Reklama
Zeleninové knedlíky s okurkovým zelím
Fotogalerie:

Zeleninové knedlíky s okurkovým zelím

Marie Ospalíková

Kroměříž

Neboj se vyzkoušet něco méně obvyklého.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 2 ks mrkev
  • 3 okurky
  • 1 velká cibule
  • 1 kedlubna
  • 4 listy malá kapusta
  • 7 růžiček brokolice
  • 5 růžiček květák
  • 20 cm pórek
  • sůl podle potřeby
  • 10 lžic polohrubá mouka
  • 10 lžic strouhanka
  • 4 vejce
  • hladká mouka podle potřeby
  • trocha pepře
  • trocha drceného kmínu
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu dobře očistíme. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na čtvrtky, kapustu na malé kousky a spolu s růžičkami květáku a brokolice dáme vařit do hrnce s vodou do změknutí. Vodu ze zeleniny nevyléváme, ale použijeme  ji později do polévky. Pórek nakrájíme na velmi malé kousky a dáme do misky spolu s nahrubo nastrouhanou vařenou kedlubnou, mrkví, krájenou kapustou, brokolicí a květákem.

  2. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli. Do zeleniny v misce přidáme polohrubou mouku, strouhanku, vejce a sůl. Zamícháme a necháme chvíli odstát.

  3. Z těsta pak tvarujeme knedlíky, které obalíme v hladké mouce a dáme vařit do hrnce s vodou. Vaříme je asi 25 minut. Pak je nakrájíme. Místo dvou velkých šišek můžeme připravit také malé kulaté. Ty se vaří jen 15 minut.

  4. Během vaření knedlíků osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, do které dáme dusit nahrubo nastrouhané okurky. Podle chuti osolíme a dusíme asi 8 minut. Pak přidáme pepř, kmín a zahustíme hladkou moukou.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sluníčko

Sluníčko

Když se venku schovává za mraky, upečme si ho! Soňa Varechová, Frýdek-Místek
Všehochuť /09.04.09
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Opilí ježci

Opilí ježci

Veselé cukroví, které chutná doslova všem.
Šárka Chocová, Počáply
Všehochuť /13.01.09
Švestková čokoláda

Švestková čokoláda

Jana Slámová, Kladno

Všehochuť /30.09.19
Bezová limonáda

Bezová limonáda

Vaříme ji každé jaro, je zdravá.
Klára Beranová, Ústí nad Orlicí
Všehochuť /12.12.11
Sladké deštníčky

Sladké deštníčky

Jarní deštík – sílu dává všem, raději se však schováme pod šikovným deštníkem.
...
Všehochuť /30.07.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu