Reklama
Zapečená zmrzlina pod sněhem
Fotogalerie:

Zapečená zmrzlina pod sněhem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme hned po vyndání z trouby.

Kateřina Tláskalová, Praha

Ingredience

  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 3 bílky
  • 2/3 hrnku cukru krupice
  • 1 l čokoládové zmrzliny

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kulatou formu o průměru 18 cm vytřeme tukem a na dno položíme papír na pečení. Vejce a cukr utřeme do pěny. Mouku a kakao prosejeme a opatrně vmícháme do vaječné hmoty.

  2. Těsto urovnáme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 7 minut. Základ dezertu necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr, až vznikne hustá lesklá hmota. Základ dezertu dáme na plech a doprostřed urovnáme zmrzlinu. Zakryjeme ji sněhem z bílků. Dezert vrátíme na 5 minut do trouby. Sníh zezlátne, zmrzlina se však nesmí rozehřát.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí lodičky

Kuřecí lodičky

Nejlepší jsou s vařenými brambory. Jolana Václavíková, Dětmarovice 
Všehochuť /31.08.16
Melounová dáma

Melounová dáma

Můžeš přidat i trochu citrusového džusu.

Tereza Vodová, Praha

Všehochuť /07.03.13
Salámovo-sýrový dort

Salámovo-sýrový dort

Stačí už jen čerstvé rohlíky a láhev vína.
Marie Otevřelová, Nové Jirny
Všehochuť /03.02.11
Janiny „nechtěné“ brambory

Janiny „nechtěné“ brambory

Nechtěné brambory jsme je nazvali proto, že byly malé a nikomu se nechtělo je loupat....

Všehochuť /01.10.13
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Narozeninoví angry birds

Narozeninoví angry birds

Populární postavičky na svátečním dortu.

Veronika Chrzová, Litvínov

Všehochuť /04.06.16
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama