Reklama
Zapečená zmrzlina pod sněhem
Fotogalerie:

Zapečená zmrzlina pod sněhem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme hned po vyndání z trouby.

Kateřina Tláskalová, Praha

Ingredience

  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 3 bílky
  • 2/3 hrnku cukru krupice
  • 1 l čokoládové zmrzliny

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kulatou formu o průměru 18 cm vytřeme tukem a na dno položíme papír na pečení. Vejce a cukr utřeme do pěny. Mouku a kakao prosejeme a opatrně vmícháme do vaječné hmoty.

  2. Těsto urovnáme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 7 minut. Základ dezertu necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr, až vznikne hustá lesklá hmota. Základ dezertu dáme na plech a doprostřed urovnáme zmrzlinu. Zakryjeme ji sněhem z bílků. Dezert vrátíme na 5 minut do trouby. Sníh zezlátne, zmrzlina se však nesmí rozehřát.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rozpustilé rajčátko

Rozpustilé rajčátko

Kouzlení se zeleninou je docela zábavné. Stačí si jen "ošahat" správný postup. ...
Všehochuť /09.11.08
Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Podporuje odkašlávání a působí protizánětlivě.
Petra Bláhová, Bojkovice
Všehochuť /26.08.11
Dort muchomůrka

Dort muchomůrka

Upekla jsem ho vnukovi k sedmým narozeninám.
Miloslava Landová, Újezd
Všehochuť /05.08.09
Žížala Nelinka

Žížala Nelinka

Dort v podobě žížaly vyrábím ze dvou rolád. Do jedné vmíchám ořechy, do druhé ...
Všehochuť /06.10.08
Salámovo-sýrový dort

Salámovo-sýrový dort

Stačí už jen čerstvé rohlíky a láhev vína.
Marie Otevřelová, Nové Jirny
Všehochuť /03.02.11
Smažené plněné palačinky

Smažené plněné palačinky

Zeleninový salát podávám jako přílohu.

Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Všehochuť /23.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu