Reklama
Zeleninové knedlíky s okurkovým zelím
Fotogalerie:

Zeleninové knedlíky s okurkovým zelím

Marie Ospalíková

Kroměříž

Neboj se vyzkoušet něco méně obvyklého.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 2 ks mrkev
  • 3 okurky
  • 1 velká cibule
  • 1 kedlubna
  • 4 listy malá kapusta
  • 7 růžiček brokolice
  • 5 růžiček květák
  • 20 cm pórek
  • sůl podle potřeby
  • 10 lžic polohrubá mouka
  • 10 lžic strouhanka
  • 4 vejce
  • hladká mouka podle potřeby
  • trocha pepře
  • trocha drceného kmínu
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu dobře očistíme. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na čtvrtky, kapustu na malé kousky a spolu s růžičkami květáku a brokolice dáme vařit do hrnce s vodou do změknutí. Vodu ze zeleniny nevyléváme, ale použijeme  ji později do polévky. Pórek nakrájíme na velmi malé kousky a dáme do misky spolu s nahrubo nastrouhanou vařenou kedlubnou, mrkví, krájenou kapustou, brokolicí a květákem.

  2. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli. Do zeleniny v misce přidáme polohrubou mouku, strouhanku, vejce a sůl. Zamícháme a necháme chvíli odstát.

  3. Z těsta pak tvarujeme knedlíky, které obalíme v hladké mouce a dáme vařit do hrnce s vodou. Vaříme je asi 25 minut. Pak je nakrájíme. Místo dvou velkých šišek můžeme připravit také malé kulaté. Ty se vaří jen 15 minut.

  4. Během vaření knedlíků osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, do které dáme dusit nahrubo nastrouhané okurky. Podle chuti osolíme a dusíme asi 8 minut. Pak přidáme pepř, kmín a zahustíme hladkou moukou.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový dort

Ořechový dort

Dárek, který jistě potěší všechny malé oslavence. Eva Obadalová, Valašské Klobouky...
Všehochuť /20.10.10
Medové pečivo

Medové pečivo

Zdobíme 1–2 dny po upečení, poleva líp drží.

Ludmila Čuvalová, Prusinovice

Všehochuť /03.11.16
Perníkové srdce s káčátky

Perníkové srdce s káčátky

Udělej velikonoční sladkost své lásce!
Anna Houzarová, Karviná
Všehochuť /09.04.09
Květ z listového těsta

Květ z listového těsta

Je to krása na chuť i na podívanou.
Irena Pitauerová, Šatov
Všehochuť /25.02.10
Veselá chobotnička

Veselá chobotnička

Raz dva hotovo a večeři pro dítě máš na stole.
Lucie Mačkalová, Prostějov
Všehochuť /29.11.10
Listové kraslice se špenátem

Listové kraslice se špenátem

Děláme si je na Zelený čtvrtek.

Lenka Sojková, Chomutov

Všehochuť /03.12.12
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama