Reklama
Zapečená zmrzlina pod sněhem
Fotogalerie:

Zapečená zmrzlina pod sněhem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme hned po vyndání z trouby.

Kateřina Tláskalová, Praha

Ingredience

  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 3 bílky
  • 2/3 hrnku cukru krupice
  • 1 l čokoládové zmrzliny

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kulatou formu o průměru 18 cm vytřeme tukem a na dno položíme papír na pečení. Vejce a cukr utřeme do pěny. Mouku a kakao prosejeme a opatrně vmícháme do vaječné hmoty.

  2. Těsto urovnáme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 7 minut. Základ dezertu necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr, až vznikne hustá lesklá hmota. Základ dezertu dáme na plech a doprostřed urovnáme zmrzlinu. Zakryjeme ji sněhem z bílků. Dezert vrátíme na 5 minut do trouby. Sníh zezlátne, zmrzlina se však nesmí rozehřát.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salámový pejsek

Salámový pejsek

Pro ‚‚masožrouty‘‘. Eva Slivková, Kučeř
Všehochuť /22.12.08
Plněný bramborový řízek

Plněný bramborový řízek

Řízek z bramborového těsta plněný šunkou a nivou, smažený v sýrovém těstíčku.
Všehochuť /06.08.17
Dort barbína

Dort barbína

Co může být lepším dárkem pro holčičku než panenka Barbie, a ještě tak sladká!
...
Všehochuť /01.09.08
Hvězdičkový aspik s hráškem

Hvězdičkový aspik s hráškem

K přípravě aspiku podle mého receptu potřebujete nejen správné suroviny a formičky, ale...
Všehochuť /21.07.08
Cukrový hrad

Cukrový hrad

Rádi si užíváme sváteční vánoční atmosféru.
Libuše Vichrová, Deštná
Všehochuť /23.12.13
Masová bábovka

Masová bábovka

Bábovka je rychlá a skutečně sváteční. Navíc chutná stejně dobře teplá s ...

Všehochuť /21.09.17
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama