Reklama
Zapečená zmrzlina pod sněhem
Fotogalerie:

Zapečená zmrzlina pod sněhem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme hned po vyndání z trouby.

Kateřina Tláskalová, Praha

Ingredience

  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 3 bílky
  • 2/3 hrnku cukru krupice
  • 1 l čokoládové zmrzliny

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kulatou formu o průměru 18 cm vytřeme tukem a na dno položíme papír na pečení. Vejce a cukr utřeme do pěny. Mouku a kakao prosejeme a opatrně vmícháme do vaječné hmoty.

  2. Těsto urovnáme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 7 minut. Základ dezertu necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr, až vznikne hustá lesklá hmota. Základ dezertu dáme na plech a doprostřed urovnáme zmrzlinu. Zakryjeme ji sněhem z bílků. Dezert vrátíme na 5 minut do trouby. Sníh zezlátne, zmrzlina se však nesmí rozehřát.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort slunečnice

Dort slunečnice

Tento dort je vhodný třeba k narozeninám. Zuzana Buňatová, Chomutov
Všehochuť /16.12.10
Včelka Mája

Včelka Mája

Tento dort jsem pekla synkovi k narozeninám.

Pavla Wantuloková, Ropice

Všehochuť /04.06.15
Ledové pohárky s květy

Ledové pohárky s květy

Příjemně osvěžující v horkých dnech.

Stanislav Bílý, České Budějovice

Všehochuť /26.04.13
Roládový dort želva

Roládový dort želva

Jestli si dáš trochu práce s tímto poněkud neobvyklým zákuskem, uděláš radost dětem ...
Všehochuť /20.08.08
Kniha 50

Kniha 50

Podkova a čtyřlístky pro štěstí, růže pro radost. 
Zdeňka Staňková, ...
Všehochuť /28.12.10
Horalky tak trochu jinak

Horalky tak trochu jinak

Vhodný tip pro dárek k narozeninám.
Denisa Matějková, Písek
Všehochuť /18.05.11
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama