeninám. Byla z něj nadšená a všem hostům velice chutnal.Doufám, že se bude líbit i vám.

Petra Ferštlová, Rakovník

Ingredience

  • Na dva korpusy:
  • 9 ks vejce
  • 9 lžic cukr moučka
  • 9 lžic polohrubá mouka
  • 4 lžíce olej
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 lžic ořechy
  • Krém:
  • 500 ml mléko
  • 2 banánové pudinky
  • 500 g máslo
  • 500 g cukr moučka
  • 2 banány
  • trocha rumu
  • 1/2 sklenice marmeláda
  • 250 g sušené mléko
  • 5 lžic kukuřičný sirup
  • 3-4 lžíce voda
  • pár kapek mandlového aroma

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si upečeme dva korpusy ve tvaru obdélníku (klasický pekáč). Těsto připravíme tak, že ušleháme tuhý sníh z bílků, vmícháme polo­vinu cukru a vanilkový cukr. Po jednom zapracujeme žloutky, zbytek cukru a šleháme do tuhé pěny. Přidáme po troškách olej, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Upečeme při 180 °C a necháme vychladnout.

  2. V mléce uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme  máslo s moučkovým cukrem do hladké pěny, poté přidáme vychladlý pudink a rozmačkané banány. Dochutíme rumem.

  3. Oba upečené korpusy napříč rozpůlíme a všechny čtyři části slepíme na sebe. Necháme v lednici pořádně ztuhnout. Poté vyřízneme tvar žirafy a necháme opět ztuhnout.

  4. Mezitím si připravíme z odkrojků punčovinu, do které p­řidáme marmeládu a zbylý krém, a vše důkladně promícháme. Z punčoviny vytvoříme tvary žirafy. Celé tělo potřeme krémem a dáme ztuhnout.

  5. Ze sušeného mléka, sirupu a vody vypracujeme hmotu a vyválíme plát. Žirafku potáhneme, vytvoříme růžky, oči a ocásek a dozdobíme.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dětský dort Hrad

Dětský dort Hrad

Pekla jsem ho dceři k narozeninám. Určitě potěší i jiné holčičky. Andrea ...
Všehochuť /11.04.11
Pečené ovoce s nádivkou

Pečené ovoce s nádivkou

Netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený.

Jarmila Kulhánková, Uherský ...

Všehochuť /17.09.16
Čokoládové překvapení pro sparťany

Čokoládové překvapení pro sparťany

Také máš doma fanouška Sparty? Tak to zkus.

Martina Kočková, Mikulášovice

Všehochuť /14.02.17
Naložený hermelín

Naložený hermelín

Je senzační k pivu, zkus to!
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Všehochuť /04.08.11
Dort jezírko

Dort jezírko

Mám ráda, když je moučník chutný a veselý.
Petra Veihandová, Černčice
Všehochuť /27.04.10
Salámový pejsek

Salámový pejsek

Pro ‚‚masožrouty‘‘.
Eva Slivková, Kučeř
Všehochuť /22.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu