Reklama
Žabky
Fotogalerie:

Žabky

Radoslava Hrušková

Rokycany
S žabkami mám úspěch na všech večírcích.
Radoslava Hrušková, Rokycany

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • 80 g hera
  • špetka sůl
  • 1 kostka droždí
  • trocha mák
  • dle chuti pomazánka
  • dle chuti okurky sterilované
  • 200 g salám tvrdý
  • na ozdobu hrášek sterilizovaný

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vše smícháme‚ necháme nakynout‚ utvoříme z těsta žemličky. Po dalším vykynutí přesuneme na plech‚ potřeme vejcem‚ posolíme a posypeme mákem. Pečeme při 180 °C asi 20–30 minut.
  2. Zchladlé žemle rozřízneme, potřeme oblíbenou pomazánkou, přidáme plátek suchého salámu a kousek okurky. Navrch žemle uděláme oči z hrachu‚ kousku olivy nebo kukuřice. Podmažeme trochou pomazánky‚ aby vše dobře drželo.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Traktor

Traktor

Co bych pro svého syna neudělala... Lenka Zimková, Valašská Senica
Všehochuť /09.05.14
Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Podporuje odkašlávání a působí protizánětlivě.
Petra Bláhová, Bojkovice
Všehochuť /26.08.11
Ořechový likér

Ořechový likér

Ořechy sklízíme, dokud jsou měkké.

Eliška Bezkočková, Mokrá

Všehochuť /08.11.15
Květ z listového těsta

Květ z listového těsta

Je to krása na chuť i na podívanou.
Irena Pitauerová, Šatov
Všehochuť /25.02.10
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

 Všem mlsálkům doporučuji recept na čokoládu. Prý umí povzbudit chuť - ale pozor,...
Všehochuť /24.01.13
Novoroční cigaretka

Novoroční cigaretka

Oslaď život těm, co přestali s kouřením.
Daniela Schachlová, Ostrava
Všehochuť /02.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu