Proč by palačinky měly být vždy upraveny jen nasladko?
Hana Veselá, Žirovnice
Ingredience
- 600 g kuřecí prsa
- 3 stroužky česnek
- trocha soli
- olej na zakápnutí a na smažení
- 350 ml mléko
- 260 g + 1 lžíce hladká mouka
- 200 g špenátový protlak
- 2 celá vejce
- 250 ml 30% smetana
- 200 g niva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek a tři špetky soli. Promícháme, zakápneme olejem a necháme 12 hodin odležet v lednici.
-
Těsto na palačinky utvoříme tak, že do studeného mléka vmícháme hladkou mouku, špenátový protlak, obě celá vejce a lžičku soli. Usmažíme osm palačinek.
-
Maso orestujeme na oleji. Přidáme 30 g nahrubo nastrouhané nivy a přes sítko vlijeme smetanu, v níž jsme předtím rozšlehali lžíci mouky. Vaříme pět minut do zhoustnutí.
-
Palačinky naplníme a svineme. Naskládáme je do pekáčku vedle sebe a rovnoměrně posypeme zbytkem nahrubo nastrouhané nivy. Vložíme do vyhřáté trouby a deset minut zapékáme, až se sýr začne roztékat.