Reklama
Zapečená zmrzlina pod sněhem
Fotogalerie:

Zapečená zmrzlina pod sněhem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme hned po vyndání z trouby.

Kateřina Tláskalová, Praha

Ingredience

  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 3 bílky
  • 2/3 hrnku cukru krupice
  • 1 l čokoládové zmrzliny

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kulatou formu o průměru 18 cm vytřeme tukem a na dno položíme papír na pečení. Vejce a cukr utřeme do pěny. Mouku a kakao prosejeme a opatrně vmícháme do vaječné hmoty.

  2. Těsto urovnáme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 7 minut. Základ dezertu necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr, až vznikne hustá lesklá hmota. Základ dezertu dáme na plech a doprostřed urovnáme zmrzlinu. Zakryjeme ji sněhem z bílků. Dezert vrátíme na 5 minut do trouby. Sníh zezlátne, zmrzlina se však nesmí rozehřát.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Znak Baníku Ostrava

Znak Baníku Ostrava

Dort, na kterém si pochutnají fanoušci. Alena Vaňková, Bystřice
Všehochuť /30.11.15
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Květ z listového těsta

Květ z listového těsta

Je to krása na chuť i na podívanou.
Irena Pitauerová, Šatov
Všehochuť /25.02.10
Kuře tak trochu jinak

Kuře tak trochu jinak

Tento dort jsem vyráběla pro svoji kamarádku. Je vegetariánka, a tak jsem jí kuře ...

Všehochuť /06.06.15
Nadívané prasátko

Nadívané prasátko

Děti z něj měly velkou radost, zmizelo za chvilku do posledního drobečku.

Zita ...

Všehochuť /17.02.17
Pavoučí dort

Pavoučí dort

Můj 4letý syn Beďa si letos tento dort přál k narozeninám.
Ivana Petříková, ...
Všehochuť /05.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu