Reklama
Žirafa
Fotogalerie:

Žirafa

Petra Ferštlová

Rakovník

Tento dort jsem připra­vovala mojí slečně k 7. narozeninám. Byla z něj nadšená a všem hostům velice chutnal.Doufám, že se bude líbit i vám.

Petra Ferštlová, Rakovník

Ingredience

  • Na dva korpusy:
  • 9 ks vejce
  • 9 lžic cukr moučka
  • 9 lžic polohrubá mouka
  • 4 lžíce olej
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 lžic ořechy
  • Krém:
  • 500 ml mléko
  • 2 banánové pudinky
  • 500 g máslo
  • 500 g cukr moučka
  • 2 banány
  • trocha rumu
  • 1/2 sklenice marmeláda
  • 250 g sušené mléko
  • 5 lžic kukuřičný sirup
  • 3-4 lžíce voda
  • pár kapek mandlového aroma

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si upečeme dva korpusy ve tvaru obdélníku (klasický pekáč). Těsto připravíme tak, že ušleháme tuhý sníh z bílků, vmícháme polo­vinu cukru a vanilkový cukr. Po jednom zapracujeme žloutky, zbytek cukru a šleháme do tuhé pěny. Přidáme po troškách olej, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Upečeme při 180 °C a necháme vychladnout.

  2. V mléce uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme  máslo s moučkovým cukrem do hladké pěny, poté přidáme vychladlý pudink a rozmačkané banány. Dochutíme rumem.

  3. Oba upečené korpusy napříč rozpůlíme a všechny čtyři části slepíme na sebe. Necháme v lednici pořádně ztuhnout. Poté vyřízneme tvar žirafy a necháme opět ztuhnout.

  4. Mezitím si připravíme z odkrojků punčovinu, do které p­řidáme marmeládu a zbylý krém, a vše důkladně promícháme. Z punčoviny vytvoříme tvary žirafy. Celé tělo potřeme krémem a dáme ztuhnout.

  5. Ze sušeného mléka, sirupu a vody vypracujeme hmotu a vyválíme plát. Žirafku potáhneme, vytvoříme růžky, oči a ocásek a dozdobíme.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Norské vejce

Norské vejce

Tuto dobrotu jsem vytvořil jako obměnu klasického ruského vejce. Všem moc chutnala. Ivoš...
Všehochuť /24.03.17
Medovníkové vánoční svíčky

Medovníkové vánoční svíčky

Ze stejného základu se dá vymyslet mnoho variant.

Jitka Černá, Radomyšl

Všehochuť /27.11.16
Hvězdičkový aspik s hráškem

Hvězdičkový aspik s hráškem

K přípravě aspiku podle mého receptu potřebujete nejen správné suroviny a formičky, ale...
Všehochuť /21.07.08
Bazalkové palačinky s párkovým ragú

Bazalkové palačinky s párkovým ragú

Jemné palačinky plněné ragú z párků a zeleniny.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - ...

Všehochuť /16.09.14
Dort  ZOO

Dort ZOO

Veselý a netradiční dort potěší jistě všechny děti.
Alena Czapková, Plzeň
Všehochuť /16.11.09
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama