Reklama
Veselý zákusek
Fotogalerie:

Veselý zákusek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo ananasu můžeš dát broskve či meruňky.

Lucie Exnerová, Jilemnice

Ingredience

  • Piškot:
  • 8 vajec
  • 350 g cukru krupice
  • 8 lžic vody
  • natrouhaná citronová kůra
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
  • Krém:
  • 4 vejce
  • 120 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g másla
  • 200 g hery
  • podle chuti rum
  • Na dohotovení:
  • 1 ananasový kompot
  • marcipán. růžičky a lístečky
  • 1 čokoládová poleva
  • mleté vlašské ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se 150 g cukru do pěny. Žloutky ušleháme se zbylým cukrem, citronovou kůrou a vodou. Lehce vmícháme prosáté mouky a nakonec sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme při 200 °C a po 30 minutách zmírníme na 150 °C. Po 45 minutách by měl být piškot hotový. Necháme ho úplně vychladnout.

  2. Krém: vejce a cukry dáme do hrnce, vložíme do většího hrnce s vodou. Vodní lázeň zahříváme
    a směs stále šleháme. Když se začne vařit voda, směs šleháme 5 minut ve vroucí vodě do zhoustnutí. Odstavíme a hrnec s vaječnou směsí dáme do hrnce se studenou vodou a opět šleháme, dokud směs nebude vlažná (vodu několikrát vyměníme, aby byla studená). Pak směs necháme úplně vychladnout. Mezitím ušleháme máslo a heru. Do ušlehaného tuku vlijeme polovinu vaječné směsi a zašleháme. Potom zašleháme zbytek a dochutíme rumem.

  3. Piškot rozřízneme na dva díly, spodní potřeme krémem a přiklopíme vrchním. Vložíme opět do plechu a shora potřeme krémem. Na okraje nastříkáme zdobičkou kopečky. Příborovým nožem si načrtneme kousky zákusku. Zdobičkou na každý kousek uděláme kolečko, do kterého vložíme buď kousek ananasu, nebo marcipánovou růžičku s lístečkem. Ananas můžeme polít čokoládovou polevou. Nakonec celý zákusek jemně posypeme mletými oříšky.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Džem ze žlutých blum

Džem ze žlutých blum

Po ovoci je mírně nakyslý, chutná báječně. Jana Remková, Orlová
Všehochuť /02.03.14
Smažené plněné palačinky

Smažené plněné palačinky

Zeleninový salát podávám jako přílohu.

Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Všehochuť /23.02.14
Mořská panna

Mořská panna

Kráska, která udělá radost každému muži.

Lucie Bradová, Klatovy

Všehochuť /25.03.13
Drůbeží játra v sulcu

Drůbeží játra v sulcu

Můžeme přidat i uvařenou kořenovou zeleninu.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.14
Srdíčka z párků

Srdíčka z párků

Proč by večeře nemohla být zamilovaná?
Pavla Kazdová, Třeboň
Všehochuť /29.09.08
Kuřecí paličky s omáčkou z granátového jablka
Všehochuť /29.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu