Reklama
Zakletý had
Fotogalerie:

Zakletý had

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snažím se pro děti vymyslet k narozeninám vždy něco nového. Pohádku o zakletém hadovi mají moc rády.

Beáta Wagnerová, Plzeň

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukr
  • 1/2 hrnku olej
  • 1/2 hrnku mléko
  • 1,5 hrnku mleté mandle
  • 1/2 hrnku polohrubá mouka
  • 1/2 ks kypřicí prášek
  • Krém:
  • 125 g máslo
  • 100 g cukr moučka
  • 1 vanilkový pudink v prášku
  • 400 ml mléko
  • pár kapek rumové esence
  • Na dohotovení:
  • 300 g potahovací marcipánová hmota
  • cukr moučka na podsypání
  • potravinářské barvivo podle potřeby
  • 1 bílá čokoládová poleva
  • cukrové perličky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

230 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mléko, mleté mandle, mouku, kypřicí prášek a vše promícháme. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a upečeme korpus. Mezitím připravíme krém. Rozměklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem. Pudink uvaříme s mlékem a necháme úplně vychladnout. Potom ho zašleháme do másla a přidáme pár kapek rumové esence.

  2. krok2

    Dortový korpus podélně rozkrojíme, vnitřek potřeme krémem. Stranu dortu také lehce potřeme a spojíme.

  3. Marcipánovou hmotu si libovolně obarvíme potravinářským barvivem. Na desce posypané moučkovým cukrem rozválíme hmotu na tenkou placku. Obalíme dort, spodní přesahující část odřízneme. Z jinak obarveného marcipánu vymodelujeme další ozdoby, které připevníme trochou rozehřáté bílé čokolády.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábovka z bůčku

Bábovka z bůčku

Podáváme s octem a nakrájenou cibulkou. Magda Lacková, Domažličky
Všehochuť /12.02.14
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Mám ráda sladké, ale ne vždy mám chuť na klasické moučníky nebo zákusky. Protože ...
Všehochuť /14.11.08
Šmoulinčin domeček

Šmoulinčin domeček

Nejvíc práce dá postavička.

Veronika Chrzová, Litvínov

Všehochuť /29.12.16
Chaos v bábovce

Chaos v bábovce

Bude se líbit a jistě i chutnat zvlášť dětem.
Pavlína Slámová, Oudoleň
Všehochuť /16.11.09
Dýňový džus

Dýňový džus

Levný a osvěžující nápoj, který mají rády i děti.

Anna Veselá, Velká ...

Všehochuť /25.10.16
Velikonoční chlebíček

Velikonoční chlebíček

Když není dost času na přípravu občerstvení, tohle je za chvíli.


Ivana ...

Všehochuť /06.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu